Uncategorized

200 Χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη της ένδοξης Ελληνικής Επανάστασης στις 23.03.1821

 

🇬🇷 200 Χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη της ένδοξης Ελληνικής Επανάστασης στην Καλαμάτα στις 23.03.1821 🇬🇷
Η Επανάσταση ξεκινάει το 1821 από την Πελοπόννησο καθώς ήταν μια περιοχή με σημαντικό όγκο συμπαγών ελληνικών πληθυσμών και μικρή στρατιωτική παρουσία των Τούρκων.
Το 1806, μετά την δολοφονία του αδελφού του, Γιάννου Κολοκοτρώνη και μιας ομάδας κλεφτών στο ληνό των Κολοκοτρωναίων λίγο έξω από τη Μονή των Αιμυαλών στη Γορτυνία, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, κατέφυγε στη Ζάκυνθο για να σωθεί από τη μανία των Τούρκων και κατετάγη στον βρετανικό στρατό όπου έλαβε εκπαίδευση.
Στις 23 Μαρτίου 1821, ο Κολοκοτρώνης συνεπικουρεί τους Μανιάτες υπό την αρχηγία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και μαζί απελευθερώνουν την πόλη της Καλαμάτας, ύστερα απο 400 χρόνια τουρκικής κυριαρχίας. Με διακήρυξή τους κάνουν γνωστό στη διεθνή κοινότητα τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κηρύσσοντας επίσημα την Ελληνική Επανάσταση και τον Αγώνα της απελευθέρωσης από τον Οθωμανικό ζυγό.
Στις 25 Μαρτίου 1821, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ορκίζει τους επαναστάτες της περιοχής στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα όπου βρισκόταν και ευλογεί τα όπλα τους.  
Μετά τη νίκη στην Καλαμάτα ο Κολοκοτρώνης, βάζει σκοπό να καταλάβει την Τριπολιτσά, το διοικητικό κέντρο των Οθωμανών στο Μωριά, γιατί πίστευε πως μόνο έτσι θα καθιερωνόταν η Επανάσταση.
🇬🇷 Χρόνια Πολλά Ελλάδα! Τιμή και Δόξα στους Ελευθερωτές του Γένους! 🇬🇷

 

Share

Το ευχετήριο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου προς το Δήμαρχο

 

Με καθυστέρηση δυστυχώς, λόγω του τεράστιου όγκου εργασίας που καλείται να διαχειριστεί το ταχυδρομικό σύστημα παγκοσμίως, έφτασαν πρόσφατα στο γραφείο του Δημάρχου κ. Στάθη Κούλη, οι ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για τα Χριστουγέννα και το νέο έτος.

Δείτε τι ευχήθηκε ο Παναγιώτατος στο Δήμαρχό μας, με ένα μήνυμα που αποπνέει εκτίμηση και εγκαρδιότητα:

Share

Ημέρα μνήμης και περισυλλογής. 178 Χρόνια από το θάνατο του Γέρου του Μωριά.

 

«Έφιππος χώρει γενναίε στρατηγέ ανά τους αιώνας διδάσκων τους λαούς πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι».
178 Χρόνια από το θάνατο του Γέρου του Μωριά.
Η πατρίδα ευλαβικά κλίνει το γόνυ.
Αιωνία σου η Μνήμη Στρατηγέ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΑΡ. ΚΟΥΛΗΣ
Share

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Ενημερωτική ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» την Δευτέρα 01/02 στις 17:00

Ενημερωτική e-ημερίδα 

«Ρυθμίσεις οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας»

 Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το ΤΕΕ Πελοποννήσου διοργανώνουν ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα:

«Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» 

 Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 17:00

Κεντρικός ομιλητής: ο κ. Φώτης Κουρμούσης Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών

Στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο κ. Κουρμούσης και τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ, θα παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του ν. 4738/2020  «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις για τα ακόλουθα θέματα:

  • Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών σε έως 240 δόσεις
  • Διαδικασία πτώχευσης – απαλλαγής οφειλών φυσικών & νομικώνπροσώπων και παροχής 2ης ευκαιρίας
  • Πρόνοια για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία της 1ηςκατοικίας
  • Ποιος είναι ο ρόλος των επιστημονικών κλάδων

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom.

Η ημερίδα είναι ΔΩΡΕΑΝ και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την e-ημερίδα, πατώντας το link που θα τους σταλθεί στο email.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν το email τους, έως την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στο οποίο θα τους αποσταλεί το link μέσω του οποίου θα λάβουν μέρος στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη, στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντικά Νέα, εκδηλώσεις, Νέα, Ενημέρωση) συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία.

 

Share

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Δείτε την απόφαση Δημάρχου εδώ: Αναστολή λειτουργίας Σχολικών Μονάδων Δήμου Γορτυνίας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. ΕΡ7ΡΩ90-1ΧΥ

Share

Μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας για το Νέο Έτος


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
          ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας για το Νέο Έτος

Συμπατριώτισσες & συμπατριώτες,

Γορτύνιες & Γορτύνιοι,

Η χρονιά που αποχωριζόμαστε ήταν μια χρονιά με σκληρό πρόσωπο, δεν χωρά αμφιβολία. Πήρε από κοντά μας αγαπημένα πρόσωπα. Μας έφερε αντιμέτωπους με τον ίδιο μας τον εαυτό, δοκίμασε τα όριά μας. Ανέβαλε τα σχέδια μας, έβαλε στην άκρη τα όνειρά μας. Μας κράτησε ίσως μακριά από τους στόχους μας, μας «έδεσε» πολλές φορές τα χέρια. Μας καθήλωσε. Σε πολλούς συμπολίτες μας δυστυχώς, μείωσε τα εισοδήματά τους. Σε άλλους πάλι στέρησε τη δουλειά τους. Σε όλους όμως στέρησε το αίσθημα της ελευθερίας.

Παρά τις δυσκολίες τη χρονιά αυτή, πιστεύω, ίσως μας δόθηκε μια ευκαιρία να αναδείξουμε την καλή μας πλευρά. Το 2020 μας δίδαξε, ακόμα και μέσω της επιβολής, την σπουδαιότητα της αυτοπειθαρχίας, της αισιοδοξίας και της αλληλεγγύης. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά επιδείξαμε σεβασμό, αντοχή και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες. Τα πήγαμε περίφημα, θαρρώ. Μας αξίζει μια επιβράβευση, την οποία σας εύχομαι να λάβετε, φέτος τις γιορτές.

Η μεγάλη μας αγωνία είναι, να παραμείνουν όλοι οι συμπολίτες μας στα χωριά της Γορτυνίας ασφαλείς και προστατευμένοι. Όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής εργαζόμαστε καθημερινά με γνώμονα αυτό το ζητούμενο. Τα μέλη της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας (ΔΗ.Κ.Ε.Γ.) αλλά και οι υπάλληλοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», συνεπικουρούν σε αυτή μας την προσπάθεια και στέκονται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Γορτυνίας φιλοδοξούμε να είναι το καλύτερό μας πρόσωπο. Η πανδημία μπορεί να άλλαξε ορισμένα από τα σχέδια μας. Το γεγονός όμως αυτό, δεν έκαμψε ποτέ το ηθικό μας. Αντιθέτως, μας δίνει δύναμη και ώθηση να προσπαθούμε περισσότερο.

Εύχομαι, η έλευση του νέου χρόνου να δώσει υγεία και πλεόνασμα αγάπης σε κάθε γορτυνιακό σπίτι, όπου κι αν βρίσκεται αυτό. Η ανθρωπότητα, εργάζεται σκληρά ώστε να εξέλθουμε το συντομότερο δυνατό, από τον κυκεώνα της πανδημίας, χαρίζοντάς μας ελπίδα.

Ας είμαστε λοιπόν ευγνώμονες, χαμογελαστοί, αισιόδοξοι, δυνατοί, με το Φως των Χριστουγέννων να «φωτίζει» το μυαλό, την πορεία και την καρδιά όλων μας!

Χρόνια Πολλά με Υγεία & Ευτυχία σε κάθε γορτυνιακό σπίτι!
Ευτυχισμένο το νέο έτος!

Ο Δήμαρχός σας

Ευστάθιος Χαρ. Κούλης

Share

Ευλογημένα & ευτυχισμένα Χριστούγεννα απ’όλους εμάς στο Δήμο Γορτυνίας!

 

Share

Ο Δήμαρχος κ. Στάθης Κούλης στο «Πανόραμα Χειμερινών Προορισμών στην Ελλάδα»

Στο live αφιέρωμα του τουριστικού portal ITN News για την Αρκαδία, φιλοξενήθηκε νωρίτερα ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης.

Το itnnews.gr πραγματοποίησε αφιέρωμα σε Αρκαδία, Αργολίδα, Λακωνία και Ηλεία με τίτλο «Πανόραμα Χειμερινών Προορισμών» και σύνθημα «Αυτό το χειμώνα μένουμε Ελλάδα».

Σε ζωντανή σύνδεση η οποία μεταδόθηκε μέσα από τη Facebook σελίδα και το κανάλι του portal ITN News στο YouTube, ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Καραχρήστος, «συναντήθηκε» διαδικτυακά με εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Δημοτικής Αρχής των νομών, Αρκαδίας, Αργολίδας, Λακωνίας και Ηλείας, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον εξ αποστάσεως φόρουμ.

Οι καλεσμένοι μίλησαν για τους προορισμούς και τις δραστηριότητες εντός των Δήμων τους, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, όταν οι συνθήκες στο μέτωπο της πανδημίας το επιτρέψουν. Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι, η Γορτυνία εξακολουθεί να αποτελεί ασφαλή προορισμό λόγω του πολύ χαμηλού αριθμού κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στην περιοχή μέχρι σήμερα.

Δείτε τη συνέντευξη του Δημάρχου στο κανάλι του Δήμου Γορτυνίας στο YouTube: https://bit.ly/3npQoxT

 

Share

Δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 04/11 στις 10:00

Δείτε την πρόσκληση εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΟΕ_20201104

Share

Προκήρυξη Διαγωνισμού: Συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του Δήμου Γορτυνίας

Δείτε τα σχετικά έγγραφα εδώ:

Διακήρυξη_ΚΗΜΔΗΣ

ΤΕΥΔ

ΕΝΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Τεχνική_Μελέτη

Share