Monthly Archives: June 2012

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 29/06/2012

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 29/06/2012 στις 11:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 29/06/2012

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 29/06/2012, ώρα 16:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 15/06/2012

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 15/06/2012 στις 11:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Επιστολή του Δήμαρχου Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλου προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Επιστολή του Δήμαρχου Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλου προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Απόψεις Δήμου Γορτυνίας επί του θέματος «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: “Τμήμα παράκαμψης Λαγκαδίων του οδικού άξονα Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία” της ΤΚ Λαγκαδίων του Δήμου Γορτυνίας της ΠΕ Αρκαδίας»

Αγαπητέ Πρόεδρε και αγαπητοί Σύμβουλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε ότι στην ημερήσια διάταξη της σημερινής σας συνεδρίασης περιλαμβάνεται ως θέμα του Συμβουλίου σας η «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: “Τμήμα παράκαμψης Λαγκαδίων του οδικού άξονα Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία” της ΤΚ Λαγκαδίων του Δήμου Γορτυνίας της ΠΕ Αρκαδίας». Με την ευκαιρία αυτή σας αποστέλουμε τις απόψεις μας, αν και είμαστε βέβαιοι ότι όλα τα μέλη του Συμβουλίου γνωρίζουν την σπουδαιότητα του έργου αυτού, που αποτελεί όραμα δεκαετιών για τους δημότες της Γορτυνίας.

Στην ουσία πρόκειται για την ορθότερη και πιο λειτουργική χάραξη του οδικού άξονα Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία. Ο άξονας αυτός μέχρι τώρα δεν λειτουργεί ως κεντρική αρτηρία της Πελοποννήσου λόγω ενός μικρού τμήματος, είκοσι περίπου χιλιομέτρων στην περιοχή των Λαγκαδίων. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν, η μορφολογία της περιοχής, η σύσταση του εδάφους και τα μέχρι πρότινος τεχνικά μέσα δεν επέτρεψαν την βελτίωσή του, με αποτέλεσμα την απομόνωση της ευρύτερης περιοχής της Γορτυνίας. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε ευνοϊκή εξέλιξη, χάρη στην επιμονή του Υπουργού Υποδομών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα, την στήριξη του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη και τις συνεχείς παρεμβάσεις του Δήμου Γορτυνίας και τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους μελετητές.

Η μελέτη που επελέγη είναι ρεαλιστική και το έργο επιβάλλεται να υλοποιηθεί άμεσα, καθώς -μαζί με το τμήμα στα σύνορα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- θα αποτελεί την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία με τεράστια οφέλη:

1. Για την Γορτυνία, καθόσον με τη νέα χάραξη εξασφαλίζεται καλύτερη πρόσβαση για τα Λαγκάδια, το Λευκοχώρι, το Βαλτεσινίκο, τη Μυγδαλιά, το Περδικονέρι, το Βυζίκι, το Σταυροδρόμι και τα Τρόπαια και -ιδιαίτερα σημαντικό- την Λίμνη του Λάδωνα, που θα βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση, δύο έως πέντε χιλιομέτρων, από τον βελτιωμένο πλέον οδικό άξονα.

2. Για την Αρκαδία, που θα συνδέεται πλέον με την δυτική Πελοπόννησο και ιδιαίτερα την περιοχή του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας και θα έχει αποτελέσματα ανάλογα με την κατασκευή του οδικού άξονα Κορίνθου-Καλαμάτας. Η Αρκαδία και η Τρίπολη θα αποτελούν πλέον και στην ουσία το κέντρο της Πελοποννήσου.

3. Για την Πελοπόννησο, καθώς ο οδικός άξονας Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία θα αποτελεί τον κεντρικό οριζόντιο άξονα που θα συνδέει αποτελεσματικά την ανατολική Πελοπόννησο (Κόρινθος, Επίδαυρος, Αργος, Μυκήνες, Ναύπλιο, Αστρος) με την δυτική (Ολυμπία, Πύργος, Πύλος, Ζαχάρω, Κυπαρισσία), με όλες τις δυνατότητες ανάπτυξης που δημουργούνται από μια τέτοια σύνδεση.

Βέβαιοι για την θετική σας γνωμοδότηση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την θετική σας γνωμοδότηση για το έργο, η πραγματοποίηση του οποίου είναι ευχή όλων μας.

Με τιμή,

Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος
Δήμαρχος Γορτυνίας

Διαβάστε ή κατεβάστε την Επιστολή του Δήμαρχου Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλου προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Share

Θέσεις Απασχόλησης στο Δήμο Γορτυνίας μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Θέσεις Απασχόλησης στο Δήμο Γορτυνίας μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα – 80 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων

Ο Δήμος Γορτυνίας προσκαλεί όσους ενδιαφερόμενους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας που προκηρύσσει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ διάρκειας πέντε μηνών σύμφωνα με την υπ’ αριθμ: ΚΟΧ: 5.1002/1/2012 που αφορά τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της πράξης:
«Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα (Νομός) Αρκαδίας»

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες, από 11/06/2012 έως 20/06/2012.

Δείτε το δελτίο τύπου με τις 80 θέσεις εργασίας εργασίας σε κλάδους και ειδικότητες όπως παρουσιάζονται στον Πίνακα κατά Κλάδο-Ειδικότητα-Κωδικό Θέσης για τον Δήμο Γορτυνίας.

Share

Η Γορτυνία αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον εναλλακτικό τουρισμό και αθλητισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γορτυνία αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον εναλλακτικό τουρισμό και αθλητισμό

Εντυπωσιασμένοι δήλωσαν οι αθλητές, κορυφαία ονόματα στο χώρο του εναλλακτικού αθλητισμού, που συμμετείχαν στο Ορεινό Τρίαθλο της Λίμνης του Λάδωνα, τον μοναδικό ουσιαστικά αγώνα ορεινού τριάθλου στην Ελλάδα. Ο ποταμός Λάδωνας, η λίμνη και το φαράγγι έχουν τις προϋποθέσεις για να αποτελέσουν δημοφιλή χώρο διεξαγωγής x-events.

Δείτε το Δελτίο Τύπου

Απολογισμός της εκδήλωσης από την Mountain Sports

Ρεπορτάζ για τον αγώνα από το www.sportsmag.gr

Share

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Αγώνα Ορεινού Τριάθλου στη Λίμνη του Λάδωνα

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Αγώνα Ορεινού Τριάθλου στη Λίμνη του Λάδωνα

Μεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 το πρωί στον αγώνα Oρεινού Tριάθλου στη τεχνητή Λίμνη του Λάδωνα, που διοργανώνεται από την εταιρεία mountain-sports υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας. Παρά την αστάθεια του καιρού, που αναμένεται όμως να είναι πολύ καλός το τριήμερο, και παρά το γενικότερο κλίμα της περιόδου, οι φίλοι του ορεινού τρίαθλου θα δώσουν το παρόν στην Γορτυνία, που φιλοξενεί και φέτος (μετά τον περσινό 1ο γύρο της Λίμνης) εναλλακτικές αθλητικές δραστηριότητες.

Δείτε το Δελτίο Τύπου και κατεβάστε την αφίσα της εκδήλωσης σε μέγεθος Α4 και μέγεθος Α3.

Αγώνας Ορεινού Τριάθλου στη Λίμνη του Λάδωνα

Share

Περίληψη αποφάσεων Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 25/05/2012

Περίληψη αποφάσεων Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 25/05/2012.

Διαβάστε την Περίληψη

Share