Πως θα διεξαχθεί η ελαιοσυγκομιδή κάτω από τις νέες συνθήκες απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Δεδομένης της δεύτερης καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, σε δυσμενή θέση έχουν βρεθεί παραγωγοί και εργάτες γης που εργάζονται την περίοδο της συγκομιδής στην επικράτεια του Δήμου Γορτυνίας. Υπενθυμίζουμε στους ενδιαφερόμενους δημότες πως η μετακίνηση με σκοπό την ελαιοσυγκομιδή είναι επιτρεπτή υπό προϋποθέσεις σύμφωνα με την αντίστοιχη Κοινή Υπουργική Απόφαση (άρθρο 3 παρ. 2.ιδ της ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342 ΦΕΚ 4899/Β/6-11-2020). Συγκεκριμένα, υποχρεωτική είναι η κατοχή και επίδειξη Ε9 για τους ιδιοκτήτες, η βεβαίωση μετακίνησης από το πληροφοριακό σύστημα ‘Εργάνη’ για τους εργάτες γης, και η δήλωση ΟΣΔΕ για τους ελαιοπαραγωγούς.

Ο Δήμος Γορτυνίας απευθύνει έκκληση στους παραγωγούς για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτά ορίστηκαν από την 3η Νοεμβρίου. Εφιστούμε την προσοχή, κυρίως, σε όσους απασχολούν εργάτες γης και στους ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων για την τήρηση των κανόνων (χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων).

Μεριμνώντας για την ασφάλεια όλων, κατοίκων, ελαιοπαραγωγών και εργατών, ο Δήμος Γορτυνίας έχει αποστείλει σχετικό αίτημα αποστολής κινητής μονάδας ελέγχου για COVID-19 από τον ΕΟΔΥ, στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές του Δήμου. Παράλληλα, απολυμάνσεις θα πραγματοποιηθούν εάν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ευχόμαστε καλή και ασφαλή συγκομιδή σε όλους.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΑΡ. ΚΟΥΛΗΣ

Share

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.