Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Δημητσάνα


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
220 07 Δημητσάνα
Τηλ: 2795360312
Fax: 2795031855
e-mail:nessabourna@gortynia.gov.gr
npolygen@gortynia.gov.gr

Δημητσάνα, 02.01.2021

Στον Ιερό Ναό Αγ. Κυριακής στη Δημητσάνα, τελέστηκε, εχθές το πρωί, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και η Δοξολογία για την είσοδο στο νέο έτος, παρουσία του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Στάθη Κούλη, του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Καζά και της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δημητσάνας, κ. Αγγελικής Μπίρη. Στη συνέχεια, έγινε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας σε κλίμα ευφορίας. Οι συμμετέχοντες ήταν λιγοστοί δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν, το έθιμο όμως τηρήθηκε με μεγαλοπρέπεια και τα υγειονομικά πρωτόκολλα με ευλάβεια.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, δήλωσε σχετικά:
«Καλωσορίζουμε τη νέα χρόνια με αισιοδοξία και θετικές σκέψεις, όπως της πρέπει. Ονειρευόμαστε τη στιγμή που θα ξανανταμώσουμε με ασφάλεια και θα δούμε τον τόπο μας να σφύζει από ζωή. Εύχομαι να είναι το 2021 μια ευλογημένη και τυχερή χρονιά για όλους τους συμπολίτες μου στο Δήμο Γορτυνίας. Υγεία και ευημερία για όλους σας!»

Share

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.