Φιλοξενία σπουδαστών της σχολής Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π. στα πλαίσια της συνεργασίας με τον Δήμο Γορτυνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 18/11/2012

Φιλοξενία σπουδαστών της σχολής Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π. στα πλαίσια της συνεργασίας με τον Δήμο Γορτυνίας

Ο Δήμος Γορτυνίας είναι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενεί από σήμερα 18/11 έως και την Παρασκευή 23/11 σπουδαστές του τρίτου έτους (5ου εξαμήνου) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Ε.Μ.Π., οι οποίοι θα φωτογραφήσουν, θα αποτυπώσουν και θα σχεδιάσουν κτίρια και ελεύθερους χώρους οικισμών.

Η εργασία αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε περιοχές που έχουν έντονο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και έχει πραγματοποιηθεί και παλαιότερα στην περιοχή της Γορτυνίας. Φέτος θα εργαστούν στους οικισμούς Βαλτεσινίκο, Βάχλια, Βελημάχι, Δημητσάνα, Ελληνικό, Ζάτουνα, Ζυγοβίστι, Καρύταινα, Λαγκάδια, Λάστα, Λευκοχώρι, Μαγούλιανα, Κοντοβάζαινα, Σούδελη, Στεμνίτσα και Τρόπαια.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος και η πρόεδρος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. κα. Ελένη Μαϊστρου σχεδιάζουν την μόνιμη συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της Σχολής για την αξιοποίηση των επιστημονικών εργασιών των σπουδαστών αλλά και των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών εργασιών που πραγματοποιεί η Σχολή για την ενημέρωση της βάσης γεωχωρικών δεδομένων (G.I.S.) του Δήμου Γορτυνίας.

Δείτε ή κατεβάστε (με δεξί κλικ) το ερευνητικό πρόγραμμα με θέμα «Γορτυνία : Δομική Διερεύνηση των οικισμών, δυνατότητες διάσωσης και αξιοποίησης», που εκπονήθηκε στα πλαίσια ενίσχυσης νέου ερευνητικού δυναμικού (ΠΕΝΕΔ 1995), με φορείς το Ε.Μ.Π. (Eργαστήριο Αρχιτεκτονικής Μορφολογίας και Ρυθμολογίας) και τη Γ.Γ.Ε.Τ και κύρια ερευνήτρια τη Λαγκαδινή καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Έλενα Κωνσταντινίδου.

Δείτε το Δελτίο Τύπου

Share

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.