Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: χρήσιμα τηλέφωνα για όσους χρειάζονται στήριξη

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας έχει θεσπιστεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου. Πάνω από 450 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ζουν με κάποια ψυχική διαταραχή, ενώ φαίνεται, πως η κατάθλιψη θα αποτελέσει τη σοβαρότερη αιτία ασθένειας στον ανεπτυγμένο κόσμο, μέχρι το τέλος του 2020. Τώρα που η πανδημία του κορονοϊού πλήττει τον κόσμο επιδημιολογικά, τα νούμερα αυτά έχουν εκτοξευθεί, με τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των ανθρώπων να είναι εμφανείς. Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας επικεντρώνεται στην ίση πρόσβαση και παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας με το σύνθημα: «Ψυχική Υγεία για όλους- Καλύτερες Επενδύσεις, Καλύτερη Πρόσβαση».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, ο Δήμος Γορτυνίας, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του προς τη σημασία της φροντίδας της ψυχικής υγείας, αναρτά χρήσιμα τηλέφωνα, στα οποία μπορούν να απευθυνθούν για θέματα ψυχικής υγείας και όχι μόνο. Για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ:

https://wfmh.global/world-mental-health-day-2020/

http://www.wmhd2020.com/

https://www.who.int/

Νικολέττα Πολυγένη

Share

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.