14/11: Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη έχει ορισθεί στις 14 Νοεμβρίου και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού, στην πληροφόρηση καθώς και στην κινητοποίηση όλων μας για προληπτικές εξετάσεις. Το φετινό θέμα, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, είναι: «Νοσηλευτές και Διαβήτης», το οποίο εστιάζει στον σημαντικό ρόλο του νοσηλευτικού προσωπικού, στην εκπαίδευση και στην παρακολούθηση των ατόμων με διαβήτη.

Ο σακχαρώδης διαβήτης θεωρείται σήμερα η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη «χρόνια πάθηση» στον κόσμο, με τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Παγκοσμίως υπολογίζεται ότι 463 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαβήτη, δηλαδή 1 στους 11 ανθρώπους ηλικίας 20-79 ετών (IDF, 2019), ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός των ασθενών ξεπερνά το 1 εκατομμύριο (ΕΛ.Ο.ΔΙ).

Η πρόληψη σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη.

Ο Διαβήτης μας αφορά όλους. Η σωστή ενημέρωση μας προστατεύει.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:
Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη: www.elodi.org
Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία : www.ede.gr
World Diabetes Day : www.worlddiabetesday.org
International Diabetes Federation : www.idf.org

Share

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.