Monthly Archives: October 2020

Πρόσληψη ενός (1) ατόμου στην καθαριότητα του ΔΙΕΚ Στεμνίτσας

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Δημάρχου: Ανακοίνωση Πρόσληψης 2020

Share

25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση, πρόληψη και σωστή πληροφόρηση. Μία πάθηση που είναι θεραπεύσιμη, εφόσον αντιμετωπιστεί άμεσα με τακτικό, προληπτικό έλεγχο.

Αυτό εξάλλου είναι και το μήνυμα της ημέρας αυτής, αλλά και ολόκληρου του Οκτώβρη, που είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού προσβάλλει κυρίως, αλλά δεν αφορά μόνο το γυναικείο πληθυσμό. Εμφανίζεται σε πολύ μικρότερη συχνότητα και στους άνδρες (ποσοστό 1:100). Κάθε χρόνο στη χώρα μας αναφέρονται ότι οι γυναίκες που προσβάλλονται από την ασθένεια ξεπερνούν τις 4.500 (Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία), ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα εκδηλώσει καρκίνο του μαστού σε κάποια στιγμή της ζωής της (IARC, 2018).

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία της πρόληψης αποτελεί η αυτοεξέταση με ψηλάφηση, ενώ η επίσκεψη στο γιατρό για μαστογραφία και κλινική εξέταση πρέπει να γίνεται, κατά περίπτωση ηλικίας και ιατρικού ιστορικού, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του μαστού έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να είναι δυνατή η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο και να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Καρκίνο του μαστού μπορείτε να δείτε τα παρακάτω links:

Share

Έργα πυροπροστασίας και πρόσβασης ΑΜΕΑ στις σχολικές μονάδες του Δήμου Γορτυνίας από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» εντάχθηκαν δύο νέα έργα, που αφορούν σημαντικές υποδομές στις σχολικές μονάδες του Δήμου Γορτυνίας. Πρόκειται για την πράξη με τίτλο «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της χώρας», συνολικού προϋπολογισμού  76.880,00 ευρώ, και για την πράξη με τίτλο «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες», ύψους 50.840,00 ευρώ

Η χρηματοδότηση προέρχεται εξολοκλήρου από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και δεν θα επιβαρύνει ούτε κατ’ ελάχιστο τον Δήμο Γορτυνίας. Η αποδοχή των πράξεων στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» εγκρίθηκε μάλιστα ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση της 16ης Οκτωβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, ανέφερε σχετικά:

«Εκμεταλλευόμαστε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο με επιμονή και συνεχή προσπάθεια. Η έγκαιρη υποβολή αιτήματος ένταξης και κατάθεση του πλήρους φακέλου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Γορτυνίας, εξασφάλισε δύο πολύ σημαντικά έργα, εντάσσοντας στο πρόγραμμα τον Δήμο μας και αξίζουν εύσημα στο στελεχιακό δυναμικό των υπηρεσιών μας.

            Φροντίζουμε για την προστασία των μαθητών και την αντιπυρική θωράκιση των σχολικών μονάδων, εγκαθιστώντας ή αναβαθμίζοντας με σύγχρονες  υποδομές στην πυρασφάλεια, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις τα συστήματα είναι από ελλιπή, έως ανύπαρκτα. Παράλληλα για τις ανάγκες των ατόμων με προβλήματα προσβασιμότητας, δημιουργούμε ράμπες και προσβάσιμους χώρους υγιεινής για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.

            Τα έργα αυτά προάγουν τον πολιτισμό, εξασφαλίζουν την προστασία και αποδεικνύουν τον σεβασμό και το ενδιαφέρον μας για τα σχολεία του Δήμου μας.»

Share

Καθαρισμός φρεατίων, σχαρών και αγωγών όμβριων υδάτων

Ενόψει της χειμερινής περιόδου, συνεργεία του Δήμου Γορτυνίας υλοποιούν σε όλο το Δήμο, εργασίες καθαρισμού φρεατίων, σχαρών υδροσυλλογής και αγωγών όμβριων υδάτων. Οι εργασίες αυτές είναι απαραίτητες σε ετήσια βάση και λαμβάνουν χώρα πριν την έναρξη των βροχοπτώσεων. Σκοπός τους είναι να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη απορροή των όμβριων υδάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, να εξαλείφονται οι εστίες ρύπανσης και μόλυνσης και το πιο σημαντικό, να περιορίζεται στο ελάχιστο ο κίνδυνος πρόκλησης πλημμύρας.

Συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς στις οκτώ δημοτικές ενότητες του Δήμου Γορτυνίας με την επίβλεψη των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και των Αντιδημάρχων.

Επίσης, τις εργασίες επιβλέπει προσωπικά ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, ο οποίος ανέφερε σχετικά:

             «Στόχος του Δήμου είναι η διατήρηση των φρεατίων και των αγωγών στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

            Σε συνδυασμό με τους καθαρισμούς των ρεμάτων, που πραγματοποιούνται από την Αντιπεριφέρεια Αρκαδίας, εξαλείφουμε κάθε ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμύρας, φαινόμενο που δεν θα θέλαμε να παρουσιαστεί φέτος στη Γορτυνία. Ως εκ τούτου, αφιερώνουμε μεγάλο μέρος των δυνάμεων μας στην αντιπλημμυρική προστασία.

            Παρόλα αυτά, ως Δημοτική Αρχή, εργαζόμαστε καθημερινά με στόχο και σκοπό την αναβάθμιση του Δήμου ως ολότητα καθώς και την ασφαλή και υγιεινή διαβίωση των δημοτών και των επισκεπτών της περιοχής.

            Εν κατακλείδι, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους στα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου, για την φιλοτιμία, την ποιότητα της εργασίας τους αλλά και το ζήλο που επιδεικνύουν σε καθημερινή βάση».

Share

Νέοι Κάδοι Απορριμμάτων στο Δήμο Γορτυνίας, στο πλαίσιο ενίσχυσης & εκσυγχρονισμού των υποδομών καθαριότητας

Ο Δήμος Γορτυνίας, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του και σεβόμενος το περιβάλλον και τους δημότες, προμηθεύτηκε νέους κάδους απορριμμάτων, με τους οποίους αντικατέστησε  παλιούς κάδους που είχαν φθαρεί ή καταστραφεί ενώ τοποθέτησε νέους σε επιλεγμένες θέσεις, στις οποίες κρίθηκε ότι είναι απαραίτητοι.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, δήλωσε σχετικά:

«Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η συνολική βελτίωση της καθαριότητας και η εξασφάλιση ενός υγιεινού περιβάλλοντος στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Γορτυνίας.

Παρακαλούμε τους πολίτες του Δήμου να μην τοποθετούν στους κάδους απορριμμάτων κλαδιά και μπάζα, να τοποθετούν τα απορρίμματά τους σε καλά δεμένες σακούλες μέσα στον κάδο και να διατηρούν τα καπάκια κλειστά.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου είναι στη διάθεση των δημοτών στο τηλέφωνο 279536053 για κάθε αίτημα και ανάγκη σχετικά με την καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στο να διατηρείται ο Δήμος μας καθαρός».

Share

14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 34 πόλεις της Ελλάδας

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 τη 14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 34 πόλεις της Ελλάδας με κεντρικό άξονα της «Το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε συνεργασία με τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τους τοπικούς φορείς αλλά και τους εθελοντές, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.

Στην Ευρώπη παρατηρείται ότι 1 στους 4 θανάτους από τροχαίο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (ETSC). Στην Ελλάδα, το αλκοόλ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τον αριθμό των περιστατικών να αυξάνονται εξαιρετικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στους νέους.

Το μήνυμα της εκδήλωσης, την οποία στηρίζει ο Δήμος Γορτυνίας, αποτελεί η προτροπή «Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει: ο Οδηγός της παρέας», ώστε να μείνουμε ασφαλείς στο δρόμο και παντού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» και για την Οδική Ασφάλεια, μπορείτε να επισκεφτείτε τα παρακάτω links:

Share

Ευχαριστήρια ανακοίνωση Δημάρχου προς την Τοπική Κοινότητα Ψαρίου

Η Τοπική Κοινότητα Ψαρίου Ηραίας και ο Πρόεδρός της κος Κώστας Πανουσόπουλος, επιβεβαιώνοντας τον κοινωνικό τους ρόλο για δεύτερη φορά, προσέφεραν στο Δήμο Γορτυνίας χειρουργικές μάσκες, για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, για την προστασία της δημόσιας υγείας από το νέο κορωνοϊό COVID-19 και τον περιορισμό της διάδοσης της ασθένειας.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλους τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας και ιδιαίτερα τον κύριο Κώστα  Πανουσόπουλο, διότι αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο, και επιβεβαιώνουν ότι πάντα υπάρχουν άνθρωποι με διάθεση προσφοράς στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ενωμένοι, γιατί Όλοι Μαζί Μπορούμε!!!

Όλο το προσωπικό του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, η Διοίκηση της ΔΗΚΕΓ και εγώ προσωπικά σας ευχαριστούμε δημόσια και από καρδιάς για την πολύτιμη προσφορά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΑΡ. ΚΟΥΛΗΣ

Share

Σημαντικά βήματα σχετικά με τη διαχείριση απορριμάτων και βιοαποβλήτων στη Γορτυνία

Εποικοδομητική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κύριο Μανώλη Γραφάκο, είχε ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην κατάσταση που επικρατεί, έως τώρα, στο Δήμο Γορτυνίας, σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και δρομολογήθηκαν οι δράσεις και ενέργειες που θα γίνουν άμεσα για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, τη δημιουργία πράσινων σημείων, τα βιοαπόβλητα, το σταθμό μεταφόρτωσης  και τη μεταφορά τους σε νόμιμα αδειοδοτημένο αποδέκτη.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριο Νίκο Ταγαρά, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.

Στις συναντήσεις τονίστηκε ότι είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η συνεργασία όλων για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την προσφορά σύγχρονων υπηρεσιών στους δημότες.

Share

Προκήρυξη Διαγωνισμού: Συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του Δήμου Γορτυνίας

Δείτε τα σχετικά έγγραφα εδώ:

Διακήρυξη_ΚΗΜΔΗΣ

ΤΕΥΔ

ΕΝΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Τεχνική_Μελέτη

Share

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 16/10 στις 19.00 μ.μ.

Δείτε την πρόσκληση εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ.ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ 16102020

Share