Monthly Archives: February 2021

Ναύπλιο: Νέο Πολυδύναμο Κέντρο για ανθρώπους με διαφορετικές μορφές εθισμού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Πάικος Αναγνωστόπουλος
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΤΡΟΠΑΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΑΧ. ΚΩΔ.: 22008
Τηλ/νο: 2797022700
e-mail: koinof@gortynia.gov.gr

Τρόπαια, 25.02.2021

Νέο Πολυδύναμο Κέντρο Ναυπλίου και Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Πελοποννήσου για ανθρώπους με διαφορετικές μορφές εθισμού

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική  Κοινωφελής Επιχείρησή του, επικροτούν και υποστηρίζουν την δράση του «ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ». Το έργο τους ενισχύθηκε με την ίδρυση του Νέου Πολυδύναμου Κέντρου με έδρα το Ναύπλιο καθώς και της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μέσω αυτών των δομών το «ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ» είναι σε θέση να προσφέρει υποστήριξη προσαρμοσμένη στις ανάγκες ανθρώπων με διαφορετικά είδη εθισμού αλλά και διαφορετικό βαθμό εμπλοκής με το πρόβλημα.

Σημαντική για τους δημότες μας πληροφορία αποτελεί το γεγονός ότι η Κινητή Μονάδα απευθύνεται στον πληθυσμό των ατόμων που διαμένουν σε  περιοχές εκτός αστικού ιστού και έχει ως βασική στόχευση την διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων καθώς και την δικτύωση και συνεργασία με τις υφιστάμενες κοινωνικές δομές της Περιφέρειας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από το σχετικό δελτίο τύπου του ΚΕΘΕΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΘΕΑ ΝΑΥΠΛΙΟ

Kαθώς και στα τηλέφωνα: 27520-25083, 27520-24376,  Ώρες λειτουργίας: 09:00-17:00

Πληροφορίες: κ. Παπαδημητρίου Θεοδώρα, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Ναυπλίου

Επιπλέον, μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης στο τηλέφωνο: 27970-22700

Πληροφορίες: Πάικος Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Γ.

 

Share

Αποτελέσματα των rapid tests σε Λαγκάδια και Τρόπαια


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 23.02.2021

Δελτίο Τύπου

«Αποτελέσματα των rapid tests σε Λαγκάδια και Τρόπαια»

Συνεχίζονται τα καλά νέα στο πεδίο των γρήγορων τεστ ανίχνευσης του COVID-19 στη Γορτυνία καθώς, αρνητικοί βγήκαν όλοι οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν σε Λαγκάδια και Τρόπαια. 

Όπως είχε ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.gortynia.gov.gr την περασμένη Παρασκευή, εχθές Δευτέρα 22.02, κινητές μονάδες του Ε.Ο.Δ.Υ. βρέθηκαν στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λαγκαδίων (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό), στις μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τροπαίων (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) και στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων, για την γνωστή πλέον σε όλους μας διαδικασία διεξαγωγής των rapid tests στα μέλη της κοινότητας. Εξετάστηκε το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών καθώς και πολλοί δημότες. Για μια ακόμη φορά, όλοι οι έλεγχοι κρίθηκαν αρνητικοί από το ιατρικό προσωπικό του Ε.Ο.ΔΥ.  

Μέλη της Δημοτικής Αρχής βρέθηκαν σε Λαγκάδια και Τρόπαια προκειμένου να στηρίξουν τις δράσεις του Δήμου και να ενθαρρύνουν τους συμπολίτες τους να κάνουν το τεστ. Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Σταύρος Χριστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τροπαίων κ. Λεωνίδας Συριόπουλος και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Πέννυ Μπέτσα. Ενώ, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Πάικος Αναγνωστόπουλος, παρέδωσε το υγειονομικό υλικό που εστάλη από το Δήμο στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων και συνέβαλε στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας εντός του Κέντρου.  

Επίσης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης, βρέθηκε κοντά στους πολίτες, συνομίλησε με τον κόσμο και συντόνισε τις δράσεις του Δήμου, από νωρίς το πρωί στα Λαγκάδια και μέχρι αργά το απόγευμα στα Τρόπαια. Μεταξύ των άλλων, δήλωσε:

«Τα αρνητικά αποτελέσματα ξεπερνούν κάθε προσωπική μου προσδοκία κι αυτό ήταν ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα για τη νέα εβδομάδα. Δηλώνω άκρως ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των συμπολιτών μου στις δράσεις του Δήμου οι οποίοι με ευσυνειδησία προσέρχονται για γρήγορα τεστ καθώς και για να εμβολιαστούν. Προχωράμε, κάνουμε αυτά που πρέπει, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και δίνουμε στο σήμερα, τον καλύτερό μας εαυτό.»       

 

Share

Προκήρυξη πρόσληψης 12 ατόμων για την κάλυψη των αναγκών αντιμετώπισης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
220 07 ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γεώργιος Τσίτουρας
Τηλ/νο: 2795360321
Fax: 2795360335
e-mail: gtsitour@gortynia.gov.gr

                                                                       Δημητσάνα: 22.02.2021
Αριθμ. Πρωτ.: 1456

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας

Έχοντας υπόψη: 

 1. Τις διατάξεις του άρθρου 175 του Ν. 4764/2020 όπου προβλέπεται ότι έως τις 28.2.2021, με απόφαση της οικείας Οικονομικής Επιτροπής, επιτρέπεται η πρόσληψη προσωπικού στους ΟΤΑ α΄ και  β΄ βαθμού, για τις περιπτώσεις άμεσης ανάγκης λήψης προληπτικών ή κατασταλτικών μέτρων λόγω σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 2190/1994
 2. Τις διατάξεις του άρθρου 58 και 59 του Ν. 3852/2010 Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πρόγραμμα Καλλικράτης (ΦΕΚ 87 Α), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.
 3. Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.
 4. Τα 91546/24-12-2020 KAI 9755/08-02-2021 έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών.
 5. Την αριθμ.08/2021 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας με θέμα  «Πρόσληψη προσωπικού για κατεπείγουσες ανάγκες, μέχρι οκτώ μήνες, για την κάλυψη των αναγκών αντιμετώπισης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού  COVID-19».
 6. Το 29831/18-2-2021 έγγραφο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ στον Δήμο Γορτυνίας μέχρι οκτώ μήνες, για την κάλυψη των αναγκών αντιμετώπισης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊου COVID-19, συνολικού αριθμού δώδεκα (12) ατόμων ως εξής:

Α/Α ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ

ΑΤΟΜΩΝ

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
1. ΠΕ/ΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ/ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 2 8 μήνες
2. ΠΕ/ΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 1 8 μήνες
3. ΔΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 5 8 μήνες
4 ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 2 8 μήνες
5 ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ Μ.Ε. 2 8 μήνες

 

Α/Α ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Τίτλος σπουδών και λοιπά απαιτούμενα προσόντα
1. ΠΕ/ΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ/ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ/ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ α) Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα οικονομολόγου ή Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημόσιας Οικονομικής ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης ή Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής. και 

β) Γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (i) επεξεργασίας κειμένων, (ii) υπολογιστικών φύλλων και (iii) υπηρεσιών διαδικτύου.

2. ΠΕ/ΤΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

α) Πτυχίο ή δίπλωμα  Πολιτικού Μηχανικού ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου  (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ ή ταυτόσημο κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου  (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας

β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Μηχανικού αντίστοιχης ειδικότητας του τίτλου σπουδών.

γ) Γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (i) επεξεργασίας κειμένων, (ii) υπολογιστικών φύλλων και (iii) υπηρεσιών διαδικτύου.

3. ΔΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας.
4 ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Δεν απαιτούνται ειδικά προσόντα πρόσληψης (παρ. 2άρθρο 5 του Ν. 2527/1997).
5 ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ Μ.Ε. α. Απολυτήριος  τίτλος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ελλείψει οποιοσδήποτε τίτλος  εκπαίδευσης.

β. Άδεια μηχανοδηγού χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων οποιασδήποτε ομάδας και τάξης. 

γ. Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου οποιασδήποτε κατηγορίας.

 

ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

 1. Να είναι Έλληνες Πολίτες
 2. Να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
 3. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.
 4. Άδεια άσκησης επαγγέλματος, άλλες επαγγελματικές άδειες και οποιοδήποτε πιστοποιητικό ή έγγραφο κρίνεται απαραίτητο.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 1. Αίτηση –  Υπεύθυνη Δήλωση όπως αυτή επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση.
 2. Φωτοαντίγραφο δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου.
 3. Φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών και εν γένει των τίτλων που αποδεικνύουν τα προσόντα που απαιτούνται από τις επιμέρους ειδικότητες (εφόσον απαιτείται)
 4. Εάν ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή απαιτείται Πράξη Αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ήτοι    Ι.Τ.Ε. για την ισοτιμία και αντιστοιχία του τίτλου με τους αντίστοιχους ημεδαπούς τίτλους σπουδών.
 5. Σε περίπτωση που από την πράξη ή το πιστοποιητικό αναγνώρισης δεν προκύπτει το γνωστικό αντικείμενο, απαιτείται βεβαίωση από το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που χορήγησε τον τίτλο, η οποία να καθορίζει το γνωστικό αντικείμενο, καθώς και επίσημη μετάφρασή της.
 6. Άδεια άσκησης επαγγέλματος, άδεια οδήγησης σε ισχύ και λοιπές βεβαιώσεις και πιστοποιητικά όπως προβλέπεται στις επιμέρους ειδικότητες.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλλουν μαζί με τα απαιτούμενα από την παρούσα Ανακοίνωση δικαιολογητικά, αυτοπροσώπως (κατόπιν προηγούμενου ραντεβού) στον Δήμο Γορτυνίας -Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, Δημητσάνα, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) ημερολογιακών ημερών, που αρχίζει από την επόμενη ημερομηνία της δημοσίευσης της παρούσης (δηλαδή από 23-02-2021 έως και 24-02-2021 και ώρα 14:30).

Πληροφορίες: Τσίτουρας Γεώργιος τηλ:2795360321.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

 Ανάρτηση ολόκληρης της ανακοίνωσης θα γίνει στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου Γορτυνίας, στην ιστοσελίδα του Δήμου Γορτυνίας και στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΑΡ. ΚΟΥΛΗΣ

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανακοίνωση Πρόσληψης 2021 ΨΜΔ3Ω90-61Ο

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Αίτηση

Share

Επίσκεψη κλιμακίου του Ε.Ο.Δ.Υ. σε σχολικές μονάδες του Δήμου Γορτυνίας & στην Τοπική Κοινότητα Τροπαίων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 19.02.2021

Ανακοίνωση

«Επίσκεψη κλιμακίου του Ε.Ο.Δ.Υ. σε σχολικές μονάδες του Δήμου Γορτυνίας & στην Τοπική Κοινότητα Τροπαίων»

Κατόπιν αιτήματος του Δήμου, κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. θα επισκεφθεί τη Γορτυνία, με σκοπό τη διενέργεια προληπτικών γρήγορων τεστ ανίχνευσης του COVID-19. Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου rapid tests θα διεξαχθούν στις Σχολικές Μονάδες Λαγκαδίων, Τροπαίων και στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν, έχει ως εξής:

-Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λαγκαδίων (Νηπιαγωγείο- Δημοτικό): Από την 09:30 ώρα.

-Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τροπαίων (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο): Από την 11:00 ώρα.

-Κέντρο Υγείας Τροπαίων: Από τη 12:30 ώρα, για τον γενικό πληθυσμό.

Απαραίτητα, οι προσερχόμενοι δημότες να φροντίσουν να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ ή την ταυτότητά τους.

Υπενθυμίζεται πως για τους μαθητές  κάτω των δεκαέξι (16) ετών είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη του κηδεμόνα τους.

Καλούμε τους δημότες να ανταποκριθούν στη δράση αυτή για ακόμη μια φορά με αίσθημα ευθύνης. Ιδιαίτερα, οι κηδεμόνες των μαθητών θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να υπάρξει η συγκατάθεσή τους πριν από τη διενέργεια του test.           

Ο Δήμος Γορτυνίας βρίσκεται σε επαγρύπνηση και στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την προστασία των δημοτών. Στόχος της εν λόγω δράσης είναι να αποφευχθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα εφόσον, πράγμα που απευχόμαστε, αυτός ανιχνευθεί σε πολίτες, μέσω των γρήγορων τεστ αντιγόνου που θα πραγματοποιήσει το κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ.

Share

Κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ. σε Γυμνάσιο και Λύκειο Βυτίνας για επαναληπτικά rapid tests


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 19.02.2021

Δελτίο Τύπου

«Κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ. σε Γυμνάσιο και Λύκειο Βυτίνας για επαναληπτικά rapid tests»

 Εχθές Πέμπτη, κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ. επισκέφθηκε εκ νέου τη Βυτίνα προκειμένου να πραγματοποιήσει επαναληπτικά rapid tests στα μέλη της τοπικής κοινότητας. Όλοι οι μαθητές καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και του Λυκείου αντίστοιχα, υπεβλήθησαν σε γρήγορο τεστ ανίχνευσης του COVID-19. Με ανακοίνωσή του, το ιατρικό προσωπικό του κλιμακίου μας έκανε γνωστό ότι, τα επαναληπτικά rapid tests είναι όλα αρνητικά.

Υπενθυμίζουμε ότι, επαναληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, καθώς την Δευτέρα 15.02, έγινε γνωστό από την Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Αρκαδίας πως μαθητής/μαθήτρια της Α΄ Τάξης του Γυμνασίου Βυτίνας νοσεί από κορωνοϊό. Εξαιτίας αυτού του περιστατικού όλες οι σχολικές μονάδες της Βυτίνας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο) έκλεισαν για μερικές ημέρες κι έγινε σχολαστική απολύμανση των εγκαταστάσεών τους, από τα συνεργεία του Δήμου Γορτυνίας. Παράλληλα, ο Δήμαρχος, κ. Στάθης Κούλης, απηύθυνε πρόσκληση σε κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ., η οποία διεξήγαγε τεστ ανίχνευσης του ιού στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και στους κατοίκους της Βυτίνας.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης, δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων:

«Είναι άκρως ανακουφιστικό το γεγονός ότι τα επαναληπτικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς βγήκαν αρνητικά, δεδομένης και της παρατεταμένης αγωνίας την οποία βιώνουμε από την Δευτέρα. Οι έλεγχοι μέσω των κινητών μονάδων του Ε.Ο.Δ.Υ. θα συνεχιστούν τις προσεχείς ημέρες. Αποτελεί επιτυχία το ότι προς το παρόν δεν υπάρχει διασπορά στην κοινότητα, ύστερα από το περιστατικό με το νεαρό μαθητή. Επ’ ουδενί όμως δεν χαλαρώνουμε και δεν εφησυχαζόμαστε. 

Προσωπικά, βρίσκομαι στο πλευρό όλων των συμπολιτών μου και ξέρω πως οτιδήποτε κι αν χρειαστούν, οτιδήποτε συμβεί, θα έρθουν σε επικοινωνία μαζί μου. Μας προτρέπω, να μείνουμε πιστοί στις νέες μας συνήθειες. Να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και την δημόσια υγεία. Αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε όλοι μαζί.»

Share

Υπογραφή σύμβασης με ανάδοχο για εκτέλεση προμήθειας που αφορά στην τοποθέτηση οργάνων σε 14 παιδικές χαρές του Δήμου Γορτυνίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 18.02.2021

Δελτίο Τύπου

«Υπογραφή σύμβασης με ανάδοχο για εκτέλεση προμήθειας που αφορά στην τοποθέτηση οργάνων σε 14 παιδικές χαρές του Δήμου Γορτυνίας»

Η παιδική χαρά είναι χώρος ψυχαγωγίας, άθλησης και κοινωνικοποίησης των παιδιών αλλά και τόπος ξεκούρασης για γονείς και παππούδες. Στην προσπάθειά του να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά της Γορτυνίας, ο Δήμος, προχωρά στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών με την τοποθέτηση νέων οργάνων σε δεκατέσσερα (14) χωριά: Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Βυτίνα, Καμενίτσα, Βαλτεσινίκο, Πράσινο, Τρόπαια, Νεοχώρι, Λαγκάδια, Παύλια, Ελληνικό, Ράφτης, Κακουρέϊκα και Μοναστηράκι. Η τοποθέτηση νέων και ασφαλέστερων οργάνων στις παιδικές χαρές στις εν λόγω τοπικές κοινότητες αποτελεί μια άκρως θετική είδηση καθώς δύναται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να προσελκύσει ενδεχομένως ακόμη περισσότερα παιδιά στην περιοχή και το σημαντικότερο, να χαρίσει ευτυχία, ξεγνοιασιά, εκτόνωση και αξέχαστο παιχνίδι στους μικρούς μας φίλους, στα παιδιά μας.

Ο Δήμος βελτιώνει τις υποδομές και αναβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επισκευάζει και συντηρεί τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη κρατική επιχορήγηση και επιδότηση. Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, υπέγραψε στις 30.12.2020 τη σύμβαση με τίτλο «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Γορτυνίας. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «Βορβίλας Κωνσταντίνος & ΣΙΑ Ο.Ε.» η οποία εδρεύει στην Καλαμάτα. Ο νόμιμος εκπρόσωπός της, κ. Κωνσταντίνος Βορβίλας, συνυπέγραψε τη σύμβαση με τον κ. Κούλη.

Το κόστος του έργου της αναβάθμισης των παιδικών χαρών στις δεκατέσσερις (14) τοπικές κοινότητες ανέρχεται στις 249.519,99 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και η δαπάνη θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθ. 80/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δρομολογήθηκε με απόλυτη σειρά η διαδικασία για την αξιοποίηση χρηματοδότησης που προέρχεται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον Άξονα Προτεραιότητας: «Κοινωνικές και Πολιτιστικές Υποδομές και Δραστηριότητες Των Δήμων» με τίτλο «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Γορτυνίας». Το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» έχει ως τελικό του στόχου την στήριξη των περιφερειακών Δήμων μέσα από την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση των διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών των Δήμων καθώς και τη χρηματοδότηση μελετών για την πραγματοποίηση των ανωτέρω.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης δήλωσε σχετικά:

«Στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξουν νέες πηγές χρηματοδότησης στις οποίες σκοπεύουμε να υποβάλλουμε προτάσεις συμμετοχής με σκοπό να καλύψουμε τις ανάγκες και άλλων οικισμών, στο πεδίο της αναβάθμισης των παιδικών χαρών. Σας διαβεβαιώ ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμη κρατική χρηματοδότηση, δυνατή να μας οδηγήσει στην υλοποίηση βελτιωτικών έργων πάσης φύσεως σε όλη τη Γορτυνία.  

 Το παρόν έργο το οποίο θα ξεκινήσει σύντομα, θα μεταβάλλει την φυσιογνωμία των παιδικών χαρών σε δεκατέσσερα χωριά. Αυτό σημαίνει ασφαλέστερο και ποιοτικότερο παιχνίδι για τα παιδιά μας, στιγμές ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης για γονείς και παππούδες.»  

 

Share

Βγήκαν τα αποτελέσματα των γρήγορων τεστ για Ηραία και Ριζοσπηλιά


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 17.02.2021

Δελτίο Τύπου

«Βγήκαν τα αποτελέσματα των γρήγορων τεστ για Ηραία και Ριζοσπηλιά»

Ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Γορτυνίας, κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ. βρέθηκε εχθές, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, σε τρεις Τοπικές Κοινότητες της Ηραίας και στην Ριζοσπηλιά, Τ.Κ. της Δημοτικής Ενότητας Δημητσάνας. Συγκεκριμένα, η κινητή μονάδα επισκέφθηκε τα χωριά Κοκκοράς, Κακουραίικα, τον οικισμό Μπαρδάκι καθώς και τη Ριζοσπηλιά. Εκεί, αψηφώντας το κρύο, δημότες όλων των ηλικιών και μέλη της Δημοτικής Αρχής προσήλθαν με προθυμία για να εξεταστούν.

Τηρώντας τις αποστάσεις και τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας, μερικές δεκάδες δημοτών υπεβλήθησαν σε γρήγορο τεστ ανίχνευσης του COVID-19 (rapid test). Σύμφωνα με τα μέλη του κλιμακίου του Ε.Ο.Δ.Υ., τα αποτελέσματα όλων των τεστ βγήκαν αρνητικά. Βέβαια, ύστερα κι από την εμφάνιση του κρούσματος στο Γυμνάσιο Βυτίνας, βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση ενώ, οι έλεγχοι μέσω του Ε.Ο.Δ.Υ. και των γρήγορων τεστ, θα επεκταθούν σύντομα και σε πολλά ακόμη χωριά.  

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης,  που συντονίζει προσωπικά τις δράσεις διεξαγωγής των rapid test, δήλωσε τα εξής:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος τόσο από το χαμηλό ποσοστό μετάδοσης, όσο κι από τη συμμετοχή των δημοτών που είναι μεγάλη, κάθε φορά. Εφιστώ δε την προσοχή όλων, καθώς η έλλειψη κρουσμάτων δεν πρέπει να μας εφησυχάζει.

Σας προτρέπω να συνεχίσετε να προστατεύετε την δημόσια υγεία με την υπεύθυνη στάση σας απέναντι στις εξελίξεις.

 Ο Δήμος σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσει να λαμβάνει τα απαραίτητα για την προστασία όλων μας μέτρα».

Κοκκοράς

 

Ριζοσπηλιά

 

Κακουραίικα

 

 

Share

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης αύριο Τετάρτη

Κλειστές θα είναι αύριο Τετάρτη 17.02.2021, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γορτυνίας. Δείτε την Απόφαση Δημάρχου εδώ: Αναστολή λειτουργίας Σχολικών Μονάδων Δήμου Γορτυνίας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ΩΤ8ΠΩ90-3ΥΝ (1) 

Share

Επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Γυμνάσιο Βυτίνας: ενημέρωση για τις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα εκ μέρους του Δήμου Γορτυνίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 15.02.2021

Δελτίο Τύπου

«Επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Γυμνάσιο Βυτίνας: ενημέρωση για τις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα εκ μέρους του Δήμου Γορτυνίας»

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό από τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Αρκαδίας ότι, αναστέλλεται η λειτουργία της Α’ τάξης του Γυμνασίου Βυτίνας από 15.02 έως 28.02.2021, καθώς υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 μεταξύ των μαθητών του σχολείου. 

Εκ μέρους του Δήμου Γορτυνίας και του Δημάρχου, κ. Στάθη Κούλη, σας κάνουμε γνωστό ότι, ο δημοτικός μηχανισμός όντας σε πλήρη ετοιμότητα διαχειρίζεται ήδη αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη. Συγκεκριμένα, εχθές Κυριακή 14.02, απολυμάνσεις διενεργήθηκαν σε όλες τις σχολικές μονάδες της Βυτίνας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο). Ενώ, σήμερα, κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. πραγματοποίησε τεστ ανίχνευσης του ιού στα μέλη της σχολικής κοινότητας, μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς και σε όλους τους κατοίκους της Βυτίνας, προκειμένου να χαρτογραφηθεί η κατάσταση και να γίνουν γνωστές στις Αρχές οι διαστάσεις που έχει λάβει. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί σειρά επαναληπτικών τεστ.  

Ο κ. Κούλης σε άριστη συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, συντονίζει προσωπικά την κατάσταση. Σύντομα θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση σχετικά με τα γεγονότα.

Στέλνουμε τις θερμές μας ευχές για καλή και ταχεία ανάρρωση καθώς και την θετική μας σκέψη στον μαθητή/μαθήτρια του Γυμνασίου Βυτίνας και στεκόμαστε νοερά στο πλευρό του/της.

Share

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Α’βάθμιας και Β’βάθμιας αύριο Τρίτη

Κλειστές θα είναι αύριο Τρίτη 16.02.2021, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γορτυνίας. Δείτε την Απόφαση Δημάρχου εδώ:  Παράταση Αναστολής λειτουργίας Σχολικών Μονάδων Δήμου Γορτυνίας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ΨΑΦΨΩ90-ΗΡΘ

Share