Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε και συνεχίζεται το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Γορτυνίας 2013”

Δελτίο Τύπου – 29/7/2013

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε και συνεχίζεται το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Γορτυνίας 2013”

Η Γορτυνία είναι γνωστή για το όμορφο και πολύμορφο φυσικό της περιβάλλον, αλλά και τις ποιοτικές και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της, που συνδυάζουν παράδοση και ιστορία, πολιτισμό και διασκέδαση, περιήγηση και περιπέτεια, εναλλακτικό τουρισμό και αθλητισμό. Εξελίσσεται σε έναν δημοφιλή προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, με κορύφωση την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. Ο Δήμος Γορτυνίας επιδιώκει την ενίσχυση της φυσιογνωμίας της περιοχής με το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Γορτυνίας 2013», που περιλαμβάνει όλα τα φημισμένα χωριά της Γορτυνίας, με αιχμή τον Αύγουστο.

Από τον Μάιο μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν ήδη τα “Θεοδωράκεια σε Ζάτουνα-Βαλτεσινίκο”, η “Επέτειος της Α’ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Στεμνίτσα”, το «Ορεινό Τρίαθλο Λίμνης Λάδωνα», το 3ο “Έθνικ Φέστιβαλ Δήμου Γορτυνίας στη Βυτίνα και Δημητσάνα”, οι διήμερες επετειακές εκδηλώσεις του 40ου “Διαγωνισμού Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στα Λαγκάδια”, η 12η “Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου” και πολλές άλλες τοπικές εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία.

Λίγα εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από την συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου, που θα γίνει στις 31/7 στα Τρόπαια και θα είναι η πρώτη από τις τρεις μεγάλες συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν φέτος, κάθως θα ακολουθήσουν το τριήμερο Φεστιβάλ στη Λίμνη του Λάδωνα με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και πληθώρα καλλιτεχνών στις 9,10 και 11/8 και η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στην Δημητσάνα στις 17/8.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αυγούστου, που εντάσσονται στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Γορτυνίας 2013», βρίσκεται στον σύνδεσμο:
Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Γορτυνίας 2013 (Εκδηλώσεις Αυγούστου)

Το καλοκαίρι στην Γορτυνία βέβαια περιλαμβάνει και τα παραδοσιακά πανηγύρια και τις τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, που γίνονται σε όλα τα χωριά με πρωτοβουλία των δραστήριων τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και “ο χορός καλά κρατεί” μέχρι το πρωί, αρκεί να υπάρχει αντοχή.
Ο Δήμος Γορτυνίας σας καλεί να επισκεφτείτε τα χωριά μας, να συμμετάσχετε στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013” και να περάσετε ένα Καλό Καλοκαίρι!

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Γραφείο Τύπου
Δήμου Γορτυνίας

Share

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.