Συντονισμένες δράσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΠΑ.Λ. Στεμνίτσας

Είναι ευρέως γνωστό ότι στην ιστορική σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας μαζί με το ΔΙΕΚ στεγάζεται πλέον και το νεοσύστατο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Γορτυνίας με πλήθος νέων ειδικοτήτων. Ως εκ τούτου, μόλις λίγο καιρό μετά την πρεμιέρα της νέας σχολικής χρονιάς εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Γορτυνίας και εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, έθεσαν επί τάπητος τα ζητήματα γύρω από την εύρυθμη λειτουργία του ΕΠΑ.Λ..

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας κ. Σταύρος Χριστόπουλος και Δ.Ε. Τρικολώνων κ. Νεκτάριος Μπαρούτσας, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Σελίμη Γεώργιο, τη Διευθύντρια του ΕΠΑ.Λ. Γορτυνίας κ. Γκανά Ιωάννα και εκπαιδευτικούς του ιδρύματος. Κατά την διάρκεια της συζήτησης, οι συμμετέχοντες συντόνισαν το πλάνο δράσεων τους προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προσκόμματα στη λειτουργία του σχολείου αλλά και να εξασφαλιστούν οι ενέργειες που θα συντελέσουν στην επιτυχημένη λειτουργία του όπως, η ποιοτική εκπαίδευση, η ασφάλεια διδασκόντων και διδασκομένων, οι καλές λειτουργικές συνθήκες εντός της σχολικής μονάδας και η τήρηση των μέτρων υγιεινής.

Η Δημοτική Αρχή στο σύνολό της καταβάλει προσπάθειες να στηρίξει μαθητές και εκπαιδευτικούς στην αρχή μιας δύσκολης σχολικής χρονιάς γεμάτη από εμπόδια και προκλήσεις, στοχεύοντας σε μια υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για τους μαθητές της Γορτυνίας. Από υγειονομικής πλευράς τουλάχιστον, σε όλες τις σχολικές δομές του Δήμου τηρούνται πιστά τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον κορωνοϊό όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί από την επιστημονική κοινότητα.

Βανέσσα Μπουρνά

nessabourna@gortynia.gov.gr

Share

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.