Εορτασμός της Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή, Πολιούχος της ιστορικής κωμόπολης της Δημητσάνας. Η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗ.ΚΕ.Γ.) διοργάνωσαν από κοινού διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, στις 6 και 7 Ιουλίου αντίστοιχα, στον ιερό ναό Αγίας Κυριακής στη Δημητσάνα.

Την Γορτυνία τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμον ο οποίος και χοροστάτησε μαζί με τον Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ιερεμία στον εσπερινό που τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης. Μετά το πέρας της τελευταίας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του εθνομάρτυρος Κυπρίου Μητροπολίτου Δημητσάνης Φιλοθέου Χατζή (1795-1821) στον προαύλιο χώρο του ναού και κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Στάθη Κούλη.

Ως απόρροια της πανδημίας του κορωνοϊού, οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις, δεν διατήρησαν την φυσιογνωμία των εκδηλώσεων των παρελθόντων ετών. Παρόλα αυτά, πλήθος πιστών από τα χωριά της Γορτυνίας συμμετείχαν με περισσή κατάνυξη στα θρησκευτικά δρώμενα.

Μαζί με τον κόσμο της Δημητσάνας και της Γορτυνίας γιόρτασαν επίσης οι Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Ν.Δ. Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αρκαδίας κ. Χρήστος Καμπύλης, ο Υποδιοικητής της 4ης Μεραρχίας Πεζικού Πελοποννήσου και Συνταγματάρχης Μηχανικού κ. Γεώργιος Γερανιός, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Γ. κ. Πάϊκος Αναγνωστόπουλος και ένας μεγάλος αριθμός μελών της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, δήλωσε σχετικά: «Με θλίβει βαθιά το γεγονός ότι φέτος δεν μπορούμε να γιορτάσουμε την Αγία Κυριακή μας, την προστάτιδα της Δημητσάνας μας όλοι μαζί, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Διατηρώ την ελπίδα ότι σε ένα χρόνο από τώρα το σκηνικό θα έχει διαφοροποιηθεί και θα έχουν ανακτηθεί οι παλιές μας συνήθειες. Μέχρι τότε, εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά σε όλη την Γορτυνία και καλή αντάμωση στα χωριά μας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.»

Βανέσσα Μπουρνά

nessabourna@gortynia.gov.gr

Share

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.