Monthly Archives: June 2013

Εργα ύψους 1 εκ/ριου ευρώ από το LEADER για την Γορτυνία

Δελτίο Τύπου – 26/6/2013

Εργα ύψους 1 εκ/ριου ευρώ από το LEADER για την Γορτυνία

Στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER Βόρειας Πελοποννήσου, εντάχθηκαν συνολικά 47 έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,65 εκ. ευρώ, για τα οποία η επιχορήγηση ανέρχεται στα 3,61 εκ. ευρώ. Από αυτά, τα 8 θα γίνουν στην Γορτυνία και 1 αφορά όλη την περιοχή παρέμβασης, με συνολικό προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ (4 δημόσια και 5 ιδιωτικά έργα), για τα οποία η επιχορήγηση ανέρχεται στα 671 χιλ. ευρώ.

Στην περιοχή παρέμβασης του LEADER (άξονας 4) ανήκουν μόνο οι 3 δημοτικές ενότητες του Δήμου Γορτυνίας, οι Δ.Ε. Δημητσάνας, Βυτίνας και Τρικολώνων, στις οποίες θα υλοποιηθούν τα εγκεκριμμένα έργα. Οι άλλες 5 δημοτικές ενότητες, Ηραίας, Κλείτορος, Κοντοβάζαινας, Λαγκαδίων και Τροπαίων ανήκουν στην περιοχή παρέμβασης του ΠΑΑ (ΟΠΑΑΧ, άξονας 3), στα οποία έχουν ενταχθεί 3 έργα του Δήμου Γορτυνίας (δημόσια), συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, για τα οποία αναμένεται η οριστική έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα έργα του LEADER διαχειρίζονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης μέσω των αναπτυξιακών εταιριών και ο Δήμος Γορτυνίας είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ. (Αναπτυξιακή Βορείας Πελοποννήσου), στην οποία έχει τα δύο τελευταία χρόνια την προεδρία. Επιδίωξη της ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ. είναι να διατεθεί ολόκληρο το εγκεκριμένο ποσό (απορρόφηση 100%), γι αυτό και θα ακολουθήσει σύντομα και η 3η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου με τον Πίνακα των εγκεκριμμένων έργων για την Γορτυνία

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

Share

Μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Ημερίδα που διοργανώνεται στα Λαγκάδια στις 27/7/2013 με θέμα: Γορτυνία – Παράδοση και Ανάπτυξη

Μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Ημερίδα που διοργανώνεται στα Λαγκάδια στις 27/7/2013 με θέμα: Γορτυνία – Παράδοση και Ανάπτυξη

Στις 27/7/2013 διοργανώνεται στα Λαγκάδια η ημερίδα με θέμα “ΓΟΡΤΥΝΙΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Ο ρόλος των Λαγκαδίων” στα πλαίσια της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Δήμου Γορτυνίας και Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, η οποία έχει ως στόχο την επιστημονική στήριξη του Δήμου σε ζητήματα που αφορούν στην ανάδειξη της ιστορικής, αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας της ευρύτερης περιοχής της Γορτυνίας, με γνώμονα πάντα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, μετά την 1η Ανακοίνωση που έγινε στις αρχές Ιουνίου, με σκοπό την όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή από μέλη επιστημονικών σωματείων, κινήσεων πολιτών η άλλων φορέων αλλά και μεμονωμένους πολίτες. Υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή στην ημερίδα με εισήγηση σχετική με την προαναφερόμενη θεματολογία πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν τον τίτλο και σύντομη περίληψη (ως 300 λέξεις).

Παρακαλούνται όσοι δέν έχουν στείλει περίληψη της εισήγησής τους μέχρι τώρα, να την αποστείλουν μέχρι τις 30/6 ηλεκτρονικά, στις διεύθυνσεις elconstantinidou@gmail.com, ccara@tee.gr. Οι περιλήψεις θα αξιολογηθούν από επιστημονική επιτροπή, με κριτήριο τη σχέση τους με τους στόχους της ημερίδας. Η επιτροπή αποτελείται από τους: Κώστα Καραδήμα, Επικ. Καθηγητή Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π, Βασίλη Καρδάση, Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών επιστημών και Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης και Έλενα Κωνσταντινίδου, Επικ. Καθηγήτρια Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

Το πρόγραμμα της ημερίδας και τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής αναφέρονται στην 1η Ανακοίνωση και το Πρόγραμμα της Ημερίδας

Διαβάστε την Ανακοίνωση – Υπενθύμιση

Δήμος Γορτυνίας

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 28/06/2013, ώρα 17:00

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 28/06/2013, ώρα 17:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Η Διαδικτυακή Πύλη DiscoverGortynia σε πλήρη λειτουργία

Δελτίο Τύπου – 15/6/2013

Η Διαδικτυακή Πύλη DiscoverGortynia σε πλήρη λειτουργία

Η Διαδικτυακή Πύλη (portal) του Δήμου Γορτυνίας, παρουσιάστηκε στην 4η έκθεση Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών και Παράδοσης, που έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΕΤΡΟ, στο Σύνταγμα στις 3, 4 και 5 Ιουνίου 2013. Από τις αρχές Ιουνίου είναι “στον αέρα”, στη διεύθυνση http://www.discovergortynia.gr. Το περιεχόμενο ενημερώνεται συνέχεια και είναι διαθέσιμο και μέσω της εφαρμογής για έξυπνα κινητά.

Εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται σε λειτουργία και η σελίδα του Discover Gortynia στο facebook, που είναι διαθέσιμη στους χρήστες του facebook, στη διεύθυνση http://www.facebook.com/DiscoverGortynia. Στη σελίδα αυτή ανακοινώνονται οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες που διοργανώνει ή συμμετέχει ο Δήμος, όπως και σύλλογοι ή φορείς που δραστηριοποιούνται στην Γορτυνία.

Ο Δήμος Γορτυνίας οργανώνει την παρουσία του στο Διαδίκτυο, αφενός μεν προβάλοντας συστηματικά τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα μέσα από το τουριστικό portal, που αποτελεί έναν διαδραστικό διαδικτυακό ταξιδιωτικό οδηγό για τα αξιοθέατα και τα παραδοσιακά προϊόντα της Γορτυνίας, αφετέρου δε προβάλοντας τις ποικίλες πολιτιστικές, αθλητικές και φυσιολατρικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή, μέσα από τα σύγχρονα διαδικτυακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας την Τετάρτη 19/6/2013 στις 11:00

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας την Τετάρτη 19/6/2013 στις 11:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 28/06/2013, ώρα 15:00

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 28/06/2013, ώρα 15:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Πέμπτη 20/06/2013, ώρα 17:00

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Πέμπτη 20/06/2013, ώρα 17:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Δελτίο Τύπου – Λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στον Δήμο Γορτυνίας

Δελτίο Τύπου – 11/6/2013

Λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στον Δήμο Γορτυνίας

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης θα λειτουργήσει στο Δήμο Γορτυνίας μετά από αίτηση και ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης προγράμματα εθνικής εμβέλειας και προγράμματα τοπικής εμβέλειας» Ήδη το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης έχει απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων έργου για:

Α) Υπεύθυνους Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.
Β) Υπεύθυνους Οργάνωσης στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.inedivim.gr
Εντός του Ιουλίου ο Δήμος Γορτυνίας θα απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δηλώσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν:

• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ και
• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ όπως αναλυτικά αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο των αρχών της ισότητας των ευκαιριών και της μη διάκρισης εξαιτίας της φυλής ή της εθνικής καταγωγής, της θρησκείας ή και των πεποιθήσεων, της ύπαρξης αναπηρίας, του φύλου και της ηλικίας, τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης θα απευθύνονται σε όλους, ενήλικες άνεργους και εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής, νέους, φοιτητές κ.λπ., με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο Δελτίο Τύπου

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

Share

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΓΟΡΤΥΝΙΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Ο ρόλος των Λαγκαδίων

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΓΟΡΤΥΝΙΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Ο ρόλος των Λαγκαδίων
Οργάνωση: Δήμος Γορτυνίας, με την επιστημονική στήριξη της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ

Η ημερίδα οργανώνεται στα πλαίσια της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Δήμου Γορτυνίας και Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, η οποία έχει ως στόχο, την επιστημονική στήριξη του Δήμου σε ζητήματα που αφορούν στην ανάδειξη της ιστορικής, αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας της ευρύτερης περιοχής της Γορτυνίας, με γνώμονα πάντα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα της ημερίδας και τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής αναφέρονται στο Πρόγραμμα της Ημερίδας
H ημερίδα θα διεξαχθεί στα Λαγκάδια στις 27 Ιουλίου 2013, σε χώρο που θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Καλούνται μέλη επιστημονικών σωματείων, κινήσεων πολιτών η άλλων φορέων αλλά και μεμονωμένοι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ημερίδα με εισήγηση σχετική με την προαναφερόμενη θεματολογία, να αποστείλουν τον τίτλο και σύντομη περίληψη (ως 300 λέξεις) μέχρι το αργότερο την 30η Ιουνίου. Οι περιλήψεις θα αξιολογηθούν από επιστημονική επιτροπή, με κριτήριο τη σχέση τους με τους στόχους της ημερίδας.

Εκτός από τις ανακοινώσεις στην ημερίδα θα προβλεφθει και χρόνος παρεμβάσεων από εκπροσώπους φορέων και πολίτες.

Διαβάστε την 1η Ανακοίνωση και το Πρόγραμμα της Ημερίδας

Δήμος Γορτυνίας

Share

Εκδήλωση των μαθητών και γονέων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Γορτυνίας στα Τρόπαια στις 11/6/2013 το απόγευμα

Δελτίο Τύπου – 6/6/2013

Εκδήλωση των μαθητών και γονέων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Γορτυνίας στα Τρόπαια στις 11/6/2013

Το πρόγραμμα του Δήμου Γορτυνίας: «Γνωρίζω το Δήμο μου και τους συνδημότες μου» για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ολοκληρώνεται για το σχολικό έτος 2012-2013 με συνάντηση όλων των μαθητών και γονέων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Γορτυνίας στα Τρόπαια την Τρίτη, 11/6/2013.

Η εκδήλωση ξεκινάει με υποδοχή από τους μαθητές και τους γονείς του σχολείου των Τροπαίων και ο Δήμος έχει μεριμνήσει για μια όμορφη βραδιά με παιχνίδι, κλόουν κ.λπ. Στους μαθητές της Στ΄ τάξης θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Η εκδήλωση θα κλείσει με τη θεατρική παράσταση «Το μαγικό ταξίδι της Ευγενίας». Μια παράσταση που επιδιώκει μέσα από την προτροπή μυθικών και μή προσωπικοτήτων να μυήσει τους μαθητές στην αγάπη για τη γνώση και το βιβλίο.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

Share