Monthly Archives: September 2013

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 27/09/2013

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 27/09/2013, ώρα 17:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας την Τετάρτη 25/9/2013

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας την Τετάρτη 25/9/2013 στις 13:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Εισηγήσεις στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 20/9/2013

Εισηγήσεις στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 20/9/2013

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ Ε.Δ. ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ:

1. Απολογισμός δράσεων Δήμου Γορτυνίας.
2. Πρόγραμμα Δράσης – Προϋπολογισμός Δήμου Γορτυνίας 2014.
3. Παρουσίαση μελετών για ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Επιλέγοντας τους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τις εισηγήσεις:

1. Απολογισμός 8μήνου 2013
2. Μελέτες που θα παρουσιαστούν

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 20/09/2013

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 20/09/2013, ώρα 17:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Συνάντηση εργασίας για θέματα Κτηνοτροφίας και Αγροτικής παραγωγής στην Κοντοβάζαινα

Ανακοίνωση – 12/9/2013

Συνάντηση εργασίας για θέματα Κτηνοτροφίας και Αγροτικής παραγωγής στην Κοντοβάζαινα

Σας ενημερώνουμε ότι το
Σάββατο 14-09-2013
και ώρα 11.00 π.μ.

στο Καφενείο Καπέλλου
στην Κοντοβάζαινα

θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας για θέματα κτηνοτροφίας και καταγραφής προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής του Δήμου Γορτυνίας και των γειτονικών περιοχών.
Παρακαλούνται όλοι οι κτηνοτρόφοι να συμμετέχουν στην συνάντηση για την ολοκληρωμένη παρουσίαση των προβλημάτων και την υποβολή προτάσεων.

Διαβάστε την Ανακοίνωση

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 20/9/2013

Πρόσκληση Συνεδρίασης Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 20/9/2013, ώρα 11:00, στα Λαγκάδια

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Απολογισμός δράσεων Δήμου Γορτυνίας.
2. Πρόγραμμα Δράσης – Προϋπολογισμός Δήμου Γορτυνίας 2014.
3. Παρουσίαση μελετών για ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας
Ιωάννης Σπ. Γιαννόπουλος

Διαβάστε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας την Τετάρτη 11/9/2013

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας την Τετάρτη 11/9/2013 στις 13:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

To Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013 Δήμου Γορτυνίας

Δελτίο Τύπου – 4/9/2013

To Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013 Δήμου Γορτυνίας

Ο Δήμος Γορτυνίας διοργάνωσε και πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013» με πολλές και ποικίλες ποιοτικές εκδηλώσεις σ’ όλες τις δημοτικές ενότητες με αποκορύφωμα το Δεκαπενταύγουστο. Κορυφαίες εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού υπήρξαν οι τρεις μεγάλες μουσικές συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών, της Χαρούλας Αλεξίου στα Τρόπαια, του Θανάση Παπακωνσταντίνου και άλλων συγκροτημάτων στο τριήμερο φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα και του Σωκράτη Μάλαμα στην Δημητσάνα, που συγκέντρωσαν χιλιάδες θεατές από την Γορτυνία αλλά και τις γύρω περιοχές με αποτέλεσμα την αυξημένη επισκεψιμότητα και την προβολή της Γορτυνίας.
Οι θεσμοθετημένες ετήσιες καλοκαιριάτικες εκδηλώσεις, όπως η διήμερη διοργάνωση του 40ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στα Λαγκάδια και η Αναπαράσταση του Παραδοσιακού Αλωνίσματος στο Βαλτεσινίκο αποτέλεσαν σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας. Ο Δήμος Γορτυνίας διοργάνωσε ακόμα πλήθος εκδηλώσεων που διάνθισαν τις καλοκαιρινές μέρες και νύχτες στην Γορτυνία, όπως θεατρικές παραστάσεις (Κοντοβάζαινα, Παλούμπα, Στεμνίτσα, Βαλτεσινίκο) και παραστάσεις Θεάτρου Σκιών (Καμενίτσα, Νεοχώρι, Λουτρά Ηραίας, Ράφτη, Σέρβου, Λαγκάδια, Μαγούλιανα, Καλλιάνι, Πράσινο, Νυμφασία, Σπάθαρι, Μοναστηράκι, Τριποταμιά).
Μεγάλη επιτυχία είχαν και οι εκδηλώσεις αθλητικού (και όχι μόνο) ενδιαφέροντος, η 12η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου στην Δημητσάνα, το 10ο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης στην Δ.Ε Κοντοβάζαινας και το Ορεινό Τρίαθλο στην Λίμνη του Λάδωνα. Μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση στα Εργαστήρια Καλλιτεχνικής Δημιουργίας με κατασκευές χαλκογραφίας, ζωγραφικής και κατασκευών με φυσικά υλικά (Ζάτουνα, Σέρβου, Πυρρή, Αγιονέρι, Σαρακίνι, Δόξα, Κοκκινορράχη, Κοκκοράς), όπως και στο εργαστήρι εικονογραφημένων ιστοριών στην Στεμνίτσα και στο τριήμερο Έθνικ Φεστιβάλ με εργαστήρια μουσικής και χορού στην Βυτίνα και συναυλία της Νάντιας Καραγιάννη στην Δημητσάνα.
Διοργανώθηκαν ακόμα πολλές άλλες μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις με πρωτοβουλία των δραστήριων πολιτιστικών συλλόγων, ορισμένες και με την υποστήριξη του Δήμου, όπως και τα παραδοσιακά πανηγύρια σε όλα τα χωριά, που επιμένουν δυναμικά και αποτελούν σημείο αναφοράς και ευκαιρία συνάντησης κάθε Αύγουστο. Παράλληλα, με την πραγματοποίηση των φετεινών εκδηλώσεων, προβλήθηκε πέρα από τα γεωγραφικά της όρια η πολύπλευρη φυσιογνωμία και οι πολλές επιλογές που προσφέρει η Γορτυνία, ενισχύοντας την αναγκαία εξωστρέφεια για την ανάπτυξη της περιοχής.
Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Γορτυνίας πέτυχε τους στόχους του, με την δυναμική προβολή της Γορτυνίας, την προσέλκυση πλήθους επισκεπτών και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Επιπλέον ανέδειξε την Γορτυνία ως ελκυστικό προορισμό και για το καλοκαίρι, γιατί συνδυάζει πολιτισμό, αξιοθέατα και φυσικό περιβάλλον, όπου ο κάθε επισκέπτης μπορεί να περάσει ευχάριστες διακοπές βρίσκοντας πολλές εναλλακτικές προτάσεις ψυχαγωγίας (πολιτισμό, παράδοση, ιστορία, εναλλακτικό τουρισμό, δραστηριότητες στην φύση, θρησκευτική περιήγηση, αθλητισμό, κ.ά). Η Γορτυνία εξελίσσεται σε δημοφιλή προορισμό και για τις τέσσερεις εποχές του χρόνου, είναι πανέμορφη το φθινόπωρο που μόλις ξεκίνησε και θα είναι συναρπαστική τον χειμώνα που ζυγώνει.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

Share

Σύσκεψη για τις ελλείψεις στο τομέα της Υγείας στην Γορτυνία

Δελτίο Τύπου – 3/9/2013

Σύσκεψη για τις ελλείψεις στο τομέα της Υγείας στην Γορτυνία

Σύσκεψη υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου στην συνεδρίαση του την Παρασκευή 30/8/2013, έγινε στα Τρόπαια την Τρίτη 03/09/2013. Θέμα της σύσκεψης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες της Γορτυνίας στα θέματα της υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συνδικάτων εργαζομένων της Γορτυνίας, σύλλογοι και άλλοι φορείς.
Από την ενημέρωση που έγινε από τον Δήμαρχο και τους εργαζόμενους, για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας στην Γορτυνία διαπιστώθηκε ανεπάρκεια στα όρια μη λειτουργίας του θεσμού του ΕΣΥ στον Δήμο. Έλλειψη βασικών ειδικοτήτων γιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής.
Μετά από διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ φορέων αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
1. Να τεθούν στους αρμόδιους, με υπόμνημα, οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνική υποδομή.
2. Να απευθυνθούν σε όλους τους φορείς, συλλόγους, σωματεία, κ.λ.π. Γορτυνίων σ’ όλη την Ελλάδα, να συμμετάσχουν στην επιτροπή που συγκροτήθηκε.
3. Να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στον αγώνα των εργαζομένων για καλύτερη υγεία στην χώρα μας.
4. Να συναντηθεί άμεσα με τους αρμόδιους φορείς (Διευθυντή Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Περιφερειακή Διεύθυνση Υγείας, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Υπουργείο Υγείας) για να θέσει τα προβλήματα.
5. Να προχωρήσει σε σύσκεψη με όλους τους φορείς της Γορτυνίας και των επιτροπών διαβούλευσης του Δήμου για περαιτέρω ενέργειες.

Καλούμε τους Απανταχού Γορτύνιους σε εγρήγορση. Η Γορτυνία θα ζήσει ανθρώπινα και θα αναπτυχθεί όπως της αξίζει.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

Share