Monthly Archives: August 2012

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 31/08/2012

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 31/08/2012, ώρα 18:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα από τον Δήμο Γορτυνίας με τα αξιοθέατα και τις τουριστικές υποδομές της Γορτυνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 27/8/2012

Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα από τον Δήμο Γορτυνίας με τα αξιοθέατα και τις τουριστικές υποδομές της Γορτυνίας

Το Σάββατο 11/8 συνεδρίασε στη Βυτίνα η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Γορτυνίας με πρώτο θέμα την τουριστική προβολή του Δήμου. Στα πλαίσια των πολύπλευρων δραστηριοτήτων του Δήμου στον τομέα του τουρισμού παρουσιάστηκε και η εφαρμογή (application) για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) που ετοιμάζει ο Δήμος. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στους επισκέπτες της περιοχής, αλλά και μέσω της τουριστικής δικτυακής πύλης (portal), η οποία εξελίσσεται παράλληλα και θα είναι έτοιμη μέχρι την έναρξη της χειμερινής τουριστικής περιόδου.

Εφαρμογή για Εξυπνα Κινητά
Εφαρμογή για Εξυπνα Κινητά
Εφαρμογή για Εξυπνα Κινητά

Εγκαθιστώντας την εφαρμογή στο κινητό του, ο επισκέπτης μπορεί, μέσα από μία εύχρηστη κεντρική οθόνη να βρεί χώρους διαμονής και εστίασης, να ενημερωθεί για τα αξιοθέατα και τους χώρους διασκέδασης, ή να πάρει χρήσιμες πληροφορίες όπως βενζινάδικα, ιατρεία, σημεία πώλησης τοπικών προϊόντων, αλλά και να ενημερωθεί για δραστηριότητες που γίνονται σε διάφορα σημεία της Γορτυνίας. Μέσα από την οθόνη του κινητού του μπορεί να επικοινωνήσει, να κάνει κράτηση και να οδηγηθεί στο σημείο που θέλει μέσω GPS. Επιπλέον μπορεί να βάλει κριτήρια, όπως την χιλιομετρική απόσταση για να επιλέξει ανάμεσα σε προορισμούς που δέν απέχουν πολύ από το σημείο που βρίσκεται.

Εφαρμογή για Εξυπνα Κινητά
Εφαρμογή για Εξυπνα Κινητά
Εφαρμογή για Εξυπνα Κινητά

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για όλους τους τύπους κινητών (iphone, android, windows) και θα λειτουργεί και αυτόνομα (χωρίς επαφή με το δίκτυο) και με σύνδεση, ώστε να υπάρχει συνεχής πληροφόρηση, ακόμα και σε σημεία που το κινητό “δέν πιάνει”. Η εφαρμογή παίρνει τα στοιχεία από την κεντρική βάση δεδομένων, από την οποία θα τροφοδοτείται και το portal του Δήμου, ώστε να υπάρχει ενιαία και ομοιόμορφη πληροφόρηση. Η κεντρική βάση δεδομένων έχει ήδη ενημερωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό και δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην ορθότητα και αξιοπιστία των δεδομένων. Μέσα από την οθόνη της εφαρμογής μπορεί ο χειριστής να συνδεθεί με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου ή εστιατορίου που επιλέγει ή ακόμα να ενημερωθεί ζωντανά για δραστηριότητες, όπως εκδηλώσεις, την ώρα που πραγματοποιούνται. Για την πιο άμεση ενημέρωση, ακόμα και σε δύσβατα σημεία (μονοπάτια, φαράγγια), όπου δέν υπάρχει κάλυψη από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, το κινητό θα μπορεί να συνδεθεί με το μητροπολιτικό ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) που ετοιμάζει ο Δήμος Γορτυνίας.

Δείτε το Δελτίο Τύπου

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Γορτυνίας την Τετάρτη 29/08/2012 στις 12:00

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Γορτυνίας την Τετάρτη 29/08/2012 στις 12:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Επιστολή του Δημάρχου Γορτυνίας προς τους Προέδρους και Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων για την Ανακύκλωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 13/8/2012

Επιστολή του Δημάρχου Γορτυνίας προς τους Προέδρους και Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων για την Ανακύκλωση

Τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν οι πρώτοι “μπλέ κάδοι” σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου, θα μοιραστούν ειδικές σακκούλες για τα ανακυκλώσιμα υλικά και θα μοιραστεί επιστολή του Δημάρχου προς τους Δημότες για την προώθηση της Ανακύκλωσης στη Γορτυνία, από ειδικά συνεργεία της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).
Θεωρώντας ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλα τα χωριά της Γορτυνίας το Δεκαπενταύγουστο αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προώθηση της Ανακύκλωσης ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος απέστειλε προς όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων την παρακάτω επιστολή, επισημαίνοντας ότι οι εκπρόσωποι του Δήμου πρέπει να δώσουν το παράδειγμα στους δημότες ότι
“η Ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας και μόνο με την ενεργό συμμετοχή μας μπορούμε να διατηρήσουμε τον τόπο μας όμορφο και καθαρό, όπως αξίζει σε μας και στα παιδιά μας”.

Το κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

“Αγαπητέ Πρόεδρε,
Ο Δήμος Γορτυνίας γνωρίζοντας ότι η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα, έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης με σκοπό τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων και τη σημαντική οικονομία (για το Δήμο αλλά και τους δημότες) στην αποκομιδή τους, τη μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας με την ανακύκλωση χρήσιμων υλικών.
Κατά την περίοδο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου και των Συλλόγων που θα λάβουν χώρα και στη δική σου Τοπική Κοινότητα, μπορούμε να δώσουμε το καλό παράδειγμα μεριμνώντας ώστε οι μεταλλικές, οι πλαστικές και οι χάρτινες συσκευασίες να συγκεντρωθούν χωριστά. Ο Δήμος θα αναλάβει τη συγκέντρωση αυτών των ανακυκλώσιμων υλικών και τη μεταφορά τους στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Τρίπολης (Κ.Δ.Α.Υ.), με το οποίο έχουμε συνάψει σχετική σύμβαση.
Σε ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σου.”

Η επιστολή του Δημάρχου προς τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Η επιστολή του Δημάρχου προς τους Δημότες που θα μοιραστεί σε όλο το Δήμο.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Share

Περίληψη αποφάσεων Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Γορτυνίας την Δευτέρα 06/08/2012

Περίληψη αποφάσεων Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Γορτυνίας την Δευτέρα 06/08/2012.

Διαβάστε την Περίληψη

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Γορτυνίας την Δευτέρα 06/08/2012

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Γορτυνίας την Δευτέρα 06/08/2012 στις 15:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share