Monthly Archives: June 2020

Ίδρυση Μελισσοκομικού Μουσείου στη Βυτίνα

Στις εγκαταστάσεις του Τριανταφυλλιδείου ιδρύματος στη Βυτίνα βρέθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, συνοδεία σπουδαίων καλεσμένων.

Οι κύριοι Βορίδης και Κούλης, ενώ ξεναγήθηκαν στους χώρους του κληροδοτήματος και στον βυσσινόκηπο που το περιβάλλει, συζήτησαν περί του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Γορτυνίας και του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, το οποίο θα υπογραφεί πολύ σύντομα. Επιπλέον, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του ιδρύματος, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο παρά τη βούληση του δωρητή, όπως αυτή έχει καταγραφεί στην διαθήκη του.

Από επίσημα χείλη, έγινε γνωστό ότι, το ποσό των 270.000 ευρώ έχει ήδη δεσμευθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα διατεθεί για την ίδρυση και την δημιουργία «Μουσείου Μελισσοκομίας» στη Βυτίνα. Η δαπάνη για την σύσταση του Μουσείου θα επιβαρύνει εξολοκλήρου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επιπρόσθετα, ο Υπουργός κ. Μάκης Βορίδης, εξέφρασε την πρόθεση να συμμετάσχει και στις δαπάνες που απαιτούνται για την συντήρηση του κληροδοτήματος, τις εργασίες για την περίφραξη, την πυροπροστασία αλλά και στις δαπάνες για την αξιοποίηση της δασικής έκτασης με τα κωνοφόρα δέντρα γύρω από το Τριανταφυλλίδειο ίδρυμα.

Η ανακοίνωση της ίδρυσης του «Μουσείου Μελισσοκομίας» στη Βυτίνα χαροποίησε ιδιαίτερα την Δημοτική Αρχή. Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, ανέφερε τα εξής: «Το κληροδότημα Τριανταφυλλίδη αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι που βρίσκεται μέσα στη βιτρίνα του Δήμου Γορτυνίας, την Βυτίνα, όπως συνηθίζεται να την αποκαλούν. Ως στολίδι θέλουμε λοιπόν να το αντιμετωπίσουμε, να το διαχειριστούμε, να το αξιοποιήσουμε και να το προβάλλουμε. Σήμερα, τούτο καθίστανται πιο αναγκαίο από ποτέ διότι η εκμετάλλευση του Τριανταφυλλιδείου ιδρύματος και η λειτουργία της γεωργικής σχολής στην Αρκαδία, θα δώσουν πνοή στην ερημωμένη επαρχία μας. Μάλιστα, σε μια περιοχή που αποτελεί συνώνυμο της μελισσοκομικής παραγωγής, όπως η Βυτίνα, ένα μουσείο σαν κι αυτό, θα αποτελέσει πόλο έλξης για μαθητές, τουρίστες και περιπατητές που επισκέπτονται την περιοχή όλο το χρόνο».  

Ωστόσο, σε σχέση με το αίτημα του Δήμου Γορτυνίας για ίδρυση γεωργικής σχολής στην Αρκαδία, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης, τοποθετήθηκε ως ακολούθως:

«Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν επτά γεωργικές σχολές, όπου μόνο οι δυο από αυτές προσελκύουν σπουδαστές και εμφανίζουν αληθινή προστιθέμενη αξία. Οι γεωργικές σχολές πρέπει να εξυπηρετούν πραγματικές ανάγκες και πρέπει να υπάρχει πραγματική ζήτηση για αυτές. Η γεωργική εκπαίδευση και παραγωγή στην Ελλάδα, είναι πάρα πολύ εξελιγμένες, συνεπώς, πρέπει να ανιχνευθούν τα κενά τα οποία υπάρχουν σε αυτές και τα οποία πρέπει να καλυφθούν.

Αυτή την εποχή, οι εκπαιδεύσεις πάνω στο κομμάτι της φυτοπροστασίας πάνε πολύ καλά. Επομένως, μπορεί να υπάρξει μια αξιοποίηση της υποδομής του Τριανταφυλλιδείου για να γίνουν τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις. Θεωρώ ότι αυτό το κομμάτι είναι που πρέπει να αναπτύξουμε, να το καλλιεργήσουμε και να το προχωρήσουμε. Έχουμε μια τόσο όμορφη υποδομή (βλ. Τριανταφυλλίδειο), σε μια τόσο όμορφη περιοχή και νομίζω πρέπει να το προχωρήσουμε. Ως προς το κομμάτι της σχολής, θα περιμένετε να κάνουμε μια συνολική αξιολόγηση των αναγκών μας από πλευράς γεωργικών εκπαιδεύσεων και στις αρχές του 2021, θα συζητήσουμε και ειδικότερα για τις δυνατότητες που έχουμε σχετικά με την ίδρυση γεωργικής σχολής στη Βυτίνα. Κατά τα λοιπά, έχει νόημα να συνεχίσουμε εκπαιδεύσεις που γίνονται ήδη σε αυτές τις υποδομές καθώς και να βελτιώσουμε τις υποδομές εκεί που χρειάζεται».

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών κ. Νίκο Θυμάκη και τον κ. Βασίλη Έξαρχο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου, για την αγαστή μεταξύ των τριών τους συνεργασία στα πλαίσια της σύστασης και υπογραφής του μνημονίου για την ίδρυση Μελισσοκομικού Μουσείου στις εγκαταστάσεις του Τριανταφυλλιδείου.      Επίσης, ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο, για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν πάντοτε για τις δραστηριότητες του Δήμου Γορτυνίας.

Τέλος, τον Δήμο Γορτυνίας, τίμησαν επίσης με την παρουσία τους στην εν λόγω εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Βυτίνα, ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αποστόλης Αποστολόπουλος, μέλη της Δημοτικής Αρχής και πληθώρα Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων της Γορτυνίας.

Βανέσσα Μπουρνά

nessabourna@gortynia.gov.gr

Share

Συντήρηση και βελτίωση των δικτύων άρδευσης

Ο Δήμος, πιστός στην διττή υποχρέωσή του να στηρίζει και να διευκολύνει τους πολίτες που ασχολούνται με την γεωργική παραγωγή και τον κτηνοτροφικό κλάδο στη Γορτυνία, πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης των δικτύων άρδευσης σε Δημοτικές Ενότητες που υπάρχουν υδραύλακες και αρδεύονται μεγάλες αγροτικές εκτάσεις.

Συγκεκριμένα, αυτή την περίοδο, εργασίες εκτελούνται στις Δημοτικές Ενότητες Τροπαίων, Ηραίας, Κοντοβάζαινας, Δημητσάνας. Ειδικότερα, συνεργεία των αναδόχων στους οποίους έχει ανατεθεί το έργο, βρίσκονται στις εξής Κοινότητες και οικισμούς:

  1. Τριποταμιάς
  2. Καστρακίου
  3. Τουμπιτσίου
  4. Χρυσοχωρίου
  5. Κακουραίικων
  6. Αγίου Ιωάννου
  7. Λιοδώρας
  8. Βουτσίου
  9. Καρκαλούς
  10. Παλαιοχωρίου

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, δήλωσε σχετικά:

«Προτεραιότητά μας αποτελεί η στήριξη των συμπολιτών μας που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα. Το ευρύ φάσμα των συνεπειών που ακολουθεί την υγειονομική κρίση επηρεάζει τον Δήμο σημαντικά. Παρόλα αυτά, ως Δημοτική Αρχή, καταβάλλουμε καθημερινά και αδιάλειπτα την προσπάθεια να διαφυλάξουμε κάθε οικονομική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα εντός των ορίων της Γορτυνίας, αξιοποιώντας στο μέγιστο τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που βρίσκονται στην διάθεσή μας.

            Συγχρόνως, πρωταρχική επιδίωξή μας αποτελεί η δημιουργία κινήτρων για την έναρξη νέων δραστηριοτήτων. Κίνητρα που θα αποκαλύπτονται στους πολίτες σταδιακά, μέσα από το έργο που σχεδιάζει και υλοποιεί ο Δήμος».

Βανέσσα Μπουρνά

nessabourna@gortynia.gov.gr

Share

Ίδρυση Επαγγελματικού Λυκείου Γορτυνίας με έδρα τη Στεμνίτσα

Ύστερα από κοινή απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και της κ. Σοφίας Ζαχαράκη, Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2395/17 Ιουνίου 2020/ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ, ιδρύεται ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Γορτυνίας (ΕΠΑ.Λ.), με έδρα τη Στεμνίτσα, με τους εξής εκπαιδευτικούς τομείς:

  • Διοίκησης και Οικονομίας
  • Εφαρμοσμένων Τεχνών

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την με αρ. 234/29.11.2019 απόφασή του, είχε γνωμοδοτήσει θετικά και είχε κάνει δεκτή την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, για την ίδρυση ΕΠΑ.Λ. Γορτυνίας που θα εδράζει στη Στεμνίτσα με τομείς εφαρμοσμένων και παραδοσιακών τεχνών, αγροτικής παραγωγής και την ειδικότητα της Αργυροχρυσοχοΐας.

Επίσης, με τη με αρ. 10.398/18.12.2019 βεβαίωση Δέσμευσης Οικονομικών Πιστώσεων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου και με την με αρ. 10.629/20.05.2020 βεβαίωση ανάληψης Δαπάνης Λειτουργικών Εξόδων της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, η Δημοτική Αρχή είχε αναλάβει την δέσμευση της κάλυψης των απαιτούμενων δαπανών για τη λειτουργία του ΕΠΑ.Λ.

Ακολούθησε το υπ’ αρ. 1.487/13.02.2002 έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας. Στη συνέχεια θετικά εισηγήθηκε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. Αποτέλεσμα όλων των συντονισμένων ενεργειών ήταν η ίδρυση του ΕΠΑ.Λ. Γορτυνίας.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης δήλωσε σχετικά:

            Η ίδρυση ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. στο Δήμο Γορτυνίας, με έδρα τη Στεμνίτσα, είναι γεγονός. Είναι μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση για εμένα προσωπικά αλλά και την Δημοτική Αρχή εν συνόλω, η σύσταση μιας νέας εκπαιδευτικής δομής η οποία αναμένεται να προσελκύσει νεαρούς σπουδαστές, να τονώσει την τοπική οικονομία και να εμφανίσει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Γορτυνία.

            Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, η στήριξη με κάθε μέσο των υπαρχουσών εκπαιδευτικών μονάδων, η επαναλειτουργία δομών που έχουν κλείσει, καθώς και η δημιουργία κινήτρων για προσέλκυση σπουδαστών στη Γορτυνία αποτελούν πρωταρχικούς στόχους για την Δημοτική Αρχή καθώς η στοχοθεσία αυτή μας επιτρέπει να προσβλέπουμε σε ένα γεμάτο ζωή για την περιοχή μας παρόν αλλά και σε ένα ελπιδοφόρο και λαμπρό μέλλον.   

            Η εξασφάλιση και η ίδρυση του ΕΠΑ.Λ. αποτέλεσε βασικό μέλημα από την αρχή της θητείας μας για έναν ακόμη σημαντικό λόγο. Στο νέο εκπαιδευτικό ίδρυμα θα φιλοξενούνται πέρα από την τέχνη της Αργυροχρυσοχοΐας, ειδικότητες που στιγμάτισαν τη Γορτυνία στο παρελθόν αλλά απαξιώθηκαν με το πέρασμα του χρόνου, όπως είναι για παράδειγμα η τέχνη αξιοποίησης της πέτρας και η ξυλογλυπτική.

            Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Δημήτριο Οικονομόπουλο για την θετική εισήγηση και τον Αντιδήμαρχο Γορτυνίας κ. Σταύρο Χριστόπουλο, Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.  Κυρίως όμως και πάνω από όλα, θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα τον συμπατριώτη μας, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Γεώργιο Σελίμη, ο οποίος εργάστηκε μεθοδικά για την επίτευξη αυτού του σπουδαίου στόχου.

            Θέλω τέλος να πω στους συμπατριώτες μου ότι το όραμά μου για την Γορτυνία δεν εξαντλείται εδώ. Ως Δήμαρχος, έχω θέσει μια σειρά στόχων που αποσκοπούν στην πρόοδο, το νοικοκύρεμα και την ποιοτική αναβάθμιση της Γορτυνίας σε πολλαπλά επίπεδα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω λοιπόν ότι αξιοποιώ την σπουδαία δυναμική που διαθέτει ο Δήμος, τους πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό ώστε να μεγιστοποιήσω την αποτελεσματικότητα μας και να δημιουργήσω απτά οφέλη στην καθημερινή ζωή όλων μας εδώ στη Γορτυνία».

Βανέσσα Μπουρνά

nessabourna@gortynia.gov.gr

Share

Συλλυπητήρια Δήλωση για την απώλεια του Βυτιναίου Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας Λυκούργου Λιαρόπουλου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Δημητσάνα, 22.06.2020
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail: nessabourna@gortynia.gov.gr

Με ιδιαίτερη θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του συμπατριώτη μας Λυκούργου Λιαρόπουλου, ομότιμου καθηγητή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα στερείται ενός διαπρεπούς και εξέχοντος μέλους της.

Η Βυτίνα θρηνεί για την απώλεια ενός σπουδαίου τέκνου της, που με την προσφορά του στην επιστήμη τίμησε ιδιαίτερα τον τόπο καταγωγής του.

Συμμεριζόμαστε τον πόνο και την οδύνη της οικογένειας του και εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας.

 

Ευστάθιος Χαρ. Κούλης

Δήμαρχος Γορτυνίας

Share

Πρόσκληση σε Τακτική Συνεδρίαση “Δια Περιφοράς” του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ.ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ 25062020

Share

Ίδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στην Καρκαλού Δήμου Γορτυνίας

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, η οποία δημοσιεύθηκε στο Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 51/2020-ΦΕΚ 112/Α/12.06.2020, ιδρύεται στο Δήμο Γορτυνίας Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Καρκαλού της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την με αρ.060/2020 απόφασή του, διέθεσε για την στέγαση του κλιμακίου το πρώην Δημοτικό Σχολείο Καρκαλούς και ανέλαβε το σύνολο της δαπάνης που κρίθηκε αναγκαία ώστε να εξοπλιστεί ο χώρος με τρόπο που θα προσφέρει μια άνετη και ασφαλή διαβίωση στο προσωπικό που θα στελεχώσει την υπηρεσία.

Οι εργασίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο και σε λίγες ημέρες το κλιμάκιο θα εγκαινιαστεί και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Την εξέλιξη των εργασιών εποπτεύει ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Παναγιωτακόπουλος και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρκαδίας Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Αλέμης.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, δήλωσε σχετικά:

«Η σύσταση μιας νέας υπηρεσίας στη Γορτυνία είναι γεγονός. Είναι αυτονόητο ότι η ίδρυση και η λειτουργία του νέου πυροσβεστικού κλιμακίου είναι εξαιρετικά σημαντική και σπουδαία για το Δήμο και την περιοχή μας, διότι αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

            Ευχαριστώ θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ιδιαιτέρως του Υφυπουργό κ. Νίκο Χαρδαλιά, την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και τους Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου και Αρκαδίας, για την ουσιαστική συμβολή τους και την υποστήριξή τους στην υλοποίηση του έργου.

            Ευχαριστώ ακόμη τον συμπατριώτη μας Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση, ο οποίος πάντοτε παρεμβαίνει ουσιαστικά και στηρίζει όλα τα αιτήματα του Δήμου μας». 

Βανέσσα Μπουρνά

nessabourna@gortynia.gov.gr

Share

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ για την πρόσληψη ενός (1) Ειδικού Συνεργάτη Δικηγόρου

Γνωστοποίηση

Share

Εορτασμός της 199ης Επετείου της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας

Την Κυριακή 14 Ιουνίου τοπικοί, πολιτικοί και πολιτιστικοί φορείς τίμησαν την 199η Επέτειο της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, στη Στεμνίτσα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Γορτυνίας και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Γ.).

Η Πελοποννησιακή Γερουσία συστάθηκε, ύστερα από πρόσκληση του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, από εκκλησιαστικούς και στρατιωτικούς προκρίτους, στις 26 Μαΐου 1821, στη Μονή Καλτεζών, στα σύνορα των νομών Αρκαδίας και Λακωνίας. Ήταν η πρώτη πολιτειακή δομή των Ελλήνων επαναστατών και είχε διοικητική αρμοδιότητα και νομοθετική εξουσία. Στις 27 Μαΐου 1821 η έδρα της Γερουσίας μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Στεμνίτσας.

Η επέτειος εορτάστηκε με λαμπρότητα αλλά, και με αυστηρή τήρηση των μέτρων που ισχύουν ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19, για λόγους προφύλαξης της δημοσίας υγείας.

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας, με την συμμετοχή των Πανοσιολογιοτάτων Αρχιμανδριτών π. Γρηγορίου, π. Αυγουστίνου, π. Νικολάου.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ακολούθησε επίκαιρο κήρυγμα από τον Μητροπολίτη κ.κ. Ιερεμία.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό στους παρισταμένους ο Δήμαρχος Γορτυνίας,  κ. Στάθης Κούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός που φέτος εορτάστηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό στους παρισταμένους ο Δήμαρχος Γορτυνίας,  κ. Στάθης Κούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός που φέτος εορτάστηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:

  1. κ. Γιώργος Παπαηλίου, Βουλευτής Σύριζα Αρκαδίας
  2. κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας
  3. κ. Χρήστος Καμπύλης, Ταξίαρχος, Αστυνομικός Διευθυντής Αρκαδίας
  4. κ. Γεώργιος Γεράνιος, Συνταγματάρχης, Υποδιοικητής 4ης Μεραρχίας Πεζικού
  5. κ. Χρήστος Μπάλος, Υπαστυνόμος Α’, Διοικητής Α.Τ. Τροπαίων
  6. Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Γορτυνίας
  7. κ. Πάϊκος Αναγνωστόπουλος,  Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Γ. και μέλη του Δ/κού Συμβουλίου
  8. κ. Δημήτριος Βογιαντζής, Πρόεδρος Τ.Κ. Στεμνίτσας
  9. Πρόεδροι όμορων τοπικών κοινοτήτων
  10. κ. Ιωάννης Κατσίρης, πολιτευτής της ΝΔ Αρκαδίας
  11. Εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Βανέσσα Μπουρνά

nessabourna@gortynia.gov.gr

Share

Προμήθεια ενός Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων με Εκχιονιστικά και Χορτοκοπτικά Παρελκόμενα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΤΕΥΔ
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΕΝΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Share

Μήνυμα Δημάρχου για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Δημητσάνα, 17.06.2020
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail: nessabourna@gortynia.gov.gr

Ο Δήμαρχος κ. Στάθης Κούλης  και η Διευθύντρια του Λυκείου Τροπαίων κ. Δέσποινα Φράγκου, η οποία έχει και την ευθύνη του μοναδικού εξεταστικού κέντρου στη Γορτυνία, επιβεβαίωσαν, πως η σχολική μονάδα είναι καθ’ όλα προετοιμασμένη για την ορθή και ασφαλή διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων. Το εξεταστικό κέντρο Τροπαίων, όπως συμβαίνει και με όλα τα σχολεία του Δήμου, είναι πλήρως εξοπλισμένο από την Δημοτική Αρχή σε υγειονομικό υλικό όπως:Ξεκίνησαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις σε ένα ασφαλές και προστατευμένο σχολικό περιβάλλον για τους υποψήφιους σπουδαστές της Γορτυνίας οι οποίοι διεκδικούν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Φέτος οι εξετάσεις διεξάγονται σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω των μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή τους.

  • αντισηπτικά χεριών
  • υγρά κρεμοσάπουνα
  • χειρουργικές μάσκες προστασίας προσώπου
  • γάντια
  • υγρά καθαρισμού επιφανειών με μικροβιοκτόνο δράση
  • χειροπετσέτες καλής ποιότητας

Η αναμέτρηση των πανελλαδικών εξετάσεων στιγματίζει συχνά καθοριστικά το ξεκίνημα της ενήλικης ζωής, αλλά σε καμία περίπτωση, δεν είναι ο μοναδικός στίβος προσωπικής καταξίωσης και προόδου.

Στο εμψυχωτικό και τρυφερό μήνυμά του προς τους φίλους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της Γορτυνίας, ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

«Αγαπημένα μου παιδιά,

Με τη συμμετοχή σας στις πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώνετε έναν κύκλο, του οποίου την κατάληξη σημάδεψε μια πρωτόγνωρη για την ανθρωπότητα δοκιμασία, αυτή του κορωνοϊού.

Δώστε και αυτή τη μάχη με σθένος!

Είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρετε!

Καλή επιτυχία σε όλους!

Η ζωή, σας περιμένει να την κατακτήσετε!

Καλή δύναμη στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς.»

Share