Monthly Archives: May 2013

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 31/05/2013, ώρα 17:00

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 31/05/2013, ώρα 17:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Καθαρισμός της Λίμνης του Λάδωνα

Δελτίο Τύπου – 25/5/2013

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Καθαρισμός της Λίμνης του Λάδωνα

Ο Δήμος Γορτυνίας, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5η Ιουνίου) διοργανώνει, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 και για δεύτερη χρονιά, τον ετήσιο καθαρισμό της Λίμνης του Λάδωνα με την συνεργασία της Ένωση Συλλόγων Κοντοβάζαινας, του Υδροηλεκτρικού Εργοστάσιου της ΔΕΗ και του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Καθαρισμός της Λίμνης του Λάδωνα

Το έργο του καθαρισμού θα γίνει με εθελοντική εργασία των κατοίκων της Γορτυνίας, των φυσιολατρών και των εθελοντικών ομάδων δράσης, ενώ ο Δήμος Γορτυνίας θα προσφέρει την τεχνική υποστήριξη για την συλλογή και αποκομιδή των απορριμάτων, όπως και την μεταφορά των εθελοντών.

Η τεχνητή Λίμνη του Λάδωνα είναι ένας σημαντικός πόλος ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού που αποτελεί βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα της Γορτυνίας. Όλοι μαζί μπορούμε να την διατηρούμε καθαρή και με πρωτοβουλίες όπως αυτή να συμβάλλουμε εμπράκτως στην ανάδειξη και αξιοποίησή της, προς όφελος της περιοχής.

Συνάντηση συμμετεχόντων ώρα 10:00 π. μ. στο κατάστημα «Λαδωνίδα» ή «ταβερνάκι της Κανέλλας» στις όχθες της λίμνης.

Γραφείο Τύπου

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Share

Πρόσκληση Εκτακτης Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας την Δευτέρα 27/5/2013 στις 17:00

Πρόσκληση Εκτακτης Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας την Δευτέρα 27/5/2013 στις 17:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Με μεγάλη επιτυχία εξελίσσεται το πρόγραμμα «Γνωρίζω το Δήμο και τους συνδημότες μου» του Δήμου Γορτυνίας

Δελτίο Τύπου – 22/5/2013

Με μεγάλη επιτυχία εξελίσσεται το πρόγραμμα «Γνωρίζω το Δήμο και τους συνδημότες μου» του Δήμου Γορτυνίας.

Το πρόγραμμα αφορά όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τα σχολεία, τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Γορτυνίας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία του Δήμου, να επισκεφθούν τοποθεσίες φυσικού κάλλους και ομορφιάς και να ανταλάξουν ήθη και έθιμα με άλλες περιοχές της Γορτυνίας, και περιλαμβάνει επισκέψεις των σχολείων σε διάφορα μέρη του Δήμου.

Μέχρι το Πάσχα είχαν υλοποιηθεί οι παρακάτω επισκέψεις:
• Γυμνάσιο Τροπαίων: 7 Μαρτίου, στο μουσείο υδροκίνησης στη Δημητσάνα.
• Δημοτικά Σχολεία Τροπαίων και Νεοχωρίου: 11 Απριλίου, στο μουσείο υδροκίνησης στη Δημητσάνα, στη Σχολή στη Στεμνίτσα, στη βιβλιοθήκη και στο Λαογραφικό Μουσείο.
• ΕΠΑΣ Στεμνίτσας: 23 Απριλίου, στη λίμνη Λάδωνα.
• Δημοτικά Σχολεία Δημητσάνας και Ράφτη: στο Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας, στη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας κλπ.
• Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κοντοβάζαινας: 25 Απριλίου, σε Δημητσάνα και Στεμνίτσα (Μουσείο υδροκίνησης, Λαογραφικό Μουσείο, Βιβλιοθήκη κλπ.).
• Νηπιαγωγεία Βαλτεσινίκου και Βυτίνας: στις 26 Απριλίου, στα Σπήλαια Κάψια και Μαίναλο.

Μέχρι το καλοκαίρι ακολουθούν επισκέψεις και των υπολοίπων σχολείων του Δήμου και το πρόγραμμα κλείνει με δύο κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις, μία για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και μία για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ηδη έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιουνίου στο Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων η συνάντηση όλων των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε μια αποχαιρετιστήρια γιορτή για τη σχολική χρονιά που πέρασε, με κλόουν, θέατρο και βραβεύσεις των μαθητών.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

Share

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από ομάδα εθελοντών ιατρών στην Λυσσαρέα

Δελτίο Τύπου – 20/5/2013

Με μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκαν οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από ομάδα εθελοντών ιατρών στην Λυσσαρέα

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από ομάδα εθελοντών ιατρών στην Λυσσαρέα

Με μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε στην Λυσσαρέα Γορτυνίας, το Σάββατο 18 Μαΐου 2013, το πρόγραμμα κοινωνικής παροχής με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους της περιοχής από ομάδα γιατρών πολλών ειδικοτήτων, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Η προσέλευση των κατοίκων από τα γύρω χωριά ήταν μεγάλη, ειδικά από ηλικιωμένους που δεν μετακινούνται εύκολα προς τα αστικά κέντρα ή τα Κέντρα Υγείας, που δέν διαθέτουν όλες τις ειδικότητες. Την μετακίνηση των κατοίκων διευκόλυνε ο Δήμος Γορτυνίας με λεωφορείο του δήμου που έκανε δρομολόγια στα χωριά.

Την πρωτοβουλία είχαν ο Δήμος Γορτυνίας, ο Δήμος Ιλίου, ο Σύλλογος Αρκάδων Ιλίου και ο Σύλλογος Λυσσαρεωτών που συνεργάστηκαν άψογα με πολύ καλά αποτελέσματα. Την ιατρική ομάδα αποτελούσαν οι:

Νικόλαος Τούντας, παθολόγος, ενδοκρινολόγος καθηγητής Πανεπιστημίου
Παναγιώτης Μητρόπουλος, καρδιολόγος
Κώστας Βλάσης, ορθοπεδικός
Αικατερίνη Δημοπούλου, νευρολόγος
Αντώνιος Μάντι, γενικός ιατρός
Γιάννης Κουτσανδρέας, ψυχολόγος
Τίνα Κωνσταντίνου, ψυχοθεραπεύτρια
Κώστας Μπερδούσης, ορθοπεδικός
Αικατερίνη Καλαμπόγια-Φουντούλη, νοσηλεύτρια
Φάρμακα προσέφερε το φαρμακείο της Αγγελικής Τσαντήλα.

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από ομάδα εθελοντών ιατρών στην Λυσσαρέα

Ο Δήμος Γορτυνίας εκφράζει τις ευχαριστίες του καταρχήν στους εθελοντές γιατρούς και σε όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για την επιτυχία του προγράμματος, αλλά και στους κατοίκους της Λυσσαρέας, που ανταπέδωσαν την προσφορά με γεύμα προς τιμήν των ιατρών, στο πολιτιστικό καφενείο του συλλόγου με αυθεντικά παραδοσιακά εδέσματα.

Γραφείο Τύπου

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από ομάδα εθελοντών ιατρών στην Λυσσαρέα

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας την Τρίτη 21/5/2013 στις 12:00

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας την Τρίτη 21/5/2013 στις 12:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Θεοδωράκεια 2013 – 4ος Λαϊκός αγώνας δρόμου – Κυριακή 19/5/2013

Δελτίο Τύπου – 13/5/2013

Θεοδωράκεια 2013 – 4ος Λαϊκός αγώνας δρόμου

Ο Δήμος ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΔΥΑ), με την υποστήριξη των πολιτιστικών συλλόγων ΖΑΤΟΥΝΑΣ και ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ, καθώς και του μουσείου ΖΑΤΟΥΝΑΣ “ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ” διοργανώνουν για 4η χρονιά τον λαϊκό αγώνα δρόμου (επί ασφάλτου), προς τιμήν του μεγάλου μας συνθέτη και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2013», την Κυριακή 19 Μαΐου 2013.

Με το μήνυμα «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» η εκδήλωση έχει ως στόχο την ανάδειξη του Αρκαδικού Ιδεώδους και συνδυάζει τον πολιτισμό, την υγιεινή ζωή, τον αθλητισμό και την φυσιολατρία. Η εκδήλωση έχει αγαπηθεί από τους αθλητές, οι δε δηλώσεις συμμετοχής μέχρι στιγμής ξεπέρασαν τις 200.

Η διαδρομή έχει ως σημείο αφετηρίας την Ζάτουνα και σημείο τερματισμού το Βαλτεσινίκο, μήκος 24,3 χιλιόμετρα και ώρα εκκίνησης 10.30 π.μ. Η απονομή των επάθλων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στην πλατεία του Βαλτεσινίκου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ή στον Δήμο Γορτυνίας:
Παύλος Διακουμάκος 2103210497 κιν. 6977320891
Ελένη Μπερτσάτου 2103625168
Δήμος Γορτυνίας 2795360330, 2795360313

Παρακαλούνται οι δημότες και οι επισκέπτες που θα κινηθούν στην συγκεκριμένη διαδρομή την ώρα διεξαγωγής του αγώνα να είναι προσεκτικοί και υπομονετικοί.

Γραφείο Τύπου

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Θεοδωράκεια 2013 – 4ος Λαϊκός αγώνας δρόμου

Share

Δωρεάν ιατρική εξέταση από εθελοντές ιατρούς στην Λυσσαρέα Γορτυνίας το Σάββατο 18/5/2013

Ανακοίνωση – 13/5/2013

Δωρεάν ιατρική εξέταση από εθελοντές ιατρούς στην Λυσσαρέα Γορτυνίας

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 ιατρική ομάδα πολλών ειδικοτήτων θα επισκεφτεί την Γορτυνία και συγκεκριμένα το χωριό Λυσσαρέα, και θα προσφέρει δωρεάν εξέταση στους κατοίκους. Στην ομάδα θα συμμετέχει Παθολόγος, Καρδιολόγος, Νευρολόγος, Οδοντίατρος, Ψυχολόγος, Γυναικολόγος κ.ά.

Η πρωτοβουλία και η διοργάνωση αυτής της κοινωνικής παροχής πραγματοποιείται με την συνεργασία του Δήμου Γορτυνίας, του Δήμου Ιλίου, του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου και του Συλλόγου Λυσσαρεωτών. Η πρώτη επίσκεψη θα έχει επίκεντρο την Ηραία και θα επαναληφθεί και σε άλλα απομεμακρυσμένα χωριά του δήμου μας.

Ώρα έναρξης των εξετάσεων: 10:00 π.μ.

Ο Δήμος Γορτυνίας θέτει υπό την αιγίδα του την κοινωνική αυτή εκδήλωση και θα διευκολύνει την μεταφορά στο χωριό Λυσσαρέα, με την διάθεση ενός λεωφορείου, για να εξυπηρετήσει εκείνους που δεν μπορούν να κινηθούν με δικό τους μέσον. Τα δρομολόγια θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής.

Παρακαλούνται οι δημότες και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, να επικοινωνούν με τα γραφεία του Δήμου Γορτυνίας για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, στα τηλέφωνα: 2795360330, 2795360313.

Διαβάστε την Ανακοίνωση

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

Share

Συμμετοχή του Δήμου Γορτυνίας σε δυο εκθέσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο

Ανακοίνωση – 7/5/2013

Συμμετοχή του Δήμου Γορτυνίας σε δυο εκθέσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο

Ο Δήμος Γορτυνίας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26/04/2013, θα λάβει μέρος σε δυο εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στο προσεχές διάστημα:

Α) Συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση Ποιοτικών Αγροτικών Προϊόντων Agro-Quality Festival στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι, στις 17-19 Μαΐου 2013.

Το «3o Agro Quality Festival- Αγροτικά ποιοτικά προϊόντα» θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 19 Μαΐου 2012 υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Προβάλλονται ποιοτικά αγροτικά προϊόντα όπως τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, μελισσοκομικά, τυροκομικά, προϊόντα κρέατος και αλλαντικά, βότανα, προϊόντα ελιάς, αποστάγματα, γλυκίσματα κ.λ.π.

Ο Δήμος Γορτυνίας θα δώσει την δυνατότητα σε παραγωγούς και επαγγελματίες της περιοχής μας κάτω από την αιγίδα του, να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο μεγάλο κοινό της Αθήνας. Η συμμετοχή μας θα κριθεί ανάλογα με το ενδιαφέρον των παραγωγών.

Β) Συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών και Παράδοσης στο Σύνταγμα 3-5 Ιουνίου 2013.

Το «1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΕΤΡΟ, στο Σύνταγμα στις 3, 4 και 5 Ιουνίου 2013 με εκθέματα που αφορούν τον τουρισμό, τα παραδοσιακά προϊόντα, το πολιτισμό και τις τοπικές παραδόσεις.

Παρακαλούνται οι παραγωγοί, οι επαγγελματίες του τουρισμού (ξενοδόχοι, εστιάτορες, έμποροι παραδοσιακών προϊόντων, κ.λ.π.), οι πολιτιστικοί φορείς και κάθε άλλος επαγγελματίας ή φορέας που έχει συναφή δραστηριότητα στην Γορτυνία, να δηλώσουν συμμετοχή και να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία προβολής της οικονομικής και πολιτιστικής δραστηριότητας της Γορτυνίας στην πρωτεύουσα.

Επίσης παρακαλούνται, όσοι θα ήθελαν ως εθελοντές με την παρουσία τους να βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία του περιπτέρου του Δήμου Γορτυνίας στις παραπάνω εκθέσεις, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Δήμου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2795360330, 2795360313.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε την Ανακοίνωση-Πρόσκληση

Share