Monthly Archives: July 2020

Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 και ώρα 19:00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ. ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Share

Αναστολή αδειοδοτήσεων για πολιτιστικές εκδηλώσεις πάσης φύσεως μέχρι τις 31.08.2020

Ο Δήμος Γορτυνίας με γνώμονα την αυξητική τάση που εμφανίζει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τον νέου κορωνοϊού «COVID-19» στη χώρας μας, ανακοινώνει ότι δεν θα χορηγήσει άδειες χρήσης κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, δρόμοι κ.λπ.) σε φορείς ή ιδιώτες για την διοργάνωση των ετήσιων χοροεσπερίδων και πανηγύρεων, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020. Η απόφαση αυτή θα επανεξεταστεί με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία θα ισχύσουν μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης ημερομηνίας.

Φορείς, σύλλογοι και ιδιώτες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστους χώρους αποκλειστικά για την πραγματοποίηση ομιλιών, ημερίδων, παρουσιάσεων κ.λπ. παρακαλούνται να υποβάλουν αίτηση στο γενικό πρωτόκολλο του Δήμου. Εξυπακούεται ότι στην περίπτωση των εκδηλώσεων αυτών η τήρηση των αποστάσεων και των υγειονομικών μέτρων είναι υποχρεωτική και θα αποτελεί ευθύνη του διοργανωτή φορέα ή ιδιώτη.

Διαφαίνεται ότι, η πανδημία θα αργήσει να εκλείψει. Ως εκ τούτου, εστιάζουμε όλοι, δημοτική αρχή και πολίτες, συντονισμένα, στην διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Με την ελπίδα, του χρόνου το καλοκαίρι όλα να γίνουν διαφορετικά!

Βανέσσα Μπουρνά

nessabourna@gortynia.gov.gr

Share

19η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου στις 25-26 Ιουλίου

Στη μαγευτική Γορτυνία διεξάγεται και φέτος η μεγαλύτερη μηχανοκίνητη γιορτή του καλοκαιριού. Ο Δήμος Γορτυνίας καλωσορίζει στην 19η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου, τους συμμετέχοντες οδηγούς, τα πληρώματα και το φιλοθεάμον κοινό και χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Start Line Racing Club να πραγματοποιήσει την ομώνυμη ανάβαση στον τόπο μας, σε μια τόσο κρίσιμη για την ανθρωπότητα συγκυρία.

Στηρίζουμε με θέρμη τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ευχόμαστε καλή τύχη στους 36 συμμετέχοντες του φιλικού αγώνα. Ιδιαίτερα σε δυο δικά μας παιδιά, τους Δημητσανίτες, Ταξιάρχη Ασημακόπουλο και Κώστα Τσαφαρά. Καλό αγώνα και καλό τερματισμό σε όλους!  

Βανέσσα Μπουρνά

nessabourna@gortynia.gov.gr

Share

Πρόσκληση σε δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 29.07 ώρα 10.00 π.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Share

Ευγενική παράκληση προς τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Ύστερα από συστηματικό έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Γορτυνίας, έχει διαπιστωθεί ότι τα μέτρα προστασίας ενάντια στο νέο κορωνοϊό «COVID-19», όπως αυτά ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία, τηρούνται πλημμελώς.

Η μη ορθή τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, μας ωθεί στο να απευθύνουμε θερμή παράκληση στους επιχειρηματίες της εστίασης να εφαρμόσουν πιστά τα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί και ο κίνδυνος επιβολής κυρώσεων και προστίμων από το Δήμο.

Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης και σε συνδυασμό με τον θερινό τουρισμό, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει στα χωριά της Γορτυνίας, παρακαλούμε τους καταστηματάρχες να εναρμονιστούν πλήρως με τις υφιστάμενες συνθήκες και να εντατικοποιήσουν την τήρηση των μέτρων προστασίας. Η διαφύλαξη της δημοσίας υγείας αποτελεί υποχρέωση όλων μας και ως τέτοια, μας καλεί να εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα τις οδηγίες που έχουν θεσπιστεί από τους αρμόδιους φορείς.

Είναι πλέον κοινώς αποδεκτό ότι, αυτό το καλοκαίρι δεν θα θυμίσει τα προηγούμενα. Μας δίνει όμως την ευκαιρία να βρεθούμε εκεί που αγαπάμε, στα χωριά της Γορτυνίας μας τα οποία αποτελούν ασφαλή προορισμό. Να το περάσουμε κι αυτό όλοι μαζί αν και… σε απόσταση!

Βανέσσα Μπουρνά

nessabourna@gortynia.gov.gr

Share

Καθαρισμός των κοιμητηρίων του Δήμου Γορτυνίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο καθαρισμός των κοιμητηρίων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Γορτυνίας. Τα κοιμητήρια του Δήμου ήταν παραμελημένα για πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να αυξάνει ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς εντός των Τοπικών Κοινοτήτων. Σήμερα, έχουν καθαριστεί από χορτάρια και σκουπίδια τα κοιμητήρια στις Δημοτικές Ενότητες Τροπαίων και Κοντοβάζαινας, ενώ, αυτή τη χρονική περίοδο, η δράση καθαρισμού επεκτείνεται στα κοιμητήρια των Δημοτικών Ενοτήτων της Ηραίας, της Δημητσάνας και των Λαγκαδίων. Η ενέργεια χρηματοδοτείται αποκλειστικά από οικονομικούς πόρους του διαθέτει ο Δήμος Γορτυνίας και αξιοποιεί στο έπακρο το ανθρώπινο δυναμικό του.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης, δήλωσε σχετικά με την δράση αυτή:

«Η φροντίδα των κοιμητηρίων του Δήμου Γορτυνίας αποτελεί πρωταρχικό μέλημά μας καθώς, συνιστά ένδειξη σεβασμού προς τα πρόσωπα που έχουμε χάσει από κοντά μας αλλά αντανακλά και μέρος της φιλοσοφίας μας. Παραλάβαμε τα εκατό και πλέον κοιμητήρια του Δήμου Γορτυνίας σε αποκαρδιωτική κατάσταση. Οι εικόνες που έχω στο μυαλό από την πρότερη συνθήκη που επικρατούσε σε όλα τα κοιμητήρια, δεν ήταν αντιπροσωπευτικές ενός Δήμου που σέβεται τους νεκρούς του. Παρακαλούμε λοιπόν θερμά τους συμπολίτες μας να φροντίζουν και οι ίδιοι για τον καθαρισμό των μνημάτων των προσφιλών τους προσώπων εξαλείφοντας έτσι και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας να διατηρούμε τα κοιμητήρια στα χωριά μας, καθαρά και λαμπερά.»

Βανέσσα Μπουρνά

nessabourna@gortynia.gov.gr

Share

Πρόσκληση σε Έκτακτη Συνεδρίαση δια περιφοράς του Δημοτικού Συμβουλίου την 14.07.2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ. ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Share

Ανακοίνωση: Οριοθέτηση και ρυθμίσεις θεμάτων σχετικά με τα υδατορέματα στην Τ.Κ. Παραλογγών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Share

Εορτασμός της Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή, Πολιούχος της ιστορικής κωμόπολης της Δημητσάνας. Η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗ.ΚΕ.Γ.) διοργάνωσαν από κοινού διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, στις 6 και 7 Ιουλίου αντίστοιχα, στον ιερό ναό Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα.

Την Γορτυνία τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμον ο οποίος και χοροστάτησε μαζί με τον Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ιερεμία στον εσπερινό που τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης. Μετά το πέρας της τελευταίας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του εθνομάρτυρος Κυπρίου Μητροπολίτου Δημητσάνης Φιλοθέου Χατζή (1795-1821) στον προαύλιο χώρο του ναού και κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Στάθη Κούλη.

Ως απόρροια της πανδημίας του κορωνοϊού, οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις, δεν διατήρησαν την φυσιογνωμία των εκδηλώσεων των παρελθόντων ετών. Παρόλα αυτά, πλήθος πιστών από τα χωριά της Γορτυνίας συμμετείχαν με περισσή κατάνυξη στα θρησκευτικά δρώμενα.

Μαζί με τον κόσμο της Δημητσάνας και της Γορτυνίας γιόρτασαν επίσης οι Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Ν.Δ. Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αρκαδίας κ. Χρήστος Καμπύλης, ο Υποδιοικητής της 4ης Μεραρχίας Πεζικού Πελοποννήσου και Συνταγματάρχης Μηχανικού κ. Γεώργιος Γερανιός, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Γ. κ. Πάϊκος Αναγνωστόπουλος και ένας μεγάλος αριθμός μελών της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, δήλωσε σχετικά: «Με θλίβει βαθιά το γεγονός ότι φέτος δεν μπορούμε να γιορτάσουμε την Αγία Κυριακή μας, την προστάτιδα της Δημητσάνας μας όλοι μαζί, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Διατηρώ την ελπίδα ότι σε ένα χρόνο από τώρα το σκηνικό θα έχει διαφοροποιηθεί και θα έχουν ανακτηθεί οι παλιές μας συνήθειες. Μέχρι τότε, εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά σε όλη την Γορτυνία και καλή αντάμωση στα χωριά μας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.»

Βανέσσα Μπουρνά

nessabourna@gortynia.gov.gr

Share