Monthly Archives: December 2020

Μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας για το Νέο Έτος


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
          ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας για το Νέο Έτος

Συμπατριώτισσες & συμπατριώτες,

Γορτύνιες & Γορτύνιοι,

Η χρονιά που αποχωριζόμαστε ήταν μια χρονιά με σκληρό πρόσωπο, δεν χωρά αμφιβολία. Πήρε από κοντά μας αγαπημένα πρόσωπα. Μας έφερε αντιμέτωπους με τον ίδιο μας τον εαυτό, δοκίμασε τα όριά μας. Ανέβαλε τα σχέδια μας, έβαλε στην άκρη τα όνειρά μας. Μας κράτησε ίσως μακριά από τους στόχους μας, μας «έδεσε» πολλές φορές τα χέρια. Μας καθήλωσε. Σε πολλούς συμπολίτες μας δυστυχώς, μείωσε τα εισοδήματά τους. Σε άλλους πάλι στέρησε τη δουλειά τους. Σε όλους όμως στέρησε το αίσθημα της ελευθερίας.

Παρά τις δυσκολίες τη χρονιά αυτή, πιστεύω, ίσως μας δόθηκε μια ευκαιρία να αναδείξουμε την καλή μας πλευρά. Το 2020 μας δίδαξε, ακόμα και μέσω της επιβολής, την σπουδαιότητα της αυτοπειθαρχίας, της αισιοδοξίας και της αλληλεγγύης. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά επιδείξαμε σεβασμό, αντοχή και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες. Τα πήγαμε περίφημα, θαρρώ. Μας αξίζει μια επιβράβευση, την οποία σας εύχομαι να λάβετε, φέτος τις γιορτές.

Η μεγάλη μας αγωνία είναι, να παραμείνουν όλοι οι συμπολίτες μας στα χωριά της Γορτυνίας ασφαλείς και προστατευμένοι. Όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής εργαζόμαστε καθημερινά με γνώμονα αυτό το ζητούμενο. Τα μέλη της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας (ΔΗ.Κ.Ε.Γ.) αλλά και οι υπάλληλοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», συνεπικουρούν σε αυτή μας την προσπάθεια και στέκονται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Γορτυνίας φιλοδοξούμε να είναι το καλύτερό μας πρόσωπο. Η πανδημία μπορεί να άλλαξε ορισμένα από τα σχέδια μας. Το γεγονός όμως αυτό, δεν έκαμψε ποτέ το ηθικό μας. Αντιθέτως, μας δίνει δύναμη και ώθηση να προσπαθούμε περισσότερο.

Εύχομαι, η έλευση του νέου χρόνου να δώσει υγεία και πλεόνασμα αγάπης σε κάθε γορτυνιακό σπίτι, όπου κι αν βρίσκεται αυτό. Η ανθρωπότητα, εργάζεται σκληρά ώστε να εξέλθουμε το συντομότερο δυνατό, από τον κυκεώνα της πανδημίας, χαρίζοντάς μας ελπίδα.

Ας είμαστε λοιπόν ευγνώμονες, χαμογελαστοί, αισιόδοξοι, δυνατοί, με το Φως των Χριστουγέννων να «φωτίζει» το μυαλό, την πορεία και την καρδιά όλων μας!

Χρόνια Πολλά με Υγεία & Ευτυχία σε κάθε γορτυνιακό σπίτι!
Ευτυχισμένο το νέο έτος!

Ο Δήμαρχός σας

Ευστάθιος Χαρ. Κούλης

Share

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου ΔΗ.Κ.Ε.Γ. κ. Πάικου Αναγνωστόπουλου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Τρόπαια, 31.12.2020

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Στον απόηχο της φετινής χρονιάς, μιας χρονιάς που στιγματίστηκε με την έλευση μιας πανδημίας η οποία επηρέασε πολύπλευρα την ζωή όλων μας, είχε σαν αποτέλεσμα την ακύρωση πολλών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων της ΔΗ.Κ.Ε.Γ.. Αυτή όμως η ανατρεπτική κατάσταση μας έδωσε το ερέθισμα και την δυνατότητα να εργαστούμε πιο σκληρά με επίκεντρο τον άνθρωπο και να είμαστε δίπλα σε όσους χρειάστηκαν την στήριξή μας. Την νέα χρονιά 2021, μια χρονιά ορόσημο που σημαίνει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας θα διαμορφωθεί το σχέδιο δράσης μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Ευστάθιο Κούλη για την άριστη συνεργασία μας και την αμέριστη βοήθεια του. Ευχαριστώ το Δημοτικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή, τους Αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου για τον καθοριστικό ρόλο τους στην λειτουργία της ΔΗ.Κ.Ε.Γ.. Εν συνεχεία θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε.Γ., τον καθένα ξεχωριστά αλλά και σαν ομάδα για την επίτευξη των δράσεων μας.

Ευχαριστώ τις εργαζόμενες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για τις υπηρεσίες τους, ειδικά σε αυτή την ιδιαίτερη χρονική περίοδο.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την υπάλληλο της ΔΗ.Κ.Ε.Γ. Τοπιντζή Μαρία και την Εξωτερική Συνεργάτιδα Νικητοπούλου Μαρία για την άψογη διατέλεση των καθηκόντων τους με ψυχή, φιλότιμο και μεράκι.

Εύχομαι η νέα χρονιά να μας δώσει απλόχερα Υγεία, Χαρά, Ελπίδα και Δύναμη!  Ο καθένας μας να επιτύχει τις προσδοκίες που έχει σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο, στο καλό και αγαθό.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Γ.

ΠΑΪΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Share

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 5.1.2021 στις 13:00

Δείτε την πρόσκληση εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΟΕ_20210105_signed

Share

Διανομή τροφίμων και ειδών βασικής ανάγκης στη Γορτυνία


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 30.12.2020

Δελτίο Τύπου

Διανομή Τροφίμων & Ειδών Βασικής Ανάγκης στο Δήμο Γορτυνίας

Πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο η διανομή τροφίμων και ειδών βασικής ανάγκης στο Δήμο Γορτυνίας, μέσα από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α).

Η διανομή έγινε με την φροντίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, του Προέδρου της κ. Πάικου Αναγωστόπουλου, και του Δημάρχου Γορτυνίας, Στάθη Κούλη.

Ο Δήμος Γορτυνίας μέσα από τις υπηρεσίες πρόνοιας που διαθέτει, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση και το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’, διέθεσε επιπλέον τρόφιμα για την κάλυψη των ευπαθών οικονομικά ομάδων. Με αυτό τον τρόπο, στηρίχθηκαν άτομα  και οικογένειες που έχουν ανάγκη από βασικά αγαθά, τα οποία μπορούν να αλλάξουν σημαντικά την καθημερινότητά τους.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, που συμμετείχε και επέβλεψε τη διαδικασία της διανομής των τροφίμων, δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Γορτυνίας υποστηρίζει τη διανομή των τροφίμων μέσα από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους και φροντίζει οι χρήζοντες ανάγκη να έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Συνολικά 200 δικαιούχοι Τ.Ε.Β.Α. ωφελήθηκαν από αυτή τη δράση, με βάση οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια. Παράλληλα, ο Δήμος Γορτυνίας με δικές του δυνάμεις, πέραν του Τ.Ε.Β.Α., στήριξε τους έχοντες ανάγκη διαθέτοντας βασικά αγαθά σε 200 επιπλέον οικογένειες. Διανύουμε δύσκολους καιρούς, η υγειονομική κρίση που ζούμε επεκτείνεται τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά. Παρόλα αυτά παραμένουμε κοντά σε όλους με σεβασμό και αγάπη, διαθέσιμοι και πρόθυμοι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε ανάγκη. Καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους!»

Share

Ευλογημένα & ευτυχισμένα Χριστούγεννα απ’όλους εμάς στο Δήμο Γορτυνίας!

 

Share

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 22.12 στις 17:00

Δείτε την πρόσκληση εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ.ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ 22122020

Share

Φωταγωγήθηκε εχθές το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην έδρα του Δήμου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 17.12.2020

Δελτίο Τύπου

Χωρίς την παρουσία κόσμου, σε μια λιτή τελετή και τηρώντας τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης, φωταγώγησε το δέντρο στην κεντρική πλατεία της Δημητσάνας, έδρα του Δήμου. Στο πλευρό του, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Δημητσάνας, κ. Δημήτρης Καζάς και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημητσάνας, κ. Αγγελική Μπίρη.

Ο κ. Δήμαρχος, σε σχετική δήλωσή του, ανέφερε τα εξής:

«Διανύουμε την εποχή της επιβεβλημένης αποστασιοποίησης. Επικοινωνούμε κυρίως διαδικτυακά ή και εξαποστάσεως. Μας λείπει η δια ζώσης αλληλεπίδραση. Εχθές, καθώς φωταγωγούσαμε το δέντρο, η απουσία των ανθρώπων ήταν διαπεραστική. Τέτοια εποχή, η επαρχία της Γορτυνίας έσφυζε πάντα από ζωή, επισκέπτες και συνδημότες, χαμογελαστοί άνθρωποι και φωνές.

Η φωταγώγηση του δέντρου στην έδρα του Δήμου μας, συμβολίζει την αισιοδοξία μας κι αντικατοπτρίζει την ολόψυχη ευχή μας, να ανατραπούν σύντομα οι υφιστάμενες συνθήκες και να απολαύσουμε ξανά, τις χαρές της συντροφικότητας.

Η εορταστική περίοδος που τώρα ξεκινά, μπορεί να διαφέρει από κάθε άλλη. Το χαρμόσυνο όμως μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου και το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι διαχρονικά. Τα Χριστούγεννα αποτελούν συνώνυμο της αισιοδοξίας και της πίστης, ενώ, το γιορτινό πνεύμα, μας ενθαρρύνει να αναδείξουμε την καλύτερη πλευρά του εαυτού μας. Ας πορευθούμε λοιπόν αναλόγως. Όσο κι αν μας περιορίζουν οι συνθήκες, ας ευχηθούμε όλοι μαζί, την έλευση ενός καλύτερου και φωτεινότερου νέου χρόνου.»

Χρόνια Πολλά κι Ευλογημένα σε όλες κι όλους σας!

Καλές Γιορτές! Με υγεία και προσοχή!

Share

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης την Δευτέρα 21.12 στις 10:00

Δείτε την πρόσκληση εδώ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΟΕ_20201221_signed

Share

Διανομή προμηθειών και τροφίμων από τη ΔΗ.Κ.Ε.Γ. στις 21 & 22 Δεκεμβρίου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΤΡΟΠΑΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΑΧ. ΚΩΔ.: 22008
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Πάικος Αναγνωστόπουλος
Τηλ/νο: 2797022700
e-mail: koinof@gortynia.gov.gr

Τρόπαια, 17.12.2020

Αρ. Πρωτ.: 372

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πρόγραμμα Διανομής Νέων Προμηθειών Τροφίμων και Βασικής Υλικής Βοήθειας για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) Π.Ε. Αρκαδίας

Η Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) τον Δήμο Τρίπολης ο οποίος υλοποιεί στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Κ Α Λ Ε Ι

Τους Ωφελούμενους

του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», του Δήμου Γορτυνίας, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο ΚΕΑ, είναι δικαιούχοι αυτού έως και την ημέρα διανομής των προϊόντων και συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα εγκριθέντων σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, να προσέλθουν στα αντίστοιχα κέντρα διανομής, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής (απαραίτητη η χρήση μάσκας και η τήρηση μέτρων προστασίας) για την παραλαβή τροφίμων – ειδών βασικής υλικής συνδρομής που τους αναλογεί από τα παρακάτω είδη:

ΦΕΤΑ
ΑΛΕΥΡΙ
ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ
ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΚΡΕΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
ΚΡΕΜΑ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ
ΦΑΣΟΛΙΑ
ΜΗΛΑ
ΠΑΤΑΤΕΣ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ
ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ
ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ
ΡΥΖΙ
ΣΑΜΠΟΥΑΝ
ΣΑΠΟΥΝΙ
ΧΥΜΟΣ ΤΟΜΑΤΑΣ
ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ
ΦΑΚΕΣ

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα διανομής έχει ως εξής:

ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ:

Ημερομηνία:  Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 από ώρα 9:00π.μ. έως 14:00

Διεύθυνση διανομής:  Τρόπαια Αρκαδίας – Γυμνάσιο Τροπαίων

Οι δικαιούχοι από τις Δημοτικές Ενότητες:

  • Τροπαίων
  • Κοντοβάζαινας

Ημερομηνία: Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 από ώρα 9:00π.μ. έως 14:00

Διεύθυνση διανομής: Βυτίνα Αρκαδίας – Αντλιοστάσιο (είσοδος Βυτίνας)

Οι δικαιούχοι από τις Δημοτικές Ενότητες:

  • Δημητσάνας
  • Βυτίνας
  • Λαγκαδίων
  • Κλείτορος
  • Τρικολώνων
  • Ηραίας

Πληροφορίες: Πάικος Αναγνωστόπουλος – 2797022700 / 6973350794

*Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν επιπλέον για το σημείο και την ώρα διανομής με γραπτό μήνυμα.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος, θα παραλαμβάνουν την ποσότητα που τους αναλογεί με την επίδειξη του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας και επίσημου εγγράφου που αναγράφεται ο Α.Μ.Κ.Α.

Σε περίπτωση αδυναμίας παραλαβής των προϊόντων από τον ωφελούμενο η παραλαβή μπορεί να γίνει μόνο από εξουσιοδοτημένο άτομο (δεν είναι απαραίτητο το γνήσιο υπογραφής).

Το πρόγραμμα διανομής θα τηρηθεί αυστηρά ώστε να μην δημιουργηθεί συνωστισμός.

Παρακαλούνται οι δικαιούχοι να φέρουν μαζί τους στυλό.

Διαδικασία συμμετοχής των ωφελουμένων στην διανομή:

1ο Βήμα: Ο ωφελούμενος την ημέρα της διανομής, θα μεταβεί στο ειδικό γραφείο που θα λειτουργεί στο χώρο διανομής, ώστε να γίνει ο έλεγχος των δικαιολογητικών και η ταυτοποίηση του ωφελούμενου.
2ο Βήμα: Ο ωφελούμενος κατευθύνεται στο χώρο της διανομής για να παραλάβει την ποσότητα που του αναλογεί.

Θα τηρηθεί το απόρρητο στα στοιχεία των ωφελούμενων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την διανομή.

Share

Ο Δήμαρχος κ. Στάθης Κούλης στο «Πανόραμα Χειμερινών Προορισμών στην Ελλάδα»

Στο live αφιέρωμα του τουριστικού portal ITN News για την Αρκαδία, φιλοξενήθηκε νωρίτερα ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης.

Το itnnews.gr πραγματοποίησε αφιέρωμα σε Αρκαδία, Αργολίδα, Λακωνία και Ηλεία με τίτλο «Πανόραμα Χειμερινών Προορισμών» και σύνθημα «Αυτό το χειμώνα μένουμε Ελλάδα».

Σε ζωντανή σύνδεση η οποία μεταδόθηκε μέσα από τη Facebook σελίδα και το κανάλι του portal ITN News στο YouTube, ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Καραχρήστος, «συναντήθηκε» διαδικτυακά με εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Δημοτικής Αρχής των νομών, Αρκαδίας, Αργολίδας, Λακωνίας και Ηλείας, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον εξ αποστάσεως φόρουμ.

Οι καλεσμένοι μίλησαν για τους προορισμούς και τις δραστηριότητες εντός των Δήμων τους, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, όταν οι συνθήκες στο μέτωπο της πανδημίας το επιτρέψουν. Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι, η Γορτυνία εξακολουθεί να αποτελεί ασφαλή προορισμό λόγω του πολύ χαμηλού αριθμού κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στην περιοχή μέχρι σήμερα.

Δείτε τη συνέντευξη του Δημάρχου στο κανάλι του Δήμου Γορτυνίας στο YouTube: https://bit.ly/3npQoxT

 

Share