Monthly Archives: November 2013

Τελετή έναρξης λειτουργίας του νεοσύστατου ΙΕΚ Αργυροχρυσοχοίας Στεμνίτσας

Τελετή έναρξης λειτουργίας του νεοσύστατου ΙΕΚ Αργυροχρυσοχοίας Στεμνίτσας

Ο Δήμος Γορτυνίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να συνδιοργανώνει την τελετή έναρξης λειτουργίας του νεοσύστατου ΙΕΚ Αργυροχρυσοχοίας Στεμνίτσας, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Γραφείο Τύπου

Δείτε την Πρόσκληση

Τελετή έναρξης λειτουργίας του νεοσύστατου ΙΕΚ Αργυροχρυσοχοίας Στεμνίτσας

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 29/11/2013

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 29/11/2013, ώρα 17:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 29/11/2013

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 29/11/2013 στις 13:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 29/11/2013

Πρόσκληση Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 29/11/2013 στις 11:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 22/11/2013

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας την Παρασκευή 22/11/2013 στις 13:00.

Διαβάστε την Πρόσκληση

Share

Αποτελέσματα «Άθλου Μαινάλου 2013»

Δελτίο Τύπου – 2/11/2013

Αποτελέσματα «Άθλου Μαινάλου 2013»

O Δήμος Γορτυνίας, πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου 2013 στην Βυτίνα, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την αθλητική διοργάνωση «Άθλος Μαινάλου» σε συνεργασία με την εταιρεία διοργάνωσης αγώνων βουνού MOUNTAIN SPORTS, στα πλαίσια του προγραμματισμού του για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων αθλητισμού, ορειβασίας, φυσιολατρίας και εθελοντισμού, σε συνδυασμό με την προβολή και ανάδειξη της περιοχής. Το πρόγραμμα περιλάμβανε αγώνες περιπέτειας με ορεινό τρέξιμο και ορεινή ποδηλασία καθώς και μικρούς αγώνες για παιδιά, στην πλατεία της Βυτίνας.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν 53 δρομείς και 135 ποδηλάτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που διέσχισαν τα μονοπάτια του Μαινάλου και της πολύχρωμης φθινοπωρινής φύσης, με ηλιόλουστη ατμόσφαιρα και καταγάλανο ουρανό, ξεκινώντας και τερματίζοντας στην πλατεία της Βυτίνας. Επίσης 50 παιδάκια που συμμετείχαν στο μικρό πρόγραμμα, χάρηκαν, γέλασαν και διδάχτηκαν το πνεύμα του αθλητισμού από τους γυμναστές και τους διοργανωτές. Εξαιρετική ήταν η βοήθεια των εθελοντών που υποστήριξαν την διοργάνωση στους σταθμούς ανεφοδιασμού, στους κόμβους διελεύσεων, στην κριτική επιτροπή, αλλά και στην προσφορά κερασμάτων, φρούτων και ξηρών καρπών στους αθλητές.

Ο Δήμος Γορτυνίας εκφράζει πολλά συγχαρητήρια στους νικητές και σ’ όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στον Άθλο Μαινάλου. Η Γορτυνία, με την ορεινή μορφολογία της, αποτελεί προνομιακό τόπο για τέτοιου είδους διοργανώσεις, που συνδυάζουν εναλλακτικό τουρισμό και αθλητισμό. Ο «Αθλος Μαινάλου» είναι πλέον θεσμός και θα περιλαμβάνεται σταθερά στο ετήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Δήμου μας.

Καλή αντάμωση το φθινόπωρο του 2014!

Γραφείο Τύπου

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου με τα αποτελέσματα

Share

Έναρξη προγράμματος Αθλητισμός για όλους

Δελτίο Τύπου – 01/11/2013

Έναρξη προγράμματος Αθλητισμός για όλους

Μετά την ένταξη του Δήμου Γορτυνίας στους φορείς που υλοποιούν προγράμματα Αθλητισμού για όλους και την έγκριση πρόσληψης δύο καθηγητών Φυσικής Αγωγής, ο Δήμος Γορτυνίας θα υλοποιήσει το παρακάτω πρόγραμμα άθλησης για όλους.

Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν στις 25-11-2013. Καλούνται όσοι νέοι και γυναίκες του Δήμου Γορτυνίας θέλουν να συμμετέχουν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο τμήμα της αρεσκείας τους. Για να λειτουργήσουν τα τμήματα χρειάζεται να γίνουν 15 εγγραφές ανά τμήμα. Τμήμα που δεν θα παρακολουθείται από εννέα τουλάχιστον άτομα καταργείται. Το πρόγραμμα λειτουργίας των τμημάτων θα γίνει με συνεννόηση με τους εγγεγραμμένους και θα ανακοινωθεί η ημέρα έναρξης.

Γραφείο Τύπου

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Κατεβάστε την Αίτηση Εγγραφής

Share

Εκδηλώσεις στην Δημητσάνα το προσεχές Σαββατοκύριακο

Δελτίο Τύπου – 31/10/2013

Εκδηλώσεις στην Δημητσάνα το προσεχές Σαββατοκύριακο

Η ιστορική Δημητσάνα, έδρα του Δήμου Γορτυνίας, αλλά και γενικότερα η Αρκαδία, θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού.
Η Εταιρεία Πελοποννησιακών Σπουδών με την στήριξη και του Δήμου Γορτυνίας, οργανώνει το Δ’ Τοπικό Συνέδριο Αρκαδικών Σπουδών, αφιερωμένο στην μνήμη του Προέδρου της Τάσου Αθ. Γριτσόπουλου, από την 1-3 Νοεμβρίου 2013, στην Τρίπολη και στην ιδιαιτέρα πατρίδα του την Δημητσάνα.
Συγκεκριμένα οι εργασίες του συνεδρίου στις 1 και 2 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν στο Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, μετά την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και Μνημοσύνου του Προέδρου Τάσου Αθ. Γριτσόπουλου στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής.
Το σύνολο των συνέδρων απαρτίζεται από καθηγητές πανεπιστημίου, ιστορικούς, φιλόλογους, θεολόγους, αρχαιολόγους, ερευνητές, κ.ά. οι δε ανακοινώσεις τους στο συνέδριο αναμένονται με ξεχωριστό ενδιαφέρον και αφορούν την ιστορία, τον πολιτισμό, την θρησκεία, την λαογραφία, τον τουρισμό και το μέλλον της περιοχής. Το Συνέδριο θα ολοκληρώσει τις εργασίες του την Κυριακή το βράδυ.
Παράλληλα, η Αδελφότητα Δημητσανιτών «ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο Ε΄» θα επαναλάβει κι εφέτος, το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου, την κοινωνική της προσφορά, με την επίσκεψη κλιμακίου εθελοντών ιατρών πολλών ειδικοτήτων στην Δημητσάνα, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία.
Οι δωρεάν εξετάσεις για όλους τους κατοίκους του Δήμου Γορτυνίας, θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, ώρες 8.00 π.μ.-13.00 μ.μ.

Γραφείο Τύπου

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Share

Το Φεστιβάλ μελιού και προϊόντων μέλισσας στην Βυτίνα

Δελτίο Τύπου – 29/10/2013

Το Φεστιβάλ μελιού και προϊόντων μέλισσας στην Βυτίνα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το «Φεστιβάλ μελιού και προϊόντων μέλισσας», που οργάνωσε ο Δήμος Γορτυνίας από 25 έως 28 Οκτωβρίου 2013 στο χώρο του Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος στην Βυτίνα. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλάμβανε έκθεση μελιού και των παραγώγων του, έκθεση φωτογραφίας, επίδειξη γαστρονομίας, προσφορά εδεσμάτων και γλυκισμάτων, αφήγηση παραμυθιών και θεατρικό παιχνίδι για παιδιά με θέμα το μέλι και τις μέλισσες, μουσική εκδήλωση με παραδοσιακή ορχήστρα, κ.ά.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι μελισσοκόμοι και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα είδη μελισσοκομίας, από την Γορτυνία αλλά και από τις γύρω περιοχές, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες, να ανταλλάξουν απόψεις με τους συναδέλφους τους και να μιλήσουν με εμπόρους και εξαγωγείς.
Ένα πολύ μεγάλο μέρος των επισκεπτών του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου που κατέκλυσαν κυριολεκτικά την Γορτυνία, συμβάλλοντος του υπέροχου καιρού, επισκέφτηκαν και την έκθεση μελιού στην Βυτίνα με αποτέλεσμα σημαντικά οφέλη για τους εκθέτες, κυρίως όμως συνέβαλε στην προβολή και διαφήμιση της περιοχής και του εξαιρετικού μελιού από τα ελατοδάση του Μαινάλου, προϊόντος με ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ), που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Γορτυνία.
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος, ενεργώντας συμβολικά και ουσιαστικά, προς την κατεύθυνση επαναλειτουργίας του κρατικού κτήματος, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α.Τσαυτάρη στις 20/10 κατά την επίσκεψη του στην Βυτίνα, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου εξήγγειλε δημιουργία σταθμού ορεινής οικονομίας με φυτώρια αμπέλου και δασικών ειδών, καθώς και μουσείου μελισσοκομίας.

Γραφείο Τύπου

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Share