Ενημέρωση

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 08.03.2021

Δελτίο Τύπου

«Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day), η οποία τιμάται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Σκοπός της ημέρας να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για θέματα προάσπισης της αξιοπρέπειας των γυναικών σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.

Ξεκίνησε σαν μία διαμαρτυρία στους δρόμους της Νέας Υόρκης (8η Μαρτίου 1857) από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Η 8η Μαρτίου ορίστηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) σαν υπενθύμιση των αγώνων και των κατορθωμάτων των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών (IWD 2021) είναι «Γυναίκες σε ηγεσία: Επίτευξη ίσου μέλλοντος σε έναν κόσμο COVID-19» και θέλοντας να αποδοθεί φόρος τιμής στις γυναίκες και στα κορίτσια σε όλο τον πλανήτη, που προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα πιο ισότιμο μέλλον και να ανακάμψουν από την πανδημία COVID-19 (UNWOMEN).

Με βάση τα συγκριτικά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), η Ελλάδα με βαθμολογία 52,2 στα 100 έρχεται τελευταία μεταξύ  των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ισότητας φύλου (Gender Equality Index 2020).

Η ισότητα δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο τις γυναίκες. Η ισότητα των φύλων είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας. Ένας κόσμος έμφυλης ισότητας είναι ένας ενεργός κόσμος!

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έρχεται να μας υπενθυμίσει με δυναμικό τρόπο ότι πρέπει να υποστηριχθεί η ισότητα των φύλων και να ενισχυθεί η θέση των γυναικών στην κοινωνία, διότι τα Δικαιώματα των Γυναικών αποτελούν Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες ή υποστήριξη στα παρακάτω  links:

www.kethi.gr [Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ)]

www.diotima.org.gr (Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών Διοτίμα)

www.antiviolence-net.eu [Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (Ε.Δ.κ.Β.)]

www.internationalwomensday.com (International Women’s Day)

www.eige.europa.eu/el/in-brief (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων)

 

Share

6 Μαρτίου: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 05.03.2021

Δελτίο Τύπου

«Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού»

 

Η Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (School Violence and Bullying) έχει ορισθεί στις 6 Μαρτίου από το Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός αυτής της ημέρας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με φαινόμενα βίας και εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον.

Ο σχολικός εκφοβισμός είναι μια ανεπιθύμητη, επιθετική συμπεριφορά, κατά την οποία ένα παιδί ή έφηβος χρησιμοποιεί τη μεγαλύτερη δύναμη ή εξουσία που θεωρεί ότι έχει (υποτιθέμενη ή πραγματική) σε σωματικό επίπεδο ή σε πρόσβαση «ευαίσθητων» προσωπικών δεδομένων ή σε δημοτικότητα, για να ασκήσει έλεγχο ή να βλάψει άλλα παιδιά.

Οι μορφές που έχει ο σχολικός εκφοβισμός είναι:

 • Σωματικός (σπρωξίματα, γροθιές και κλοτσιές, χτυπήματα με αντικείμενα, τσιμπήματα και δαγκωνιές).
 • Λεκτικός (κοροϊδία, ειρωνεία, βρίσιμο, προσβολές ).
 • Εκφοβισμός με εκβιασμό (απόσπαση χρημάτων ή προσωπικών αντικειμένων, η οποία συνοδεύεται από απειλές, εξαναγκασμό σε αντικοινωνικές πράξεις).
 • Έμμεσος ή κοινωνικός (προσπάθεια για κοινωνική απομόνωση ή αγνόηση ατόμου, αποκλεισμός από παρέες και δραστηριότητες, διάδοση κακόβουλων φημών και ψευδών).
 • Ηλεκτρονικός(αποστολή απειλητικού ή υβριστικού υλικού μέσω internet, e-mail, sms, χρήση ή παραποίηση των προσωπικών δεδομένων κάποιου ατόμου, κλήσεις στο κινητό του από άγνωστο νούμερο με σκοπό την ταπείνωση του παιδιού).
 • Ρατσιστικός (διάδοση αρνητικών σχολίων εξαιτίας της καταγωγής, της κοινωνικής τάξης, της οικονομικής κατάστασης, της διαφορετικότητας του άλλου).
 • Σεξουαλικός (υβριστικά σχόλια ή μηνύματα, σκίτσα και γκράφιτι με σεξουαλικό περιεχόμενο, ανήθικες χειρονομίες, ανεπιθύμητο άγγιγμα, μέχρι και σοβαρές σεξουαλικές επιθέσεις).

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, 1 στους 5 εφήβους (19,1%) αναφέρει ότι υπέστη εκφοβισμό, ενώ 1 στους 20 εφήβους (5,2%) αναφέρει ότι υπέστη ηλεκτρονικό εκφοβισμό (cyberbullying) [HBSC/WHO, 2018].

Το «πείραγμα» μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε εκφοβισμό, αν συμβαίνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και το σημαντικότερο όταν το παιδί αισθανθεί ότι οι πράξεις των άλλων δεν διέπονται από αστείο και δεν γίνονται μέσα στα όρια του παιχνιδιού.

Κανένα παιδί δε γεννιέται καλό ή κακό. Τα παιδιά χρειάζονται, φροντίδα, καθοδήγηση και διαπαιδαγώγηση. 

Για περισσότερες πληροφορίες ή υποστήριξη για τη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω links:

www.e-abc.eu/gr/ (Ευρωπαϊκή Καμπάνια κατά του Σχολικού Εκφοβισμού,Εθνική Γραμμή                              Βοήθειας:1056)

www.hamogelo.gr (Χαμόγελο του Παιδιού, Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης:116111)

www.help-line.gr (Help LineSaferinternet, Γραμμή Βοήθειας: 210 6007686)

Share

Ζωντανή μετάδοση της τηλεδιάσκεψης του Δ.Σ. μέσω facebook αύριο στις 17:00


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 02.03.2021

Δελτίο Τύπου

Live μετάδοση της τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω facebook αύριο στις 17:00

Αύριο Τετάρτη στις 17:00, η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Γορτυνίας θα προβληθεί ζωντανά μέσα από τη Facebook page του Δήμου με τίτλο «Δήμος Γορτυνίας / Municipality of Gortynia».

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://fb.me/e/3uy1Uk4jE

και παρακολουθήστε την τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. live

στο κινητό ή τον υπολογιστή σας

 

Συντονιστείτε μαζί μας αύριο στις 5!

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

 1. Αποδοχή ποσού 30.120,00€ από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών στις σχολικές μονάδες του Δήμου Γορτυνίας.
 2. Ορισμός Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Ανάπλαση οικισμού Τροπαίων».
 3. Αίτημα του κ. Αργύρη Μαρκολέφα, Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παύλιας.
 4. Αίτημα του κ. Παναγιώτη Αργυρόπουλου, Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παλούμπα.
 5. Αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Σαρακιναίων Ηραίας.
 6. Στήριξη απόφασης Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού: άρθρα 7 έως 14, που αφορούν στη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πήγες Ελλάδος (Ι.Π.Ε.)».

 

Share

Διάνοιξη των τάφρων από Καρκαλού έως Ράδου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 01.03.2021

Δελτίο Τύπου

«Η φροντίδα του οδικού δικτύου δεν σταματάει ποτέ»

 Συνεργείο του Δήμου Γορτυνίας με μηχανήματα έργου, πραγματοποίησε καθαρισμό και διάνοιξη των τάφρων στο οδικό δίκτυο από τον οικισμό της Καρκαλούς έως το χωριό Ράδου.

Την πορεία των εργασιών, οι οποίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, συντόνισε και επέβλεψε ο Προέδρος της Τοπικής Κοινότητας Ράδου, κ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος.

Κατά την επίσκεψή του στου Ράδου προκειμένου να επιθεωρήσει το τελικό αποτέλεσμα, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης, δήλωσε:

«Ο Δήμος καταλαμβάνει μια τεράστια γεωγραφική έκταση. Ως εκ τούτου, η ανάγκη για φροντίδα και καθαρισμό του οδικού δικτύου είναι διαχρονικά μεγάλη. Στόχος μας είναι μέσα από καθημερινές παρεμβάσεις κι αξιοποιώντας όλα τα τεχνικά μέσα που διαθέτουμε, να φροντίζουμε, να βελτιώνουμε και να συντηρούμε τις υπάρχουσες υποδομές, συμβάλλοντας έτσι και στη διευκόλυνση της ζωής των κατοίκων στις τοπικές κοινότητες του Δήμου.»

Share

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 02.03.21 μέσω τηλεδιάσκεψης

Δείτε την Πρόσκληση εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΟΕ_20210302_signed

Share

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 03.03.21 μέσω τηλεδιάσκεψης

Δείτε την Πρόσκληση εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ. 03032021

Share

Ναύπλιο: Νέο Πολυδύναμο Κέντρο για ανθρώπους με διαφορετικές μορφές εθισμού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Πάικος Αναγνωστόπουλος
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΤΡΟΠΑΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΑΧ. ΚΩΔ.: 22008
Τηλ/νο: 2797022700
e-mail: koinof@gortynia.gov.gr

Τρόπαια, 25.02.2021

Νέο Πολυδύναμο Κέντρο Ναυπλίου και Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Πελοποννήσου για ανθρώπους με διαφορετικές μορφές εθισμού

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική  Κοινωφελής Επιχείρησή του, επικροτούν και υποστηρίζουν την δράση του «ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ». Το έργο τους ενισχύθηκε με την ίδρυση του Νέου Πολυδύναμου Κέντρου με έδρα το Ναύπλιο καθώς και της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μέσω αυτών των δομών το «ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ» είναι σε θέση να προσφέρει υποστήριξη προσαρμοσμένη στις ανάγκες ανθρώπων με διαφορετικά είδη εθισμού αλλά και διαφορετικό βαθμό εμπλοκής με το πρόβλημα.

Σημαντική για τους δημότες μας πληροφορία αποτελεί το γεγονός ότι η Κινητή Μονάδα απευθύνεται στον πληθυσμό των ατόμων που διαμένουν σε  περιοχές εκτός αστικού ιστού και έχει ως βασική στόχευση την διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων καθώς και την δικτύωση και συνεργασία με τις υφιστάμενες κοινωνικές δομές της Περιφέρειας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από το σχετικό δελτίο τύπου του ΚΕΘΕΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΘΕΑ ΝΑΥΠΛΙΟ

Kαθώς και στα τηλέφωνα: 27520-25083, 27520-24376,  Ώρες λειτουργίας: 09:00-17:00

Πληροφορίες: κ. Παπαδημητρίου Θεοδώρα, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Ναυπλίου

Επιπλέον, μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης στο τηλέφωνο: 27970-22700

Πληροφορίες: Πάικος Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Γ.

 

Share

Αποτελέσματα των rapid tests σε Λαγκάδια και Τρόπαια


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 23.02.2021

Δελτίο Τύπου

«Αποτελέσματα των rapid tests σε Λαγκάδια και Τρόπαια»

Συνεχίζονται τα καλά νέα στο πεδίο των γρήγορων τεστ ανίχνευσης του COVID-19 στη Γορτυνία καθώς, αρνητικοί βγήκαν όλοι οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν σε Λαγκάδια και Τρόπαια. 

Όπως είχε ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.gortynia.gov.gr την περασμένη Παρασκευή, εχθές Δευτέρα 22.02, κινητές μονάδες του Ε.Ο.Δ.Υ. βρέθηκαν στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λαγκαδίων (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό), στις μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τροπαίων (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) και στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων, για την γνωστή πλέον σε όλους μας διαδικασία διεξαγωγής των rapid tests στα μέλη της κοινότητας. Εξετάστηκε το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών καθώς και πολλοί δημότες. Για μια ακόμη φορά, όλοι οι έλεγχοι κρίθηκαν αρνητικοί από το ιατρικό προσωπικό του Ε.Ο.ΔΥ.  

Μέλη της Δημοτικής Αρχής βρέθηκαν σε Λαγκάδια και Τρόπαια προκειμένου να στηρίξουν τις δράσεις του Δήμου και να ενθαρρύνουν τους συμπολίτες τους να κάνουν το τεστ. Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Σταύρος Χριστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τροπαίων κ. Λεωνίδας Συριόπουλος και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Πέννυ Μπέτσα. Ενώ, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Πάικος Αναγνωστόπουλος, παρέδωσε το υγειονομικό υλικό που εστάλη από το Δήμο στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων και συνέβαλε στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας εντός του Κέντρου.  

Επίσης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης, βρέθηκε κοντά στους πολίτες, συνομίλησε με τον κόσμο και συντόνισε τις δράσεις του Δήμου, από νωρίς το πρωί στα Λαγκάδια και μέχρι αργά το απόγευμα στα Τρόπαια. Μεταξύ των άλλων, δήλωσε:

«Τα αρνητικά αποτελέσματα ξεπερνούν κάθε προσωπική μου προσδοκία κι αυτό ήταν ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα για τη νέα εβδομάδα. Δηλώνω άκρως ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των συμπολιτών μου στις δράσεις του Δήμου οι οποίοι με ευσυνειδησία προσέρχονται για γρήγορα τεστ καθώς και για να εμβολιαστούν. Προχωράμε, κάνουμε αυτά που πρέπει, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και δίνουμε στο σήμερα, τον καλύτερό μας εαυτό.»       

 

Share

Προκήρυξη πρόσληψης 12 ατόμων για την κάλυψη των αναγκών αντιμετώπισης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
220 07 ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γεώργιος Τσίτουρας
Τηλ/νο: 2795360321
Fax: 2795360335
e-mail: gtsitour@gortynia.gov.gr

                                                                       Δημητσάνα: 22.02.2021
Αριθμ. Πρωτ.: 1456

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας

Έχοντας υπόψη: 

 1. Τις διατάξεις του άρθρου 175 του Ν. 4764/2020 όπου προβλέπεται ότι έως τις 28.2.2021, με απόφαση της οικείας Οικονομικής Επιτροπής, επιτρέπεται η πρόσληψη προσωπικού στους ΟΤΑ α΄ και  β΄ βαθμού, για τις περιπτώσεις άμεσης ανάγκης λήψης προληπτικών ή κατασταλτικών μέτρων λόγω σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 2190/1994
 2. Τις διατάξεις του άρθρου 58 και 59 του Ν. 3852/2010 Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πρόγραμμα Καλλικράτης (ΦΕΚ 87 Α), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.
 3. Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.
 4. Τα 91546/24-12-2020 KAI 9755/08-02-2021 έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών.
 5. Την αριθμ.08/2021 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας με θέμα  «Πρόσληψη προσωπικού για κατεπείγουσες ανάγκες, μέχρι οκτώ μήνες, για την κάλυψη των αναγκών αντιμετώπισης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού  COVID-19».
 6. Το 29831/18-2-2021 έγγραφο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ στον Δήμο Γορτυνίας μέχρι οκτώ μήνες, για την κάλυψη των αναγκών αντιμετώπισης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊου COVID-19, συνολικού αριθμού δώδεκα (12) ατόμων ως εξής:

Α/Α ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ

ΑΤΟΜΩΝ

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
1. ΠΕ/ΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ/ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 2 8 μήνες
2. ΠΕ/ΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 1 8 μήνες
3. ΔΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 5 8 μήνες
4 ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 2 8 μήνες
5 ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ Μ.Ε. 2 8 μήνες

 

Α/Α ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Τίτλος σπουδών και λοιπά απαιτούμενα προσόντα
1. ΠΕ/ΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ/ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ/ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ α) Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα οικονομολόγου ή Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημόσιας Οικονομικής ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης ή Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής. και 

β) Γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (i) επεξεργασίας κειμένων, (ii) υπολογιστικών φύλλων και (iii) υπηρεσιών διαδικτύου.

2. ΠΕ/ΤΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

α) Πτυχίο ή δίπλωμα  Πολιτικού Μηχανικού ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου  (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ ή ταυτόσημο κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου  (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας

β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Μηχανικού αντίστοιχης ειδικότητας του τίτλου σπουδών.

γ) Γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (i) επεξεργασίας κειμένων, (ii) υπολογιστικών φύλλων και (iii) υπηρεσιών διαδικτύου.

3. ΔΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας.
4 ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Δεν απαιτούνται ειδικά προσόντα πρόσληψης (παρ. 2άρθρο 5 του Ν. 2527/1997).
5 ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ Μ.Ε. α. Απολυτήριος  τίτλος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ελλείψει οποιοσδήποτε τίτλος  εκπαίδευσης.

β. Άδεια μηχανοδηγού χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων οποιασδήποτε ομάδας και τάξης. 

γ. Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου οποιασδήποτε κατηγορίας.

 

ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

 1. Να είναι Έλληνες Πολίτες
 2. Να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
 3. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.
 4. Άδεια άσκησης επαγγέλματος, άλλες επαγγελματικές άδειες και οποιοδήποτε πιστοποιητικό ή έγγραφο κρίνεται απαραίτητο.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 1. Αίτηση –  Υπεύθυνη Δήλωση όπως αυτή επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση.
 2. Φωτοαντίγραφο δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου.
 3. Φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών και εν γένει των τίτλων που αποδεικνύουν τα προσόντα που απαιτούνται από τις επιμέρους ειδικότητες (εφόσον απαιτείται)
 4. Εάν ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή απαιτείται Πράξη Αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ήτοι    Ι.Τ.Ε. για την ισοτιμία και αντιστοιχία του τίτλου με τους αντίστοιχους ημεδαπούς τίτλους σπουδών.
 5. Σε περίπτωση που από την πράξη ή το πιστοποιητικό αναγνώρισης δεν προκύπτει το γνωστικό αντικείμενο, απαιτείται βεβαίωση από το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που χορήγησε τον τίτλο, η οποία να καθορίζει το γνωστικό αντικείμενο, καθώς και επίσημη μετάφρασή της.
 6. Άδεια άσκησης επαγγέλματος, άδεια οδήγησης σε ισχύ και λοιπές βεβαιώσεις και πιστοποιητικά όπως προβλέπεται στις επιμέρους ειδικότητες.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλλουν μαζί με τα απαιτούμενα από την παρούσα Ανακοίνωση δικαιολογητικά, αυτοπροσώπως (κατόπιν προηγούμενου ραντεβού) στον Δήμο Γορτυνίας -Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, Δημητσάνα, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) ημερολογιακών ημερών, που αρχίζει από την επόμενη ημερομηνία της δημοσίευσης της παρούσης (δηλαδή από 23-02-2021 έως και 24-02-2021 και ώρα 14:30).

Πληροφορίες: Τσίτουρας Γεώργιος τηλ:2795360321.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

 Ανάρτηση ολόκληρης της ανακοίνωσης θα γίνει στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου Γορτυνίας, στην ιστοσελίδα του Δήμου Γορτυνίας και στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΑΡ. ΚΟΥΛΗΣ

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανακοίνωση Πρόσληψης 2021 ΨΜΔ3Ω90-61Ο

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Αίτηση

Share

Επίσκεψη κλιμακίου του Ε.Ο.Δ.Υ. σε σχολικές μονάδες του Δήμου Γορτυνίας & στην Τοπική Κοινότητα Τροπαίων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 19.02.2021

Ανακοίνωση

«Επίσκεψη κλιμακίου του Ε.Ο.Δ.Υ. σε σχολικές μονάδες του Δήμου Γορτυνίας & στην Τοπική Κοινότητα Τροπαίων»

Κατόπιν αιτήματος του Δήμου, κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. θα επισκεφθεί τη Γορτυνία, με σκοπό τη διενέργεια προληπτικών γρήγορων τεστ ανίχνευσης του COVID-19. Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου rapid tests θα διεξαχθούν στις Σχολικές Μονάδες Λαγκαδίων, Τροπαίων και στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν, έχει ως εξής:

-Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λαγκαδίων (Νηπιαγωγείο- Δημοτικό): Από την 09:30 ώρα.

-Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τροπαίων (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο): Από την 11:00 ώρα.

-Κέντρο Υγείας Τροπαίων: Από τη 12:30 ώρα, για τον γενικό πληθυσμό.

Απαραίτητα, οι προσερχόμενοι δημότες να φροντίσουν να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ ή την ταυτότητά τους.

Υπενθυμίζεται πως για τους μαθητές  κάτω των δεκαέξι (16) ετών είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη του κηδεμόνα τους.

Καλούμε τους δημότες να ανταποκριθούν στη δράση αυτή για ακόμη μια φορά με αίσθημα ευθύνης. Ιδιαίτερα, οι κηδεμόνες των μαθητών θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να υπάρξει η συγκατάθεσή τους πριν από τη διενέργεια του test.           

Ο Δήμος Γορτυνίας βρίσκεται σε επαγρύπνηση και στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την προστασία των δημοτών. Στόχος της εν λόγω δράσης είναι να αποφευχθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα εφόσον, πράγμα που απευχόμαστε, αυτός ανιχνευθεί σε πολίτες, μέσω των γρήγορων τεστ αντιγόνου που θα πραγματοποιήσει το κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ.

Share