Δελτία Τύπου

Συντήρηση και βελτίωση των δικτύων άρδευσης

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Δημητσάνα, 24.06.2020
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail: nessabourna@gortynia.gov.gr

Ο Δήμος, πιστός στην διττή υποχρέωσή του να στηρίζει και να διευκολύνει τους πολίτες που ασχολούνται με την γεωργική παραγωγή και τον κτηνοτροφικό κλάδο στη Γορτυνία, πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης των δικτύων άρδευσης σε Δημοτικές Ενότητες που υπάρχουν υδραύλακες και αρδεύονται μεγάλες αγροτικές εκτάσεις.

Συγκεκριμένα, αυτή την περίοδο, εργασίες εκτελούνται στις Δημοτικές Ενότητες Τροπαίων, Ηραίας, Κοντοβάζαινας, Δημητσάνας. Ειδικότερα, συνεργεία των αναδόχων στους οποίους έχει ανατεθεί το έργο, βρίσκονται στις εξής Κοινότητες και οικισμούς:

 1. Τριποταμιάς
 2. Καστρακίου
 3. Τουμπιτσίου
 4. Χρυσοχωρίου
 5. Κακουραίικων
 6. Αγίου Ιωάννου
 7. Λιοδώρας
 8. Βουτσίου
 9. Καρκαλούς
 10. Παλαιοχωρίου

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, δήλωσε σχετικά:

«Προτεραιότητά μας αποτελεί η στήριξη των συμπολιτών μας που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα. Το ευρύ φάσμα των συνεπειών που ακολουθεί την υγειονομική κρίση επηρεάζει τον Δήμο σημαντικά. Παρόλα αυτά, ως Δημοτική Αρχή, καταβάλλουμε καθημερινά και αδιάλειπτα την προσπάθεια να διαφυλάξουμε κάθε οικονομική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα εντός των ορίων της Γορτυνίας, αξιοποιώντας στο μέγιστο τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που βρίσκονται στην διάθεσή μας.

            Συγχρόνως, πρωταρχική επιδίωξή μας αποτελεί η δημιουργία κινήτρων για την έναρξη νέων δραστηριοτήτων. Κίνητρα που θα αποκαλύπτονται στους πολίτες σταδιακά, μέσα από το έργο που σχεδιάζει και υλοποιεί ο Δήμος».

Share

Ίδρυση Επαγγελματικού Λυκείου Γορτυνίας με έδρα τη Στεμνίτσα

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Δημητσάνα, 23.06.2020
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail: nessabourna@gortynia.gov.gr

 

Ύστερα από κοινή απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και της κ. Σοφίας Ζαχαράκη, Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2395/17 Ιουνίου 2020/ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ, ιδρύεται ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Γορτυνίας (ΕΠΑ.Λ.), με έδρα τη Στεμνίτσα, με τους εξής εκπαιδευτικούς τομείς:

 • Διοίκησης και Οικονομίας
 • Εφαρμοσμένων Τεχνών

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την με αρ. 234/29.11.2019 απόφασή του, είχε γνωμοδοτήσει θετικά και είχε κάνει δεκτή την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, για την ίδρυση ΕΠΑ.Λ. Γορτυνίας που θα εδράζει στη Στεμνίτσα με τομείς εφαρμοσμένων και παραδοσιακών τεχνών, αγροτικής παραγωγής και την ειδικότητα της Αργυροχρυσοχοΐας.

Επίσης, με τη με αρ. 10.398/18.12.2019 βεβαίωση Δέσμευσης Οικονομικών Πιστώσεων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου και με την με αρ. 10.629/20.05.2020 βεβαίωση ανάληψης Δαπάνης Λειτουργικών Εξόδων της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, η Δημοτική Αρχή είχε αναλάβει την δέσμευση της κάλυψης των απαιτούμενων δαπανών για τη λειτουργία του ΕΠΑ.Λ.

Ακολούθησε το υπ’ αρ. 1.487/13.02.2002 έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας. Στη συνέχεια θετικά εισηγήθηκε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. Αποτέλεσμα όλων των συντονισμένων ενεργειών ήταν η ίδρυση του ΕΠΑ.Λ. Γορτυνίας.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης δήλωσε σχετικά:

            Η ίδρυση ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. στο Δήμο Γορτυνίας, με έδρα τη Στεμνίτσα, είναι γεγονός. Είναι μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση για εμένα προσωπικά αλλά και την Δημοτική Αρχή εν συνόλω, η σύσταση μιας νέας εκπαιδευτικής δομής η οποία αναμένεται να προσελκύσει νεαρούς σπουδαστές, να τονώσει την τοπική οικονομία και να εμφανίσει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Γορτυνία.

            Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, η στήριξη με κάθε μέσο των υπαρχουσών εκπαιδευτικών μονάδων, η επαναλειτουργία δομών που έχουν κλείσει, καθώς και η δημιουργία κινήτρων για προσέλκυση σπουδαστών στη Γορτυνία αποτελούν πρωταρχικούς στόχους για την Δημοτική Αρχή καθώς η στοχοθεσία αυτή μας επιτρέπει να προσβλέπουμε σε ένα γεμάτο ζωή για την περιοχή μας παρόν αλλά και σε ένα ελπιδοφόρο και λαμπρό μέλλον.   

            Η εξασφάλιση και η ίδρυση του ΕΠΑ.Λ. αποτέλεσε βασικό μέλημα από την αρχή της θητείας μας για έναν ακόμη σημαντικό λόγο. Στο νέο εκπαιδευτικό ίδρυμα θα φιλοξενούνται πέρα από την τέχνη της Αργυροχρυσοχοΐας, ειδικότητες που στιγμάτισαν τη Γορτυνία στο παρελθόν αλλά απαξιώθηκαν με το πέρασμα του χρόνου, όπως είναι για παράδειγμα η τέχνη αξιοποίησης της πέτρας και η ξυλογλυπτική.

            Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Δημήτριο Οικονομόπουλο για την θετική εισήγηση και τον Αντιδήμαρχο Γορτυνίας κ. Σταύρο Χριστόπουλο, Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.  Κυρίως όμως και πάνω από όλα, θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα τον συμπατριώτη μας, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Γεώργιο Σελίμη, ο οποίος εργάστηκε μεθοδικά για την επίτευξη αυτού του σπουδαίου στόχου.

            Θέλω τέλος να πω στους συμπατριώτες μου ότι το όραμά μου για την Γορτυνία δεν εξαντλείται εδώ. Ως Δήμαρχος, έχω θέσει μια σειρά στόχων που αποσκοπούν στην πρόοδο, το νοικοκύρεμα και την ποιοτική αναβάθμιση της Γορτυνίας σε πολλαπλά επίπεδα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω λοιπόν ότι αξιοποιώ την σπουδαία δυναμική που διαθέτει ο Δήμος, τους πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό ώστε να μεγιστοποιήσω την αποτελεσματικότητα μας και να δημιουργήσω απτά οφέλη στην καθημερινή ζωή όλων μας εδώ στη Γορτυνία».

Share

Ίδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στην Καρκαλού Δήμου Γορτυνίας

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Δημητσάνα, 17.06.2020
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail: nessabourna@gortynia.gov.gr

 

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, η οποία δημοσιεύθηκε στο Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 51/2020-ΦΕΚ 112/Α/12.06.2020, ιδρύεται στο Δήμο Γορτυνίας Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Καρκαλού της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την με αρ.060/2020 απόφασή του, διέθεσε για την στέγαση του κλιμακίου το πρώην Δημοτικό Σχολείο Καρκαλούς και ανέλαβε το σύνολο της δαπάνης που κρίθηκε αναγκαία ώστε να εξοπλιστεί ο χώρος με τρόπο που θα προσφέρει μια άνετη και ασφαλή διαβίωση στο προσωπικό που θα στελεχώσει την υπηρεσία.

Οι εργασίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο και σε λίγες ημέρες το κλιμάκιο θα εγκαινιαστεί και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Την εξέλιξη των εργασιών εποπτεύει ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Παναγιωτακόπουλος και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρκαδίας Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Αλέμης.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, δήλωσε σχετικά:

«Η σύσταση μιας νέας υπηρεσίας στη Γορτυνία είναι γεγονός. Είναι αυτονόητο ότι η ίδρυση και η λειτουργία του νέου πυροσβεστικού κλιμακίου είναι εξαιρετικά σημαντική και σπουδαία για το Δήμο και την περιοχή μας, διότι αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

            Ευχαριστώ θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ιδιαιτέρως του Υφυπουργό κ. Νίκο Χαρδαλιά, την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και τους Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου και Αρκαδίας, για την ουσιαστική συμβολή τους και την υποστήριξή τους στην υλοποίηση του έργου.

            Ευχαριστώ ακόμη τον συμπατριώτη μας Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση, ο οποίος πάντοτε παρεμβαίνει ουσιαστικά και στηρίζει όλα τα αιτήματα του Δήμου μας». 

Share

Εορτασμός της 199ης Επετείου της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Δημητσάνα, 16.06.2020
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail: nessabourna@gortynia.gov.gr

Την Κυριακή 14 Ιουνίου τοπικοί, πολιτικοί και πολιτιστικοί φορείς τίμησαν την 199η Επέτειο της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, στη Στεμνίτσα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Γορτυνίας και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Γ.).

Η Πελοποννησιακή Γερουσία συστάθηκε, ύστερα από πρόσκληση του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, από εκκλησιαστικούς και στρατιωτικούς προκρίτους, στις 26 Μαΐου 1821, στη Μονή Καλτεζών, στα σύνορα των νομών Αρκαδίας και Λακωνίας. Ήταν η πρώτη πολιτειακή δομή των Ελλήνων επαναστατών και είχε διοικητική αρμοδιότητα και νομοθετική εξουσία. Στις 27 Μαΐου 1821 η έδρα της Γερουσίας μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Στεμνίτσας.

Η επέτειος εορτάστηκε με λαμπρότητα αλλά, και με αυστηρή τήρηση των μέτρων που ισχύουν ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19, για λόγους προφύλαξης της δημοσίας υγείας.

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας, με την συμμετοχή των Πανοσιολογιοτάτων Αρχιμανδριτών π. Γρηγορίου, π. Αυγουστίνου, π. Νικολάου.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ακολούθησε επίκαιρο κήρυγμα από τον Μητροπολίτη κ.κ. Ιερεμία.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό στους παρισταμένους ο Δήμαρχος Γορτυνίας,  κ. Στάθης Κούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός που φέτος εορτάστηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό στους παρισταμένους ο Δήμαρχος Γορτυνίας,  κ. Στάθης Κούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός που φέτος εορτάστηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:

 1. κ. Γιώργος Παπαηλίου, Βουλευτής Σύριζα Αρκαδίας
 2. κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας
 3. κ. Χρήστος Καμπύλης, Ταξίαρχος, Αστυνομικός Διευθυντής Αρκαδίας
 4. κ. Γεώργιος Γεράνιος, Συνταγματάρχης, Υποδιοικητής 4ης Μεραρχίας Πεζικού
 5. κ. Χρήστος Μπάλος, Υπαστυνόμος Α’, Διοικητής Α.Τ. Τροπαίων
 6. Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Γορτυνίας
 7. κ. Πάϊκος Αναγνωστόπουλος,  Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Γ. και μέλη του Δ/κού Συμβουλίου
 8. κ. Δημήτριος Βογιαντζής, Πρόεδρος Τ.Κ. Στεμνίτσας
 9. Πρόεδροι όμορων τοπικών κοινοτήτων
 10. κ. Ιωάννης Κατσίρης, πολιτευτής της ΝΔ Αρκαδίας
 11. Εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.
Share

Δελτίο Τύπου Απολυμάνσεις

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟ
ΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ

      Μεγάλη Τετάρτη 15.04.2020

220 07 Δημητσάνα


Απολυμάνσεις στο Δήμο Γορτυνίας

Ο Δήμος Γορτυνίας με πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και σε συνεχή διαδικασία ενημέρωσης με όλους τους Επιστημονικούς και Διοικητικούς Φορείς του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης, συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα προτεινόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.

Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων πραγματοποίησε απολυμάνσεις σε όλα τα Δημόσια και Δημοτικά Κτίρια που συναλλάσσονται οι Δημότες, στα γραφεία όπου στεγάζονται  Δημοτικές Υπηρεσίες, στα οχήματα και στις υπηρεσίες που εδρεύουν στο Δήμο, στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία, το Δασαρχείο κλπ.

Συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς και ιδιαίτερη επιμέλεια τις απολυμάνσεις σε όλες τις δημοτικές  ενότητες και σε όλες τις τοπικές κοινότητες και οικισμούς.

Η συγκεκριμένη δράση βρίσκεται σε εξέλιξη, επεκτείνεται στο σύνολο των υποδομών του Δήμου μας, δημόσιους χώρους, κοιμητήρια, μνημεία κλπ. συμπεριλαμβανομένων και των συστημάτων ύδρευσης (γεωτρήσεις, υδρομαστεύσεις, φυσικές δεξαμενές ύδατος, αντλιοστάσια, φρεάτια, δίκτυα κλπ.) εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό υγιεινό πόσιμο νερό και ακολούθως την διασφάλιση της δημόσιας υγείας στο σύνολό της.

Οι εργασίες απολύμανσης θα επαναλαμβάνονται ανάλογα με τις ανάγκες που διαρκώς καταγράφονται και αξιολογούνται.

Τονίζεται δε, ότι για την απολύμανση χρησιμοποιούνται υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, εγκεκριμένα και καθ’ υπόδειξη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Υπεύθυνοι για τις απολυμάνσεις και τη συνεχή παρακολούθηση των διαδικασιών είναι οι  κ. Δημήτριος Καζάς Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Υγείας και ο κ. Ιωάννης Παναγιωτακόπουλος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ…

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!! 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΑΡ. ΚΟΥΛΗΣ

Δείτε το έγγραφο εδώ.

Share

Ανάρτηση Δελτίο Τύπου Κοινωνική Δράση

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Μεγάλη Τετάρτη 15.04.2020
220 07 Δημητσάνα


Συνδημότισσες & συνδημότες,

Ο Δήμος Γορτυνίας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση, οι υπάλληλοι του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, οι υπάλληλοι καθαριότητας  και όλοι οι λοιποί  υπάλληλοι του Δήμου, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε, εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προσφοράς σε οικογένειες και πολίτες που έχουν ανάγκη. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας ασκούμε με υποδειγματικό τρόπο και αδιακρίτως την κοινωνική μας πολιτική (διανομή αγαθών, παροχή υπηρεσιών κ.ά) σε ευάλωτες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες εν γένει και στο σύνολό των δημοτών μας, σεβόμενοι πάντοτε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Κανένας κάτοικος του Δήμου Γορτυνίας δεν θα είναι μόνος. Τις δύσκολες τούτες ημέρες είναι υποχρέωση όλων μας να συστρατευθούμε ώστε με αισιοδοξία και ελπίδα να “βγούμε νικητές” από αυτήν την άνιση μάχη που δίνουμε καθημερινά. Και  μην ξεχνάτε…

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ…

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΑΡ. ΚΟΥΛΗΣ

Δείτε το έγγραφο εδώ.

Share

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Γορτυνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, Δημητσάνα 12.02.2020

Θέμα: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Γορτυνίας»

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Γορτυνίας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης)και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Γορτυνίας στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Γορτυνίας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

Α/Α ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΣΕ ΩΡΕΣ

1 Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή 25
2 Διαδικτυακή προβολή και διαχείριση επιχείρησης τουριστικών υπηρεσιών 25
3 Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία 25
4 Συμβουλευτική σταδιοδρομίας 25
5 Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι) 50
6 Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών 25
7 Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ.) – 25
8 Εργαστήρι δημιουργίας κοσμήματος 50
9 Υγιεινή και Ασφάλεια στο χώρο εργασίας 15

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:
Τηλ. :2795360219
Ταχ. Διεύθυνση: Δημητσάνα Γορτυνίας 220 07
Email: mkotsikas1968@yahoo.com

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Share

Στην EcoFest2020 ο Στάθης Κούλης: Η Γορτυνία επενδύει στις νέες τεχνολογίες περιβάλλοντος


Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης συμμετείχε στην ECO FEST 2020 που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το διήμερο 19-20 Ιανουαρίου, μια εκδήλωση με επίκεντρο την οικολογία και το περιβάλλον.

Συμμετείχε στις διήμερες εργασίες με θέμα : «ΕΞΥΠΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ- ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ- ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» και στο  «3rd ECOMOBILITY CONFERENCE 2020»  αντλώντας εξαιρετικά χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες μέσα από τις εισηγήσεις  και τις τοποθετήσεις των ηγεσιών των υπουργείων Εσωτερικών του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου και Περιβάλλοντος Ενέργειας Μεταφορών και Υποδομών κ. Κωστή Χατζηδάκη  και από πλειάδα επιστημόνων και καταξιωμένων στελεχών της αγοράς. 
Όπως μας ανέφερε ο κ. Στάθης Κούλης , επενδύουμε στην οικολογία και στο περιβάλλον , κινούμαστε με σχέδιο για να συμμετάσχει ο δήμος Γορτυνίας σε χρηματοδοτικά εργαλεία , εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες περιβάλλοντος , όπως η κυκλική οικονομία και η ηλεκτροκίνηση. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους φορείς υλοποίησης των νέων προγραμμάτων και προετοιμάζουμε τον δήμο να μπορέσει να απορροφήσει πόρους , για να δημιουργήσει νέες υποδομές  μέσα στα πλαίσια των έξυπνων πόλεων smart cities, της αστικής ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής συνείδησης. Είχα την ευκαιρία να ακούσω και να συνομιλήσω με συναδέλφους μου αυτοδιοικητικούς με ιδιαίτερη εμπειρία πάνω στις νέες τεχνολογίες , όπως ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας  Μπακογιάννης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου που παρουσίασε τις θέσεις για μια ¨έξυπνη πράσινη πόλη» με άξονες την ενέργεια, την διαχείριση των απορριμμάτων , τις μετακινήσεις και την διαφύλαξη των φυσικών πόρων, αλλά  και με κυβερνητικά στελέχη, σε μια προσπάθεια να προωθήσουμε την συμμετοχή του δήμου Γορτυνίας, στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Share

Γορτυνία: Σύσκεψη για το 3ήμερο μοτοσυκλέτας στη Βυτίνα, το καλοκαίρι


Συνάντηση σύσκεψη αρμοδίων παραγόντων, πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο της κοινότητας Βυτίνας με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Χρήστου Λαμπρόπουλου, του δημάρχου Γορτυνίας κ. Κούλη Ευστάθιου , του Αντιδημάρχου Γορτυνίας κ. Αθανάσιου Τρυφωνόπουλου, του προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Γ κ. Πάϊκου Αναγνωστόπουλου , του προέδρου της κοινότητας Βυτίνας κ. Φώτη Κατσούλια του προέδρου του συλλόγου επαγγελματιών Βυτίνας κ. Μαρίνου Τσατσουλή. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να συζητήσουν μαζί με τους εκπροσώπους λεσχών μοτοσυκλετών την διοργάνωση 3ήμερης εκδήλωσης το 2ο 15νθήμερο  του Ιουλίου με συμμετοχή πάνω από 1000 μοτοσυκλετιστών.

Η εκδήλωση λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων θα έχει μεγάλη οικονομική οφελειμότητα στη Βυτίνα και στα  όμορα χωριά , αλλά και θα προβάλλει τη Γορτυνία ως τουριστικό προορισμό.
Στον σχεδιασμό της εκδήλωσης προγραμματίζονται να  περιλαμβάνει, 2ημερη μουσική βραδιά με ηχηρό καλλιτεχνικό  όνομα, διαδρομές με μοτοσυκλέτα , περίπτερα με σπόνσορες και δυνατότητα ντόπιων περιπτέρων με προϊόντα, μπάντες μουσικές κλπ.

Η εκδήλωση θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα έσοδα θα δοθούν σε κοινοφελή ίδρυμα της περιοχής του δήμου Γορτυνίας.
Ο δήμαρχος Γορτυνίας  Στάθης Κούλης , μιλώντας στο otavoice ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα προβολής και εξωστρέφειας του δήμου, πως η κοινότητα των μοτοσυκλετιστών είναι μια μεγάλη και δυναμική οικογένεια ,που αποτελεί ένα σημαντικό κοινό , το οποίο μετακινείται και μεταφέρει μηνύματα και εικόνες και πως η προβολή μας θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη , μιας και θα γίνουν στοχευμένες κινήσεις δημοσιότητας. Επίσης ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της εκδήλωσης θα έχει κοινωνικό πρόσημο μιας και θα συμβάλλει οικονομικά στο έργο κοινοφελούς ιδρύματος  της περιοχής μας. Ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε ανάλογες δράσεις.

Share

Πρόεδρος ΠΕΔ Πελοποννήσου με απόλυτη πλειοψηφία ο Δ. Καμπόσος, γραμματέας ο Στάθης Κούλης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη, στο Παλιό Δημαρχείο του Δήμου Τρίπολης, η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου της Π.Ε.Δ Πελοποννήσου, με θέμα την εκλογή   Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος με απόλυτη πλειοψηφία εξελέγη για δεύτερη συνεχή θητεία Πρόεδρος της Ένωσης  Δήμων της Πελοποννήσου, δείγμα της ευρείας αποδοχής στο πρόσωπο του και της επιτυχημένης παρουσίας του στο τιμόνι του θεσμικού οργάνου. Έλαβε 21 ψήφους από τα 21 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ.

Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου εξελέγη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ 
Γραμματέας ο Δήμαρχος Γορτυνίας Κούλης Ευστάθιος.

Για την  Εκτελεστική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι  Βόσνος Δημήτριος Δημοτικός  Σύμβουλος Δήμου Τρίπολης και
Ευάγγελος Βαλιώτης  Δημοτικός  Σύμβουλος Δήμος Σπάρτης.

Ο Γορτύνιος Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Στάθης Κούλης , απευθυνόμενος στα μέλη του συμβουλίου μετά την σημαντική εκλογή του τόνισε ότι, » προτάσσουμε τον αυτοδιοικητικό μας λόγο , αυτόν υπηρετούμε και αποδεικνύεται μέσα από την σημερινή διαδικασία , ότι πάνω από όλα θέτουμε την αυτοδιοίκηση που υπηρετούμε».

Ο κ. Κούλης ευχαρίστησε τα μέλη  για την εξαιρετική τιμή που κάνανε στο πρόσωπο του , με την εκλογή του στο όργανο και αναφερόμενος στον τρόπο διοίκησης επεσήμανε ότι » όπως είπε χαριτολογώντας ο Πρόεδρος κ. Καμπόσος , έχοντας μάθει να διαχειρίζομαι θέματα   «λάντζας» θα είμαστε διαρκώς στην διάθεση σας ως ένας  ισχυρός υποστηρικτικός μηχανισμός , για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στους δήμους μας σε θέματα λειτουργίας και καθημερινότητα τους».

 

Share