Καθαρισμός φρεατίων, σχαρών και αγωγών όμβριων υδάτων

Ενόψει της χειμερινής περιόδου, συνεργεία του Δήμου Γορτυνίας υλοποιούν σε όλο το Δήμο, εργασίες καθαρισμού φρεατίων, σχαρών υδροσυλλογής και αγωγών όμβριων υδάτων. Οι εργασίες αυτές είναι απαραίτητες σε ετήσια βάση και λαμβάνουν χώρα πριν την έναρξη των βροχοπτώσεων. Σκοπός τους είναι να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη απορροή των όμβριων υδάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, να εξαλείφονται οι εστίες ρύπανσης και μόλυνσης και το πιο σημαντικό, να περιορίζεται στο ελάχιστο ο κίνδυνος πρόκλησης πλημμύρας.

Συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς στις οκτώ δημοτικές ενότητες του Δήμου Γορτυνίας με την επίβλεψη των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και των Αντιδημάρχων.

Επίσης, τις εργασίες επιβλέπει προσωπικά ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, ο οποίος ανέφερε σχετικά:

             «Στόχος του Δήμου είναι η διατήρηση των φρεατίων και των αγωγών στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

            Σε συνδυασμό με τους καθαρισμούς των ρεμάτων, που πραγματοποιούνται από την Αντιπεριφέρεια Αρκαδίας, εξαλείφουμε κάθε ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμύρας, φαινόμενο που δεν θα θέλαμε να παρουσιαστεί φέτος στη Γορτυνία. Ως εκ τούτου, αφιερώνουμε μεγάλο μέρος των δυνάμεων μας στην αντιπλημμυρική προστασία.

            Παρόλα αυτά, ως Δημοτική Αρχή, εργαζόμαστε καθημερινά με στόχο και σκοπό την αναβάθμιση του Δήμου ως ολότητα καθώς και την ασφαλή και υγιεινή διαβίωση των δημοτών και των επισκεπτών της περιοχής.

            Εν κατακλείδι, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους στα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου, για την φιλοτιμία, την ποιότητα της εργασίας τους αλλά και το ζήλο που επιδεικνύουν σε καθημερινή βάση».

Share

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.