Monthly Archives: December 2012

Το Λογότυπο του Δήμου Γορτυνίας

Το Λογότυπο του Δήμου Γορτυνίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας, κατά την συνεδρίασή του στις 26/10/2012, ενέκρινε την έκθεση της επιτροπής που είχε συσταθεί για να αξιολογήσει τις προτάσεις για το λογότυπο του Δήμου. Η επιτροπή αποτελείτο από τους:

α) Γιαννικόπουλο Ηλία, Διδάκτορα Πανεπιστημίου Εδιμβούργου, Ιστορικό Ερευνητή, Λογοτέχνη.
β) Σκαρμέα Διονύσιο, Καθηγητή Μάρκετινγκ της Α.Σ.Ο.Ε.Ε.
γ) Αντωνόπουλο Άγγελο, Καθηγητή Σχολής Καλών Τεχνών Ε.Μ.Π.

Η Επιτροπή έθεσε συγκεκριμένες προδιαγραφές, καλλιτεχνικές και τεχνικές και τους υπόλοιπους όρους. Ακολούθησε δεύτερη φάση μετά από την οποία ο Δήμος παρέλαβε τις συμμετοχές, οι οποίες πρωτοκολλήθηκαν και ταξινομήθηκαν με βάση την ημερομηνία παραλαβής. Η επιτροπή αξιολόγησε τις συμμετοχές, συνέταξε πρακτικό και το υπέβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με βάση το οποίο:

Νικητής του Διαγωνισμού για το λογότυπο του Δήμου Γορτυνίας είναι ο κ. Γιαννούτσος Ιωάννης, Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π. Οι προτάσεις που υπέβαλαν οι κ. Αρτόπουλος Παύλος και κ. Πανταλέων Ηλίας αξιολογήθηκαν ως δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα. Το Δ.Σ. ενέκρινε την πρόταση της επιτροπής και την έχει υποβάλει στο Συμβούλιο Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών για έγκριση.

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Η ιδέα του συγκεκριμένου έργου βασίζεται σε αρχαίο αρκαδικό νόμισμα – αργυρό τριώβολο- το οποίο κόπηκε στην Ηραία το 550 π.Χ. και εικονίζει την κεφαλή της θεάς Ήρας. Παράλληλα η μορφολογική αντιμετώπιση της τελικής σύνθεσης του λογότυπου, παραπέμπει στην αρχιτεκτονική και θρησκευτική παράδοση της Γορτυνίας, όπως και στο υγρό στοιχείο (ποτάμια – Λίμνη Λάδωνα) με τρόπο αφαιρετικό, αλλά συγχρόνως περιεκτικό σε νοήματα. Τα χρώματα που επιλέχθηκαν για το έργο είναι το χοντροκίτρινο και η όμπρα (γκρι), όπως υπάρχουν στο ανάγλυφο της γορτυνιακής γης.

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε το Βιογραφικό του κ. Γιάννη Γιαννούτσου και την περιγραφή που κάνει ο ίδιος για την ιδέα του λογότυπου.

Γιάννης Γιαννούτσος – Σύντομο Βιογραφικό

Η Ιδέα του Λογότυπου του Δήμου Γορτυνίας

Share

Discover Gortynia: Η έκδοση 1.2 της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 21/12/2012

Discover Gortynia: Η έκδοση 1.2 της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα του Δήμου Γορτυνίας είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση.

Ολοκληρώθηκε και είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων η εφαρμογή “Discover Gortynia” για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) που διαθέτουν λειτουργικό android. Πρόκειται για την έκδοση 1.2, που περιλαμβάνει πάνω από 300 σημεία ενδιαφέροντος και συνδέεται απευθείας με το ομώνυμο κανάλι στο δημοφιλές youtube, με 11 βίντεος για την Γορτυνία, διάρκειας περίπου 2 λεπτών το καθένα. Η διαθέσιμη έκδοση είναι η ελληνική.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν το Discover Gortynia για android στην ελληνική γλώσσα, στέλνοντας e-mail στο discover@gortynia.gov.gr, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου: www.gortynia.gov.gr και θα λάβουν απαντητικό e-mail με τον σύνδεσμο από όπου θα κατεβάσουν την εφαρμογή. Λόγω του μεγάλου μεγέθους του αρχείου συνιστάται η εγκατάσταση να γίνει όταν υπάρχει σύνδεση wi-fi, αλλιώς θα χρειαστεί αρκετή ώρα, και ίσως οικονομική επιβάρυνση, για το “κατέβασμα”.

Οι φίλοι της Γορτυνίας που θα εγκαταστήσουν το Discover Gortynia μπορούν να στέλνουν τα σχόλιά τους και τις προτάσεις τους στο ίδιο e-mail και να συνεισφέρουν στην εξέλιξη της εφαρμογής.

Δείτε το Δελτίο Τύπου

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 21/12/2012, ώρα 18:00

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 21/12/2012, ώρα 18:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 21/12/2012, ώρα 17:00

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 21/12/2012, ώρα 17:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Γορτυνίας την Δευτέρα 17/12/2012 στις 16:00

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Γορτυνίας την Δευτέρα 17/12/2012 στις 16:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Πανευρωπαϊκή Κυνηγετική Συνάντηση στη Γορτυνία – 4/12/2012

Πανευρωπαϊκή Κυνηγετική Συνάντηση στη Γορτυνία

Από τις 29/11 έως και 2/12/12 ο Όμιλος Κυνόφιλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδος σε συνεργασία με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Τρίπολης, Βυτίνας, Δημητσάνας και Τροπαίων διοργάνωσαν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πρακτικού Κυνηγιού (pointer setter).

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πρακτικού Κυνηγιού διεξάγεται κάθε χρόνο σε μία Ευρωπαϊκή χώρα. Φέτος ήταν η σειρά της Ελλάδας να διοργανώσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα φιλοξενώντας κυνηγούς από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ελβετία, Κροατία, Πορτογαλία, Κύπρο, Μάλτα και Ρουμανία.

Οι συμμετοχές των κυνηγών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού πάνω από 350 άτομα επισκέφτηκαν την Γορτυνία ανακαλύπτοντας τις φυσικές της ομορφιές και απόλαυσαν τις μαγευτικές διαδρομές και τα ορεινά δύσβατα μονοπάτια της περιοχής μας.

Στην περιοχή μας κατέφτασαν δημοσιογράφοι από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, καλύπτοντας με άρθρα τους στον ξένο τύπο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πρακτικού Κυνηγιού (pointer setter), κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην άρτια διοργάνωση με τον Δήμο Γορτυνίας.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, υποδέχτηκε τους κυνηγούς, τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την προτίμηση που έδειξαν στην Γορτυνία. Στη συνέχεια τους ευχήθηκε καλή διαμονή στην Ορεινή Γορτυνία και να έχουν μια καλή κυνηγετική χρονιά.

Πανευρωπαϊκή Κυνηγετική Συνάντηση στη Γορτυνία

Δείτε το Δελτίο Τύπου

Share