Ενημέρωση

Στην EcoFest2020 ο Στάθης Κούλης: Η Γορτυνία επενδύει στις νέες τεχνολογίες περιβάλλοντος


Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης συμμετείχε στην ECO FEST 2020 που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το διήμερο 19-20 Ιανουαρίου, μια εκδήλωση με επίκεντρο την οικολογία και το περιβάλλον.

Συμμετείχε στις διήμερες εργασίες με θέμα : «ΕΞΥΠΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ- ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ- ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» και στο  «3rd ECOMOBILITY CONFERENCE 2020»  αντλώντας εξαιρετικά χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες μέσα από τις εισηγήσεις  και τις τοποθετήσεις των ηγεσιών των υπουργείων Εσωτερικών του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου και Περιβάλλοντος Ενέργειας Μεταφορών και Υποδομών κ. Κωστή Χατζηδάκη  και από πλειάδα επιστημόνων και καταξιωμένων στελεχών της αγοράς. 
Όπως μας ανέφερε ο κ. Στάθης Κούλης , επενδύουμε στην οικολογία και στο περιβάλλον , κινούμαστε με σχέδιο για να συμμετάσχει ο δήμος Γορτυνίας σε χρηματοδοτικά εργαλεία , εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες περιβάλλοντος , όπως η κυκλική οικονομία και η ηλεκτροκίνηση. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους φορείς υλοποίησης των νέων προγραμμάτων και προετοιμάζουμε τον δήμο να μπορέσει να απορροφήσει πόρους , για να δημιουργήσει νέες υποδομές  μέσα στα πλαίσια των έξυπνων πόλεων smart cities, της αστικής ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής συνείδησης. Είχα την ευκαιρία να ακούσω και να συνομιλήσω με συναδέλφους μου αυτοδιοικητικούς με ιδιαίτερη εμπειρία πάνω στις νέες τεχνολογίες , όπως ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας  Μπακογιάννης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου που παρουσίασε τις θέσεις για μια ¨έξυπνη πράσινη πόλη» με άξονες την ενέργεια, την διαχείριση των απορριμμάτων , τις μετακινήσεις και την διαφύλαξη των φυσικών πόρων, αλλά  και με κυβερνητικά στελέχη, σε μια προσπάθεια να προωθήσουμε την συμμετοχή του δήμου Γορτυνίας, στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Share

Πρόσκληση για εγγραφή ενδιαφερομένων Εργοληπτών και Μελετητών Δημοσίων Έργων

Δημητσάνα, 20/01/2020
Αρ. Πρωτ.: 264

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
Δημητσάνα 22007


ΘΕΜΑ
: Πρόσκληση για εγγραφή ενδιαφερομένων Εργοληπτών και Μελετητών Δημοσίων Έργων στους υπό διαμόρφωση καταλόγους του άρθρου 118 παρ. 5 του Ν. 4412/2016 για την επιλογή αναδόχων ( με τη διαδικασία της Απ’ ευθείας ανάθεσης) μέσω Δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης Δημοσίων Συμβάσεων Έργων, Μελετών και Παροχής Τεχνικών και λοιπών συναφών Επιστημονικών Υπηρεσιών του Δήμου Γορτυνίας.

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους Εργολήπτες και Μελετητές Δημοσίων Έργων που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους υπό διαμόρφωση καταλόγους του άρθρου 118 παρ. 5 του Ν.4412/2016 για την επιλογή αναδόχων (με τη διαδικασία της Απ’ ευθείας ανάθεσης) και μέσω Δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης Δημοσίων Συμβάσεων Έργων, Μελετών και Παροχής Τεχνικών και λοιπών συναφών Επιστημονικών Υπηρεσιών του Δήμου Γορτυνίας, να υποβάλλουν εντός ΕΙΚΟΣΙ (20) ημερών από την παρούσα ανακοίνωση, σχετική αίτηση στο Πρωτόκολλο του Δήμου Γορτυνίας (Δημητσάνα Αρκαδίας Τ.Κ. 22007), προσκομίζοντας φωτοαντίγραφο του εργοληπτικού (Μ.Ε.Ε.Π./πρώην Νομαρχιακά Μητρώα) ή του μελετητικού τους πτυχίου (το πτυχίο πρέπει να είναι σε ισχύ).

Δείτε το έγγραφο εδώ.
Δείτε τη σχετική αίτηση εδώ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΑΡ.ΚΟΥΛΗΣ

Share

Γορτυνία: Σύσκεψη για το 3ήμερο μοτοσυκλέτας στη Βυτίνα, το καλοκαίρι


Συνάντηση σύσκεψη αρμοδίων παραγόντων, πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο της κοινότητας Βυτίνας με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Χρήστου Λαμπρόπουλου, του δημάρχου Γορτυνίας κ. Κούλη Ευστάθιου , του Αντιδημάρχου Γορτυνίας κ. Αθανάσιου Τρυφωνόπουλου, του προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Γ κ. Πάϊκου Αναγνωστόπουλου , του προέδρου της κοινότητας Βυτίνας κ. Φώτη Κατσούλια του προέδρου του συλλόγου επαγγελματιών Βυτίνας κ. Μαρίνου Τσατσουλή. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να συζητήσουν μαζί με τους εκπροσώπους λεσχών μοτοσυκλετών την διοργάνωση 3ήμερης εκδήλωσης το 2ο 15νθήμερο  του Ιουλίου με συμμετοχή πάνω από 1000 μοτοσυκλετιστών.

Η εκδήλωση λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων θα έχει μεγάλη οικονομική οφελειμότητα στη Βυτίνα και στα  όμορα χωριά , αλλά και θα προβάλλει τη Γορτυνία ως τουριστικό προορισμό.
Στον σχεδιασμό της εκδήλωσης προγραμματίζονται να  περιλαμβάνει, 2ημερη μουσική βραδιά με ηχηρό καλλιτεχνικό  όνομα, διαδρομές με μοτοσυκλέτα , περίπτερα με σπόνσορες και δυνατότητα ντόπιων περιπτέρων με προϊόντα, μπάντες μουσικές κλπ.

Η εκδήλωση θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα έσοδα θα δοθούν σε κοινοφελή ίδρυμα της περιοχής του δήμου Γορτυνίας.
Ο δήμαρχος Γορτυνίας  Στάθης Κούλης , μιλώντας στο otavoice ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα προβολής και εξωστρέφειας του δήμου, πως η κοινότητα των μοτοσυκλετιστών είναι μια μεγάλη και δυναμική οικογένεια ,που αποτελεί ένα σημαντικό κοινό , το οποίο μετακινείται και μεταφέρει μηνύματα και εικόνες και πως η προβολή μας θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη , μιας και θα γίνουν στοχευμένες κινήσεις δημοσιότητας. Επίσης ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της εκδήλωσης θα έχει κοινωνικό πρόσημο μιας και θα συμβάλλει οικονομικά στο έργο κοινοφελούς ιδρύματος  της περιοχής μας. Ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε ανάλογες δράσεις.

Share

Σε θέση μάχης η Πολιτική Προστασία του Δήμου Γορτυνίας – Ανοιχτό το οδικό δίκτυο


Από τις νυχτερινές ώρες τα συνεργεία του δήμου Γορτυνίας και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχουν ριχτεί στην μάζη του εκχιονισμού στο κεντρικό οδικό δίκτυο του δήμου, αλλά και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Με τον συντονισμό του δημάρχου Στάθη Κούλη και των αντιδημάρχων Γιάννη Παναγιωτακόπουλου και Δημήτρη Καζά η εικόνα αυτή την ώρα είναι άκρως ικανοποιητική.

«Για την ώρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κια έχουμε καταφέρει να υπάρχει ομαλή πρόσβαση σε κάθε σημείο των διοικητικών ορίων του δήμους μας» μας ενημερώνει ο δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης.

«Δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα οι επισκέπτες μας , για την περίοδο των εορτών αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι και όλες οι δραστηριότητες γίνονται κανονικά. Υπάρχει μεγάλη πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα και ο δήμος κάνει ότι είναι απαραίτητο για να έχουν μια όμορφη διαμονή στην περιοχής μας» κατέληξε ο κ. Στάθης Κούλης.

Να θυμίσουμε ότι ο δήμος Γορτυνίας είναι από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς με πανέμορφα μέρη όπως η Δημητσάνα , η Στεμνίτασα , η Βυτίνα και τα Λαγκάδια. Διαθέτει σύγχρονες τουριστικές μονάδες και πολλά παραδοσιακά ταβερνάκια και ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές.

Τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας επί ποδός σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου Γορτυνίας.

 

Share

Πρόσκληση σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17:00

Πρόσκληση σε Τακτική Συνεδρίαση

Share

Πρόσκληση σε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00

Πρόσκληση σε Ειδική Συνεδρίαση

Share

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 14:00

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

Share

Πρόσκληση σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00

Πρόσκληση σε Τακτική Συνεδρίαση

Share

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17:00

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Share

Πρόεδρος ΠΕΔ Πελοποννήσου με απόλυτη πλειοψηφία ο Δ. Καμπόσος, γραμματέας ο Στάθης Κούλης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη, στο Παλιό Δημαρχείο του Δήμου Τρίπολης, η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου της Π.Ε.Δ Πελοποννήσου, με θέμα την εκλογή   Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος με απόλυτη πλειοψηφία εξελέγη για δεύτερη συνεχή θητεία Πρόεδρος της Ένωσης  Δήμων της Πελοποννήσου, δείγμα της ευρείας αποδοχής στο πρόσωπο του και της επιτυχημένης παρουσίας του στο τιμόνι του θεσμικού οργάνου. Έλαβε 21 ψήφους από τα 21 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ.

Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου εξελέγη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ 
Γραμματέας ο Δήμαρχος Γορτυνίας Κούλης Ευστάθιος.

Για την  Εκτελεστική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι  Βόσνος Δημήτριος Δημοτικός  Σύμβουλος Δήμου Τρίπολης και
Ευάγγελος Βαλιώτης  Δημοτικός  Σύμβουλος Δήμος Σπάρτης.

Ο Γορτύνιος Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Στάθης Κούλης , απευθυνόμενος στα μέλη του συμβουλίου μετά την σημαντική εκλογή του τόνισε ότι, » προτάσσουμε τον αυτοδιοικητικό μας λόγο , αυτόν υπηρετούμε και αποδεικνύεται μέσα από την σημερινή διαδικασία , ότι πάνω από όλα θέτουμε την αυτοδιοίκηση που υπηρετούμε».

Ο κ. Κούλης ευχαρίστησε τα μέλη  για την εξαιρετική τιμή που κάνανε στο πρόσωπο του , με την εκλογή του στο όργανο και αναφερόμενος στον τρόπο διοίκησης επεσήμανε ότι » όπως είπε χαριτολογώντας ο Πρόεδρος κ. Καμπόσος , έχοντας μάθει να διαχειρίζομαι θέματα   «λάντζας» θα είμαστε διαρκώς στην διάθεση σας ως ένας  ισχυρός υποστηρικτικός μηχανισμός , για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στους δήμους μας σε θέματα λειτουργίας και καθημερινότητα τους».

 

Share