Δελτία Τύπου

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 08.03.2021

Δελτίο Τύπου

«Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day), η οποία τιμάται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Σκοπός της ημέρας να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για θέματα προάσπισης της αξιοπρέπειας των γυναικών σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.

Ξεκίνησε σαν μία διαμαρτυρία στους δρόμους της Νέας Υόρκης (8η Μαρτίου 1857) από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Η 8η Μαρτίου ορίστηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) σαν υπενθύμιση των αγώνων και των κατορθωμάτων των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών (IWD 2021) είναι «Γυναίκες σε ηγεσία: Επίτευξη ίσου μέλλοντος σε έναν κόσμο COVID-19» και θέλοντας να αποδοθεί φόρος τιμής στις γυναίκες και στα κορίτσια σε όλο τον πλανήτη, που προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα πιο ισότιμο μέλλον και να ανακάμψουν από την πανδημία COVID-19 (UNWOMEN).

Με βάση τα συγκριτικά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), η Ελλάδα με βαθμολογία 52,2 στα 100 έρχεται τελευταία μεταξύ  των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ισότητας φύλου (Gender Equality Index 2020).

Η ισότητα δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο τις γυναίκες. Η ισότητα των φύλων είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας. Ένας κόσμος έμφυλης ισότητας είναι ένας ενεργός κόσμος!

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έρχεται να μας υπενθυμίσει με δυναμικό τρόπο ότι πρέπει να υποστηριχθεί η ισότητα των φύλων και να ενισχυθεί η θέση των γυναικών στην κοινωνία, διότι τα Δικαιώματα των Γυναικών αποτελούν Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες ή υποστήριξη στα παρακάτω  links:

www.kethi.gr [Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ)]

www.diotima.org.gr (Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών Διοτίμα)

www.antiviolence-net.eu [Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (Ε.Δ.κ.Β.)]

www.internationalwomensday.com (International Women’s Day)

www.eige.europa.eu/el/in-brief (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων)

 

Share

6 Μαρτίου: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 05.03.2021

Δελτίο Τύπου

«Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού»

 

Η Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (School Violence and Bullying) έχει ορισθεί στις 6 Μαρτίου από το Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός αυτής της ημέρας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με φαινόμενα βίας και εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον.

Ο σχολικός εκφοβισμός είναι μια ανεπιθύμητη, επιθετική συμπεριφορά, κατά την οποία ένα παιδί ή έφηβος χρησιμοποιεί τη μεγαλύτερη δύναμη ή εξουσία που θεωρεί ότι έχει (υποτιθέμενη ή πραγματική) σε σωματικό επίπεδο ή σε πρόσβαση «ευαίσθητων» προσωπικών δεδομένων ή σε δημοτικότητα, για να ασκήσει έλεγχο ή να βλάψει άλλα παιδιά.

Οι μορφές που έχει ο σχολικός εκφοβισμός είναι:

 • Σωματικός (σπρωξίματα, γροθιές και κλοτσιές, χτυπήματα με αντικείμενα, τσιμπήματα και δαγκωνιές).
 • Λεκτικός (κοροϊδία, ειρωνεία, βρίσιμο, προσβολές ).
 • Εκφοβισμός με εκβιασμό (απόσπαση χρημάτων ή προσωπικών αντικειμένων, η οποία συνοδεύεται από απειλές, εξαναγκασμό σε αντικοινωνικές πράξεις).
 • Έμμεσος ή κοινωνικός (προσπάθεια για κοινωνική απομόνωση ή αγνόηση ατόμου, αποκλεισμός από παρέες και δραστηριότητες, διάδοση κακόβουλων φημών και ψευδών).
 • Ηλεκτρονικός(αποστολή απειλητικού ή υβριστικού υλικού μέσω internet, e-mail, sms, χρήση ή παραποίηση των προσωπικών δεδομένων κάποιου ατόμου, κλήσεις στο κινητό του από άγνωστο νούμερο με σκοπό την ταπείνωση του παιδιού).
 • Ρατσιστικός (διάδοση αρνητικών σχολίων εξαιτίας της καταγωγής, της κοινωνικής τάξης, της οικονομικής κατάστασης, της διαφορετικότητας του άλλου).
 • Σεξουαλικός (υβριστικά σχόλια ή μηνύματα, σκίτσα και γκράφιτι με σεξουαλικό περιεχόμενο, ανήθικες χειρονομίες, ανεπιθύμητο άγγιγμα, μέχρι και σοβαρές σεξουαλικές επιθέσεις).

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, 1 στους 5 εφήβους (19,1%) αναφέρει ότι υπέστη εκφοβισμό, ενώ 1 στους 20 εφήβους (5,2%) αναφέρει ότι υπέστη ηλεκτρονικό εκφοβισμό (cyberbullying) [HBSC/WHO, 2018].

Το «πείραγμα» μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε εκφοβισμό, αν συμβαίνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και το σημαντικότερο όταν το παιδί αισθανθεί ότι οι πράξεις των άλλων δεν διέπονται από αστείο και δεν γίνονται μέσα στα όρια του παιχνιδιού.

Κανένα παιδί δε γεννιέται καλό ή κακό. Τα παιδιά χρειάζονται, φροντίδα, καθοδήγηση και διαπαιδαγώγηση. 

Για περισσότερες πληροφορίες ή υποστήριξη για τη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω links:

www.e-abc.eu/gr/ (Ευρωπαϊκή Καμπάνια κατά του Σχολικού Εκφοβισμού,Εθνική Γραμμή                              Βοήθειας:1056)

www.hamogelo.gr (Χαμόγελο του Παιδιού, Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης:116111)

www.help-line.gr (Help LineSaferinternet, Γραμμή Βοήθειας: 210 6007686)

Share

Ζωντανή μετάδοση της τηλεδιάσκεψης του Δ.Σ. μέσω facebook αύριο στις 17:00


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 02.03.2021

Δελτίο Τύπου

Live μετάδοση της τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω facebook αύριο στις 17:00

Αύριο Τετάρτη στις 17:00, η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Γορτυνίας θα προβληθεί ζωντανά μέσα από τη Facebook page του Δήμου με τίτλο «Δήμος Γορτυνίας / Municipality of Gortynia».

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://fb.me/e/3uy1Uk4jE

και παρακολουθήστε την τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. live

στο κινητό ή τον υπολογιστή σας

 

Συντονιστείτε μαζί μας αύριο στις 5!

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

 1. Αποδοχή ποσού 30.120,00€ από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών στις σχολικές μονάδες του Δήμου Γορτυνίας.
 2. Ορισμός Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Ανάπλαση οικισμού Τροπαίων».
 3. Αίτημα του κ. Αργύρη Μαρκολέφα, Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παύλιας.
 4. Αίτημα του κ. Παναγιώτη Αργυρόπουλου, Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παλούμπα.
 5. Αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Σαρακιναίων Ηραίας.
 6. Στήριξη απόφασης Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού: άρθρα 7 έως 14, που αφορούν στη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πήγες Ελλάδος (Ι.Π.Ε.)».

 

Share

Διάνοιξη των τάφρων από Καρκαλού έως Ράδου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 01.03.2021

Δελτίο Τύπου

«Η φροντίδα του οδικού δικτύου δεν σταματάει ποτέ»

 Συνεργείο του Δήμου Γορτυνίας με μηχανήματα έργου, πραγματοποίησε καθαρισμό και διάνοιξη των τάφρων στο οδικό δίκτυο από τον οικισμό της Καρκαλούς έως το χωριό Ράδου.

Την πορεία των εργασιών, οι οποίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, συντόνισε και επέβλεψε ο Προέδρος της Τοπικής Κοινότητας Ράδου, κ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος.

Κατά την επίσκεψή του στου Ράδου προκειμένου να επιθεωρήσει το τελικό αποτέλεσμα, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης, δήλωσε:

«Ο Δήμος καταλαμβάνει μια τεράστια γεωγραφική έκταση. Ως εκ τούτου, η ανάγκη για φροντίδα και καθαρισμό του οδικού δικτύου είναι διαχρονικά μεγάλη. Στόχος μας είναι μέσα από καθημερινές παρεμβάσεις κι αξιοποιώντας όλα τα τεχνικά μέσα που διαθέτουμε, να φροντίζουμε, να βελτιώνουμε και να συντηρούμε τις υπάρχουσες υποδομές, συμβάλλοντας έτσι και στη διευκόλυνση της ζωής των κατοίκων στις τοπικές κοινότητες του Δήμου.»

Share

Ναύπλιο: Νέο Πολυδύναμο Κέντρο για ανθρώπους με διαφορετικές μορφές εθισμού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Πάικος Αναγνωστόπουλος
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΤΡΟΠΑΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΑΧ. ΚΩΔ.: 22008
Τηλ/νο: 2797022700
e-mail: koinof@gortynia.gov.gr

Τρόπαια, 25.02.2021

Νέο Πολυδύναμο Κέντρο Ναυπλίου και Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Πελοποννήσου για ανθρώπους με διαφορετικές μορφές εθισμού

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική  Κοινωφελής Επιχείρησή του, επικροτούν και υποστηρίζουν την δράση του «ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ». Το έργο τους ενισχύθηκε με την ίδρυση του Νέου Πολυδύναμου Κέντρου με έδρα το Ναύπλιο καθώς και της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μέσω αυτών των δομών το «ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ» είναι σε θέση να προσφέρει υποστήριξη προσαρμοσμένη στις ανάγκες ανθρώπων με διαφορετικά είδη εθισμού αλλά και διαφορετικό βαθμό εμπλοκής με το πρόβλημα.

Σημαντική για τους δημότες μας πληροφορία αποτελεί το γεγονός ότι η Κινητή Μονάδα απευθύνεται στον πληθυσμό των ατόμων που διαμένουν σε  περιοχές εκτός αστικού ιστού και έχει ως βασική στόχευση την διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων καθώς και την δικτύωση και συνεργασία με τις υφιστάμενες κοινωνικές δομές της Περιφέρειας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από το σχετικό δελτίο τύπου του ΚΕΘΕΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΘΕΑ ΝΑΥΠΛΙΟ

Kαθώς και στα τηλέφωνα: 27520-25083, 27520-24376,  Ώρες λειτουργίας: 09:00-17:00

Πληροφορίες: κ. Παπαδημητρίου Θεοδώρα, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Ναυπλίου

Επιπλέον, μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης στο τηλέφωνο: 27970-22700

Πληροφορίες: Πάικος Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Γ.

 

Share

Αποτελέσματα των rapid tests σε Λαγκάδια και Τρόπαια


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 23.02.2021

Δελτίο Τύπου

«Αποτελέσματα των rapid tests σε Λαγκάδια και Τρόπαια»

Συνεχίζονται τα καλά νέα στο πεδίο των γρήγορων τεστ ανίχνευσης του COVID-19 στη Γορτυνία καθώς, αρνητικοί βγήκαν όλοι οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν σε Λαγκάδια και Τρόπαια. 

Όπως είχε ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.gortynia.gov.gr την περασμένη Παρασκευή, εχθές Δευτέρα 22.02, κινητές μονάδες του Ε.Ο.Δ.Υ. βρέθηκαν στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λαγκαδίων (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό), στις μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τροπαίων (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) και στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων, για την γνωστή πλέον σε όλους μας διαδικασία διεξαγωγής των rapid tests στα μέλη της κοινότητας. Εξετάστηκε το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών καθώς και πολλοί δημότες. Για μια ακόμη φορά, όλοι οι έλεγχοι κρίθηκαν αρνητικοί από το ιατρικό προσωπικό του Ε.Ο.ΔΥ.  

Μέλη της Δημοτικής Αρχής βρέθηκαν σε Λαγκάδια και Τρόπαια προκειμένου να στηρίξουν τις δράσεις του Δήμου και να ενθαρρύνουν τους συμπολίτες τους να κάνουν το τεστ. Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Σταύρος Χριστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τροπαίων κ. Λεωνίδας Συριόπουλος και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Πέννυ Μπέτσα. Ενώ, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Πάικος Αναγνωστόπουλος, παρέδωσε το υγειονομικό υλικό που εστάλη από το Δήμο στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων και συνέβαλε στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας εντός του Κέντρου.  

Επίσης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης, βρέθηκε κοντά στους πολίτες, συνομίλησε με τον κόσμο και συντόνισε τις δράσεις του Δήμου, από νωρίς το πρωί στα Λαγκάδια και μέχρι αργά το απόγευμα στα Τρόπαια. Μεταξύ των άλλων, δήλωσε:

«Τα αρνητικά αποτελέσματα ξεπερνούν κάθε προσωπική μου προσδοκία κι αυτό ήταν ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα για τη νέα εβδομάδα. Δηλώνω άκρως ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των συμπολιτών μου στις δράσεις του Δήμου οι οποίοι με ευσυνειδησία προσέρχονται για γρήγορα τεστ καθώς και για να εμβολιαστούν. Προχωράμε, κάνουμε αυτά που πρέπει, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και δίνουμε στο σήμερα, τον καλύτερό μας εαυτό.»       

 

Share

Κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ. σε Γυμνάσιο και Λύκειο Βυτίνας για επαναληπτικά rapid tests


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 19.02.2021

Δελτίο Τύπου

«Κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ. σε Γυμνάσιο και Λύκειο Βυτίνας για επαναληπτικά rapid tests»

 Εχθές Πέμπτη, κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ. επισκέφθηκε εκ νέου τη Βυτίνα προκειμένου να πραγματοποιήσει επαναληπτικά rapid tests στα μέλη της τοπικής κοινότητας. Όλοι οι μαθητές καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και του Λυκείου αντίστοιχα, υπεβλήθησαν σε γρήγορο τεστ ανίχνευσης του COVID-19. Με ανακοίνωσή του, το ιατρικό προσωπικό του κλιμακίου μας έκανε γνωστό ότι, τα επαναληπτικά rapid tests είναι όλα αρνητικά.

Υπενθυμίζουμε ότι, επαναληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, καθώς την Δευτέρα 15.02, έγινε γνωστό από την Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Αρκαδίας πως μαθητής/μαθήτρια της Α΄ Τάξης του Γυμνασίου Βυτίνας νοσεί από κορωνοϊό. Εξαιτίας αυτού του περιστατικού όλες οι σχολικές μονάδες της Βυτίνας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο) έκλεισαν για μερικές ημέρες κι έγινε σχολαστική απολύμανση των εγκαταστάσεών τους, από τα συνεργεία του Δήμου Γορτυνίας. Παράλληλα, ο Δήμαρχος, κ. Στάθης Κούλης, απηύθυνε πρόσκληση σε κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ., η οποία διεξήγαγε τεστ ανίχνευσης του ιού στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και στους κατοίκους της Βυτίνας.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης, δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων:

«Είναι άκρως ανακουφιστικό το γεγονός ότι τα επαναληπτικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς βγήκαν αρνητικά, δεδομένης και της παρατεταμένης αγωνίας την οποία βιώνουμε από την Δευτέρα. Οι έλεγχοι μέσω των κινητών μονάδων του Ε.Ο.Δ.Υ. θα συνεχιστούν τις προσεχείς ημέρες. Αποτελεί επιτυχία το ότι προς το παρόν δεν υπάρχει διασπορά στην κοινότητα, ύστερα από το περιστατικό με το νεαρό μαθητή. Επ’ ουδενί όμως δεν χαλαρώνουμε και δεν εφησυχαζόμαστε. 

Προσωπικά, βρίσκομαι στο πλευρό όλων των συμπολιτών μου και ξέρω πως οτιδήποτε κι αν χρειαστούν, οτιδήποτε συμβεί, θα έρθουν σε επικοινωνία μαζί μου. Μας προτρέπω, να μείνουμε πιστοί στις νέες μας συνήθειες. Να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και την δημόσια υγεία. Αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε όλοι μαζί.»

Share

Υπογραφή σύμβασης με ανάδοχο για εκτέλεση προμήθειας που αφορά στην τοποθέτηση οργάνων σε 14 παιδικές χαρές του Δήμου Γορτυνίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 18.02.2021

Δελτίο Τύπου

«Υπογραφή σύμβασης με ανάδοχο για εκτέλεση προμήθειας που αφορά στην τοποθέτηση οργάνων σε 14 παιδικές χαρές του Δήμου Γορτυνίας»

Η παιδική χαρά είναι χώρος ψυχαγωγίας, άθλησης και κοινωνικοποίησης των παιδιών αλλά και τόπος ξεκούρασης για γονείς και παππούδες. Στην προσπάθειά του να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά της Γορτυνίας, ο Δήμος, προχωρά στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών με την τοποθέτηση νέων οργάνων σε δεκατέσσερα (14) χωριά: Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Βυτίνα, Καμενίτσα, Βαλτεσινίκο, Πράσινο, Τρόπαια, Νεοχώρι, Λαγκάδια, Παύλια, Ελληνικό, Ράφτης, Κακουρέϊκα και Μοναστηράκι. Η τοποθέτηση νέων και ασφαλέστερων οργάνων στις παιδικές χαρές στις εν λόγω τοπικές κοινότητες αποτελεί μια άκρως θετική είδηση καθώς δύναται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να προσελκύσει ενδεχομένως ακόμη περισσότερα παιδιά στην περιοχή και το σημαντικότερο, να χαρίσει ευτυχία, ξεγνοιασιά, εκτόνωση και αξέχαστο παιχνίδι στους μικρούς μας φίλους, στα παιδιά μας.

Ο Δήμος βελτιώνει τις υποδομές και αναβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επισκευάζει και συντηρεί τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη κρατική επιχορήγηση και επιδότηση. Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, υπέγραψε στις 30.12.2020 τη σύμβαση με τίτλο «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Γορτυνίας. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «Βορβίλας Κωνσταντίνος & ΣΙΑ Ο.Ε.» η οποία εδρεύει στην Καλαμάτα. Ο νόμιμος εκπρόσωπός της, κ. Κωνσταντίνος Βορβίλας, συνυπέγραψε τη σύμβαση με τον κ. Κούλη.

Το κόστος του έργου της αναβάθμισης των παιδικών χαρών στις δεκατέσσερις (14) τοπικές κοινότητες ανέρχεται στις 249.519,99 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και η δαπάνη θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθ. 80/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δρομολογήθηκε με απόλυτη σειρά η διαδικασία για την αξιοποίηση χρηματοδότησης που προέρχεται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον Άξονα Προτεραιότητας: «Κοινωνικές και Πολιτιστικές Υποδομές και Δραστηριότητες Των Δήμων» με τίτλο «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Γορτυνίας». Το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» έχει ως τελικό του στόχου την στήριξη των περιφερειακών Δήμων μέσα από την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση των διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών των Δήμων καθώς και τη χρηματοδότηση μελετών για την πραγματοποίηση των ανωτέρω.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης δήλωσε σχετικά:

«Στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξουν νέες πηγές χρηματοδότησης στις οποίες σκοπεύουμε να υποβάλλουμε προτάσεις συμμετοχής με σκοπό να καλύψουμε τις ανάγκες και άλλων οικισμών, στο πεδίο της αναβάθμισης των παιδικών χαρών. Σας διαβεβαιώ ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμη κρατική χρηματοδότηση, δυνατή να μας οδηγήσει στην υλοποίηση βελτιωτικών έργων πάσης φύσεως σε όλη τη Γορτυνία.  

 Το παρόν έργο το οποίο θα ξεκινήσει σύντομα, θα μεταβάλλει την φυσιογνωμία των παιδικών χαρών σε δεκατέσσερα χωριά. Αυτό σημαίνει ασφαλέστερο και ποιοτικότερο παιχνίδι για τα παιδιά μας, στιγμές ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης για γονείς και παππούδες.»  

 

Share

Βγήκαν τα αποτελέσματα των γρήγορων τεστ για Ηραία και Ριζοσπηλιά


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 17.02.2021

Δελτίο Τύπου

«Βγήκαν τα αποτελέσματα των γρήγορων τεστ για Ηραία και Ριζοσπηλιά»

Ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Γορτυνίας, κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ. βρέθηκε εχθές, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, σε τρεις Τοπικές Κοινότητες της Ηραίας και στην Ριζοσπηλιά, Τ.Κ. της Δημοτικής Ενότητας Δημητσάνας. Συγκεκριμένα, η κινητή μονάδα επισκέφθηκε τα χωριά Κοκκοράς, Κακουραίικα, τον οικισμό Μπαρδάκι καθώς και τη Ριζοσπηλιά. Εκεί, αψηφώντας το κρύο, δημότες όλων των ηλικιών και μέλη της Δημοτικής Αρχής προσήλθαν με προθυμία για να εξεταστούν.

Τηρώντας τις αποστάσεις και τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας, μερικές δεκάδες δημοτών υπεβλήθησαν σε γρήγορο τεστ ανίχνευσης του COVID-19 (rapid test). Σύμφωνα με τα μέλη του κλιμακίου του Ε.Ο.Δ.Υ., τα αποτελέσματα όλων των τεστ βγήκαν αρνητικά. Βέβαια, ύστερα κι από την εμφάνιση του κρούσματος στο Γυμνάσιο Βυτίνας, βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση ενώ, οι έλεγχοι μέσω του Ε.Ο.Δ.Υ. και των γρήγορων τεστ, θα επεκταθούν σύντομα και σε πολλά ακόμη χωριά.  

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης,  που συντονίζει προσωπικά τις δράσεις διεξαγωγής των rapid test, δήλωσε τα εξής:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος τόσο από το χαμηλό ποσοστό μετάδοσης, όσο κι από τη συμμετοχή των δημοτών που είναι μεγάλη, κάθε φορά. Εφιστώ δε την προσοχή όλων, καθώς η έλλειψη κρουσμάτων δεν πρέπει να μας εφησυχάζει.

Σας προτρέπω να συνεχίσετε να προστατεύετε την δημόσια υγεία με την υπεύθυνη στάση σας απέναντι στις εξελίξεις.

 Ο Δήμος σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσει να λαμβάνει τα απαραίτητα για την προστασία όλων μας μέτρα».

Κοκκοράς

 

Ριζοσπηλιά

 

Κακουραίικα

 

 

Share

Επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Γυμνάσιο Βυτίνας: ενημέρωση για τις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα εκ μέρους του Δήμου Γορτυνίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 15.02.2021

Δελτίο Τύπου

«Επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Γυμνάσιο Βυτίνας: ενημέρωση για τις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα εκ μέρους του Δήμου Γορτυνίας»

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό από τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Αρκαδίας ότι, αναστέλλεται η λειτουργία της Α’ τάξης του Γυμνασίου Βυτίνας από 15.02 έως 28.02.2021, καθώς υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 μεταξύ των μαθητών του σχολείου. 

Εκ μέρους του Δήμου Γορτυνίας και του Δημάρχου, κ. Στάθη Κούλη, σας κάνουμε γνωστό ότι, ο δημοτικός μηχανισμός όντας σε πλήρη ετοιμότητα διαχειρίζεται ήδη αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη. Συγκεκριμένα, εχθές Κυριακή 14.02, απολυμάνσεις διενεργήθηκαν σε όλες τις σχολικές μονάδες της Βυτίνας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο). Ενώ, σήμερα, κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. πραγματοποίησε τεστ ανίχνευσης του ιού στα μέλη της σχολικής κοινότητας, μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς και σε όλους τους κατοίκους της Βυτίνας, προκειμένου να χαρτογραφηθεί η κατάσταση και να γίνουν γνωστές στις Αρχές οι διαστάσεις που έχει λάβει. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί σειρά επαναληπτικών τεστ.  

Ο κ. Κούλης σε άριστη συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, συντονίζει προσωπικά την κατάσταση. Σύντομα θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση σχετικά με τα γεγονότα.

Στέλνουμε τις θερμές μας ευχές για καλή και ταχεία ανάρρωση καθώς και την θετική μας σκέψη στον μαθητή/μαθήτρια του Γυμνασίου Βυτίνας και στεκόμαστε νοερά στο πλευρό του/της.

Share