Αθλητικές

Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Γορτυνίας – Αύγουστος 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Γορτυνίας
Αύγουστος 2017

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του Ιουνίου-Ιουλίου 2017 θα οργανώσουν και τον Αύγουστο στην Γορτυνία πολιτιστικές εκδηλώσεις με ποικίλο περιεχόμενο, που καλύπτουν πολλούς τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού, πολλές δε εξ αυτών θα πραγματοποιηθούν με την συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων.

Η Γορτυνία είναι ελκυστική και το καλοκαίρι με σημαντικά αξιοθέατα, παραδοσιακούς οικισμούς, πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, μεγάλο δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας, τόπους προσκυνήματος και περιήγησης, εναλλακτικές δραστηριότητες και δροσερές βραδιές με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που ψυχαγωγούν τους επισκέπτες της, ενώ ξεχωριστή θέση κατέχουν τα τοπικά προϊόντα και οι παραδοσιακές γεύσεις όπως το μέλι, τα τυροκομικά, τα παραδοσιακά ζυμαρικά και γλυκά, κ.ά.

Δείτε το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων – Αύγουστος 2017

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας – ΔΗ.Κ.Ε.Γ.

Share/Bookmark

Δελτίο Τύπου – Πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου Γορτυνίας – Αύγουστος 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολιτιστικό καλοκαίρι – Αύγουστος 2016

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του Ιουνίου-Ιουλίου 2016 θα οργανώσουν και τον Αύγουστο στην Γορτυνία πολιτιστικές εκδηλώσεις με ποικίλο περιεχόμενο, που καλύπτουν πολλούς τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού, πολλές δε εξ αυτών θα πραγματοποιηθούν με την συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων.

Η Γορτυνία είναι ελκυστική και το καλοκαίρι με σημαντικά αξιοθέατα, παραδοσιακούς οικισμούς, πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, μεγάλο δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας, τόπους προσκυνήματος και περιήγησης, εναλλακτικές δραστηριότητες και δροσερές βραδιές με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που ψυχαγωγούν τους επισκέπτες της, ενώ ξεχωριστή θέση κατέχουν τα τοπικά προϊόντα και οι παραδοσιακές γεύσεις όπως το μέλι, τα τυροκομικά, τα παραδοσιακά ζυμαρικά και γλυκά, κ.ά.

Διαβάστε ή κατεβάστε το Δελτίο Τύπου

Διαβάστε ή κατεβάστε το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων – Αύγουστος 2016

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Γορτυνίας 2015 – Εκδηλώσεις σε όλα τα χωριά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 06/08/2015
Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Γορτυνίας 2015

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) με την συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων, τοπικών φορέων και εθελοντών θα διοργανώσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις τον μήνα Αύγουστο 2015 για τους δημότες αλλά και για τους επισκέπτες της Γορτυνίας.

Η Γορτυνία είναι ελκυστική και το καλοκαίρι με σημαντικά αξιοθέατα, πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, μεγάλο δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας, τόπους προσκυνήματος και περιήγησης, εναλλακτικές δραστηριότητες και δροσερές βραδιές με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που ψυχαγωγούν και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής και της δύσκολης καθημερινότητας που διανύουμε.

Το πρόγραμμα των επόμενων εκδηλώσεων που εντάσσονται στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Γορτυνίας 2015» αναφέρονται αναλυτικά στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Γορτυνίας 2015

Επίσης σε πολλά χωριά θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και παραδοσιακά πανηγύρια με πρωτοβουλία των πολιτιστικών συλλόγων.

Οι φίλοι επισκέπτες της Γορτυνίας μπορούν να ενημερωθούν για τα καταλύματα και τα εστιατόρια στην Τουριστική Διαδικτυακή Πύλη (portal) του Δήμου www.discovergortynia.gr

Περισσότερες πληροφορίες:
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ)
τηλ. 2797022700

Γραφείο Τύπου

Δελτίο Τύπου ΔΗ.Κ.Ε.Γ. – Γιορτή Νεολαίας εις Μνήμη του Ματθαίου Πόταγα στις 2/5/2015 στην Βυτίνα

Δελτίο Τύπου ΔΗ.Κ.Ε.Γ. – 27/4/2014

Γιορτή Νεολαίας εις Μνήμη του Ματθαίου Πόταγα στην Βυτίνα

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης 2015 και των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη πλέον Γιορτή Νεολαίας εις Μνήμη του Ματθαίου Πόταγα, πρωτοπόρου αγωνιστή της Αντίστασης εναντίον των Γερμανών κατακτητών, που θα γίνει στην Βυτίνα το Σάββατο 2 Μαΐου 2015, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

10:30 π.μ. Κατάθεση στεφάνων από τους αθλητές στο σημείο εκτέλεσης.
10:45 π.μ. Αγώνας δρόμου από το σημείο εκτέλεσης με σημείο τερματισμού την πλατεία της Βυτίνας
11:30π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Μ. Πόταγα στην πλατεία της Βυτίνας
Ομιλίες
Κατάθεση στεφάνων
Ενός λεπτού σιγή
Εθνικός Ύμνος
12:00 μ.μ. Απονομή μεταλλίων.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

Δελτίο Τύπου ΔΗ.Κ.Ε.Γ. – Θεοδωράκεια 2015 την Κυριακή 10/5/2015 στην Γορτυνία

Δελτίο Τύπου ΔΗ.Κ.Ε.Γ. – 15/4/2014

Θεοδωράκεια 2015 την Κυριακή 10/5/2015 στην Γορτυνία

Υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ), με την υποστήριξη πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων, καθώς και πολλών εθελοντών, διοργανώνουν τον 6ο λαϊκό αγώνα δρόμου (επί ασφάλτου), προς τιμήν του μεγάλου μας συνθέτη και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2015», την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.

Με το μήνυμα «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» η εκδήλωση έχει ως στόχο την ανάδειξη του Αρκαδικού Ιδεώδους και συνδυάζει τον πολιτισμό, την υγιεινή ζωή, τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και την φυσιολατρία.

Η διαδρομή, μήκους 24,3 χιλιομέτρων, εκτείνεται μέσα σε μια πανέμορφη περιοχή του Δήμου Γορτυνίας έχοντας ως σημείο αφετηρίας την Ζάτουνα. Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα θα περάσουν από την Δημητσάνα και τον Λούσιο ποταμό, την Καρκαλού, τον Καμπέα, το Σανατόριο Μάνας και μέσα από τις ελατόφυτες πλαγιές στις απολήξεις του Μαινάλου, θα τερματίσουν στο Βαλτεσινίκο.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής:
• Παύλος Διακουμάκος 2108819436 κιν. 6977320891
• Ελένη Μπερτσάτου 2103625168

Πληροφορίες για καταλύματα, εστιατόρια, αξιοθέατα κ.λ.π. στον ταξιδιωτικό οδηγό του Δήμου Γορτυνίας: www.discovergortynia.gr

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Kατεβάστε την Προκήρυξη του Αγώνα

Κατεβάστε την ΔΗΛΩΣΗ YΓΕΙΑΣ / HEALTH DECLARATION

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

13η Ανάβαση Δημητσάνας Ζυγοβιστίου την Κυριακή 27/7/2014 το μεσημέρι

Δελτίο Τύπου – 24/7/2014

13η Ανάβαση Δημητσάνας Ζυγοβιστίου

Υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας, στην καρδιά της Πελοποννήσου, η Δημητσάνα και το Ζυγοβίστι θα φιλοξενήσουν για μία ακόμα χρονιά την Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου που θα διεξαχθεί στις 26 & 27 Ιουλίου 2014.

Οι συμμετέχοντες, οι δημοσιογράφοι και οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα απολαύσουν ένα ακόμα Σαββατοκύριακο, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστικά διαδρομή με υπέροχη θέα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Οι συμμετοχές λήγουν την Παρασκευή 18/7/2014, ώρα 20:00.
Ο Διοικητικός και Τεχνικός έλεγχος θα γίνει το Σάββατο 26/7/2014, ώρα 10:00 – 11:30.
Οι δοκιμές του Σαββάτου θα αρχίσουν στις 12:30 και ο αγώνας της Κυριακής 27/7/14 θα αρχίσει στις 14:00.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2109812341 (+fax), 6973 030125, 6977660565.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

Ορεινό Τρίαθλο στην Λίμνη Λάδωνα “X-event – ΤΡΙΑΘΛΟ ΛΑΔΩΝΑ 2014”

Δελτίο Τύπου – 24/7/2014

Ορεινό Τρίαθλο στην Λίμνη Λάδωνα “X-event – ΤΡΙΑΘΛΟ ΛΑΔΩΝΑ 2014”

Ο Δήμος Γορτυνίας, στα πλαίσια των ενεργειών του για την ανάπτυξη του αθλητισμού, της ορειβασίας και της φυσιολατρίας, καθώς και της ανάδειξης του φυσικού πλούτου της Γορτυνίας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιήσει τον αγώνα ορεινού τρίαθλου (κολύμβηση, ορεινό ποδήλατο και ορεινό τρέξιμο) στην Τεχνητή Λίμνη του Λάδωνα με την ονομασία «X-event – ΤΡΙΑΘΛΟ ΛΑΔΩΝΑ 2014».

Η διοργάνωση γίνεται με την συνεργασία της εταιρείας «Mountain Sports», με την ανάλογη εμπειρία, ευαισθησία και σεβασμό στο περιβάλλον.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης, το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014, θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 9,5 χιλιομέτρων σε διαδρομή κοντά στην λίμνη, που περιλαμβάνει άσφαλτο και χωματόδρομο. Η εκκίνηση θα γίνει στις 7:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της «Mountain Sports», στην διεύθυνση www.mountain-sports.gr/agones/triathlo-ladona-2014.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

Αποτελέσματα «Άθλου Μαινάλου 2013»

Δελτίο Τύπου – 2/11/2013

Αποτελέσματα «Άθλου Μαινάλου 2013»

O Δήμος Γορτυνίας, πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου 2013 στην Βυτίνα, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την αθλητική διοργάνωση «Άθλος Μαινάλου» σε συνεργασία με την εταιρεία διοργάνωσης αγώνων βουνού MOUNTAIN SPORTS, στα πλαίσια του προγραμματισμού του για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων αθλητισμού, ορειβασίας, φυσιολατρίας και εθελοντισμού, σε συνδυασμό με την προβολή και ανάδειξη της περιοχής. Το πρόγραμμα περιλάμβανε αγώνες περιπέτειας με ορεινό τρέξιμο και ορεινή ποδηλασία καθώς και μικρούς αγώνες για παιδιά, στην πλατεία της Βυτίνας.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν 53 δρομείς και 135 ποδηλάτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που διέσχισαν τα μονοπάτια του Μαινάλου και της πολύχρωμης φθινοπωρινής φύσης, με ηλιόλουστη ατμόσφαιρα και καταγάλανο ουρανό, ξεκινώντας και τερματίζοντας στην πλατεία της Βυτίνας. Επίσης 50 παιδάκια που συμμετείχαν στο μικρό πρόγραμμα, χάρηκαν, γέλασαν και διδάχτηκαν το πνεύμα του αθλητισμού από τους γυμναστές και τους διοργανωτές. Εξαιρετική ήταν η βοήθεια των εθελοντών που υποστήριξαν την διοργάνωση στους σταθμούς ανεφοδιασμού, στους κόμβους διελεύσεων, στην κριτική επιτροπή, αλλά και στην προσφορά κερασμάτων, φρούτων και ξηρών καρπών στους αθλητές.

Ο Δήμος Γορτυνίας εκφράζει πολλά συγχαρητήρια στους νικητές και σ’ όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στον Άθλο Μαινάλου. Η Γορτυνία, με την ορεινή μορφολογία της, αποτελεί προνομιακό τόπο για τέτοιου είδους διοργανώσεις, που συνδυάζουν εναλλακτικό τουρισμό και αθλητισμό. Ο «Αθλος Μαινάλου» είναι πλέον θεσμός και θα περιλαμβάνεται σταθερά στο ετήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Δήμου μας.

Καλή αντάμωση το φθινόπωρο του 2014!

Γραφείο Τύπου

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου με τα αποτελέσματα

Άθλος Μαινάλου 2013 – Βυτίνα Γορτυνίας 26-27/10/2013

Δελτίο Τύπου – 3/10/2013

Άθλος Μαινάλου 2013 – Βυτίνα Γορτυνίας 26-27/10/2013

O Δήμος Γορτυνίας σε συνεργασία με την εταιρεία διοργάνωσης αγώνων βουνού MOUNTAIN SPORTS, θα πραγματοποιήσει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια του προγραμματισμού του για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων αθλητισμού, ορειβασίας και φυσιολατρίας, σε συνδυασμό με την προβολή και ανάδειξη της περιοχής, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 στην καταπράσινη περιοχή της Βυτίνας τον γνωστό πια, λαϊκό αγώνα περιπέτειας (ορεινό τρέξιμο και ορεινή ποδηλασία) με την ονομασία «ΑΘΛΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟΥ 2013».

Παράλληλα, στην κατεύθυνση να προωθηθεί η ιδέα του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας στις μικρότερες ηλικίες, θα οργανωθούν αγώνες τρεξίματος και σκυταλοδρομίας για παιδιά.

Όσοι ενδιαφέρονται να είναι χορηγοί ή να βοηθήσουν στον αγώνα ως εθελοντές να επικοινωνήσουν με την διοργάνωση. Επίσης καλούνται οι ξενοδόχοι της περιοχής, επ’ ευκαιρία της αθλητικής διοργάνωσης, να προσφέρουν καλύτερες τιμές στους επισκέπτες του τριημέρου 26-28 Οκτωβρίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 18/10/2013 και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με τον αγώνα, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 6945 247715, 6947 634197, 6945 296747.

Γραφείο Τύπου

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Άθλος Μαινάλου 2013 - Βυτίνα Γορτυνίας 26-27/10/2013

Συμμετοχή του Δήμου Γορτυνίας στο πρόγραμμα «Αθληση για Ολους»

Δελτίο Τύπου – 9/7/2013

Συμμετοχή του Δήμου Γορτυνίας στο πρόγραμμα «Αθληση για Ολους»

Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Αθληση για Ολους» υπέβαλε το γραφείο αθλητισμού του Δήμου Γορτυνίας, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα προτείνεται η λειτουργία στο Δήμο δέκα τμημάτων μεγάλης διάρκειας, πέντε για την ενότητα «Αθλητισμός και Παιδί», που περιλαμβάνει τέσσερα τμήματα χορού και ένα τμήμα ποδοσφαίρου και πέντε τμήματα στην ενότητα «Αθλητισμός και Γυναίκα».
Οκτώ θερινά τμήματα μικρής διάρκειας για νέους και δέκα αθλητικές εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και η διοργάνωση πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ στο Δήμο. Το πρόγραμμα, αφορά την περίοδο 2013-2014 και μέχρι τέλος Ιουνίου αναμένεται να γίνουν οι πιστοποιήσεις των Δήμων, που θα υλοποιήσουν προγράμματα και η έγκριση των προτάσεων. Η υποβληθείσα πρόταση είναι επιδοτούμενη 100%.

Ανεξάρτητα από την έκβαση της παραπάνω πρότασης και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα λειτουργήσουν τμήματα για την ενότητα «Αθλητισμός και Παιδί» και «Αθλητισμός και Γυναίκα» μετά την έγκριση εποχιακών θέσεων και την πρόσληψη δύο (2) πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, που έχει ζητήσει ο Δήμος.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις που προτάθηκαν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Άθλησης για Όλους» είναι οι παρακάτω:
o Άθλος Μαινάλου
o Ανάβαση Ζυγοβιστίου
o Ορεινό Τρίαθλο στη Λίμνη Λάδωνα
o Θεοδωράκεια
o Δρόμοι Αρκάδων ποιμένων
o Θελπούσια
o Ποδηλασία ENDURO
o Γιορτή νεολαίας στην μνήμη Μάθιου Πόταγα
o Αγώνες Ποδοσφαίρου
o Αγώνες Μπάσκετ

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας