Ανακοινώσεις

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                        Δημητσάνα 17.09.2020
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360300
Fax: 2795031855
e-mail:  info@gortynia.gov.gr

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Η Γενική  Γραμματεία  Πολιτικής Προστασίας, ενόψει ακραίων καιρικών φαινομένων κήρυξε και το Νομό Αρκαδίας σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν.

            Ο  Δήμος μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

            Παρακαλούμε τους κατοίκους του Δήμου Γορτυνίας  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη  λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, τηρώντας τις οδηγίες που έχουν ανακοινωθεί από τη Γενική Γραμματεία  Πολιτικής Προστασίας.

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε παραποτάμιες περιοχές, στις κοίτες ποταμών και ιδιαίτερα στο Λούσιο και στη λίμνη του Λάδωνα.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ: 27953 60330
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ: 6977 615011
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:6948 403750
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΒΥΤΙΝΑΣ: 27950 22100
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΡΟΠΑΙΩΝ:27970 24199
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ: 27950 31205
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΠΑΙΩΝ: 27970 22210

Share

Οριστικός πίνακας κατάταξης εργαζομένων με σύμβαση ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα του Δήμου Γορτυνίας

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Share

Είκοσι (20) προσλήψεις εργατών στην πολιτική προστασία του Δήμου Γορτυνίας

Ανακοίνωση Πρόσληψης Πυροπροστασία

ΑΙΤΗΣΗ

Share

Προσωρινός πίνακας κατάταξης υποψηφίων για τις θέσεις εργασίας στην καθαριότητα του Δήμου Γορτυνίας

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Share

Εξι(6) προσλήψεις στην καθαριότητα σχολικών μονάδων του Δήμου Γορτυνίας

Ανακοίνωση Πρόσληψης 2020

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-II-1

ΑΙΤΗΣΗ_ΥΠΕΥΘΥΝΗ_ΔΗΛΩΣΗ_ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

Share

Πρόσκληση σε “Δια Περιφοράς” Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 25.08.2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΟΕ_20200825

Share

Ανακοίνωση σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου στα Λουτρά Ηραίας

Συζήτηση έχει αναπτυχθεί τελευταία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας των ιαματικών πηγών στα Λουτρά της Ηραίας. Η αιτιολόγηση εκ μέρους του Δήμου Γορτυνίας είναι διττή. Όπως ίσως λίγοι γνωρίζουν, το υδροθεραπευτήριο στα Λουτρά στερείται νόμιμης άδειας λειτουργίας και δεν πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη σύννομη λειτουργία του. Ως εκ τούτου, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗ.Κ.Ε.Γ.), η οποία διαχειρίζεται το υδροθεραπευτήριο, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν σημαίνει πως η εν λόγω απόφαση σηματοδοτεί και την λήξη της λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου, όπως ψευδώς ισχυρίζεται μερίδα του κόσμου. Αντιθέτως, οι δημοτικές υπηρεσίες έχουν προβεί στις σχετικές ενέργειες για την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων αδειών καθώς και του ειδικού σήματος λειτουργίας που απαιτείται. Επιδιώκοντας να επαναλειτουργήσουν τα Λουτρά το συντομότερο δυνατόν.

Ο δεύτερος λόγος που συνετέλεσε στην λήψη της απόφασης προσωρινής διακοπής της λειτουργίας του υδροθεραπευτηρίου της Ηραίας, είναι η πρόληψη ενάντια στον κορωνοϊό «COVID-19» και η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας στη Γορτυνία, η οποία απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.

Καθοδηγούμενα από το αίσθημα της ευθύνης τους καθώς και την ανάγκη να προστατεύσουν τους πολίτες, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Γ., οδηγήθηκαν σε αυτή τη δύσκολη απόφαση. Παρ’ όλα αυτά, η δέσμευση για την επαναλειτουργία του υδροθεραπευτηρίου στα Λουτρά της Ηραίας είναι ισχυρή και παίρνει την μορφή υπόσχεσης προς τους δημότες της Γορτυνίας.

Βανέσσα Μπουρνά

nessabourna@gortynia.gov.gr

Share

Αναστολή αδειοδοτήσεων για πολιτιστικές εκδηλώσεις πάσης φύσεως μέχρι τις 31.08.2020

Ο Δήμος Γορτυνίας με γνώμονα την αυξητική τάση που εμφανίζει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τον νέου κορωνοϊού «COVID-19» στη χώρας μας, ανακοινώνει ότι δεν θα χορηγήσει άδειες χρήσης κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, δρόμοι κ.λπ.) σε φορείς ή ιδιώτες για την διοργάνωση των ετήσιων χοροεσπερίδων και πανηγύρεων, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020. Η απόφαση αυτή θα επανεξεταστεί με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία θα ισχύσουν μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης ημερομηνίας.

Φορείς, σύλλογοι και ιδιώτες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστους χώρους αποκλειστικά για την πραγματοποίηση ομιλιών, ημερίδων, παρουσιάσεων κ.λπ. παρακαλούνται να υποβάλουν αίτηση στο γενικό πρωτόκολλο του Δήμου. Εξυπακούεται ότι στην περίπτωση των εκδηλώσεων αυτών η τήρηση των αποστάσεων και των υγειονομικών μέτρων είναι υποχρεωτική και θα αποτελεί ευθύνη του διοργανωτή φορέα ή ιδιώτη.

Διαφαίνεται ότι, η πανδημία θα αργήσει να εκλείψει. Ως εκ τούτου, εστιάζουμε όλοι, δημοτική αρχή και πολίτες, συντονισμένα, στην διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Με την ελπίδα, του χρόνου το καλοκαίρι όλα να γίνουν διαφορετικά!

Βανέσσα Μπουρνά

nessabourna@gortynia.gov.gr

Share

Ευγενική παράκληση προς τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Ύστερα από συστηματικό έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Γορτυνίας, έχει διαπιστωθεί ότι τα μέτρα προστασίας ενάντια στο νέο κορωνοϊό «COVID-19», όπως αυτά ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία, τηρούνται πλημμελώς.

Η μη ορθή τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, μας ωθεί στο να απευθύνουμε θερμή παράκληση στους επιχειρηματίες της εστίασης να εφαρμόσουν πιστά τα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί και ο κίνδυνος επιβολής κυρώσεων και προστίμων από το Δήμο.

Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης και σε συνδυασμό με τον θερινό τουρισμό, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει στα χωριά της Γορτυνίας, παρακαλούμε τους καταστηματάρχες να εναρμονιστούν πλήρως με τις υφιστάμενες συνθήκες και να εντατικοποιήσουν την τήρηση των μέτρων προστασίας. Η διαφύλαξη της δημοσίας υγείας αποτελεί υποχρέωση όλων μας και ως τέτοια, μας καλεί να εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα τις οδηγίες που έχουν θεσπιστεί από τους αρμόδιους φορείς.

Είναι πλέον κοινώς αποδεκτό ότι, αυτό το καλοκαίρι δεν θα θυμίσει τα προηγούμενα. Μας δίνει όμως την ευκαιρία να βρεθούμε εκεί που αγαπάμε, στα χωριά της Γορτυνίας μας τα οποία αποτελούν ασφαλή προορισμό. Να το περάσουμε κι αυτό όλοι μαζί αν και… σε απόσταση!

Βανέσσα Μπουρνά

nessabourna@gortynia.gov.gr

Share

Ανακοίνωση: Οριοθέτηση και ρυθμίσεις θεμάτων σχετικά με τα υδατορέματα στην Τ.Κ. Παραλογγών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Share